Beskrivning av olika dill Aurora, funktioner för odling och vård

Gröna är en ytterligare källa till vitaminer i sallader och varma rätter. Sommarbor rekommenderas att köpa dill Aurora, en relativt ung sort som uppfyller kraven.

Beskrivning av sorten

Aurora mognar tidigt, från tidpunkten för spiring till insamling av gröna, bara 20-25 dagar går. Tillhör kategorin de bästa sorterna för greener, nära besläktade internoder. Själva anläggningen är mycket kraftfull. Bladen har en bestående rik arom som är karakteristisk för kulturen. För att skörda tidigare planterar trädgårdsmästare det på vintern.

källa till vitaminer

Växande

Dill är en picky och opretentiös kultur. Att odla det på webbplatsen är inte svårt, även en nybörjare kan hantera det.

De såar inte bara direkt i marken utan också av plantor. Detta görs för att få sitt eget plantmaterial. För att påskynda fröns groddar blöts de i varmt vatten i 24 timmar. När det svalnar byts vattnet. Från sådant planteringsmaterial kommer frön att visas inom 3-4 dagar.

köp dill

De börjar plantera en månad innan de överförs till marken. Frön sås i beredda behållare med jord och täcks med glas eller polyeten. Efter uppkomsten av skott tas den bort. Den optimala temperaturen för frögroning är +18 ⁰С. Vatten efter behov och förhindrar att växterna torkar ut för mycket.

Efter 6-7 verkliga löv visas på växterna, överförs dill till öppen mark eller ett växthus.

kultur picky

Direkt sådd i marken

Frön sås på våren eller hösten beroende på önskan från sommaren att få en tidig skörd. Eftersom växterna är kallt resistenta är det möjligt att plantera frön mycket tidigt.

Funktion hos alla dill sorter genom att det reproduceras mycket lätt genom självsådd. För att få grönska tidigt på våren räcker det därför inte att ta bort paraplyerna från trädgården på hösten.

Planteringen börjar med beredningen av frö. Innan frön planteras torkas de.

Platsen för plantering förbereds i förväg, eftersom befruktning krävs. 1 m2 Lägg till:

ingång krävs

 • 20 g urea;
 • 30 g superfosfat;
 • 2-3 kg humus.

Ask, dolomitmjöl och kalk kan inte tillsättas jorden, vilket bromsar utvecklingen av kultur.

Jorden lossas, fuktas preliminärt, först sås frön.

pre-lossa

Skötselfunktioner

För att få bra buskar rekommenderas det att tunna ut plantorna. Du kan behöva göra detta flera gånger. Resten av vård av växten skiljer sig inte från någon annan odlad växt. Ogräs, vattning, lossning.

Att ta bort ogräs är viktigt tidigt, tills växten får styrka och växer. Då stör inte ogräset dig. I vattnet dill behov varje vecka, beräkning av vatten 5 l per 1 m2.

det rekommenderas att tunna ut

Växter behöver inte gödsling, utan bara om allt som behövs för tillväxt infördes vid plantering. De som önskar kan vattna dill flera gånger per säsong, med följande sammansättning:

 • 1 tesked urea;
 • 500 ml mullein;
 • 10 liter vatten.

Mjölkning av bäddarna hjälper till att hålla fukt i jorden.

hålla fukt

Fördelar och nackdelar

Dillsorten Aurora har positiva och negativa egenskaper. Men trots detta får den fortfarande popularitet.

Fördelar:

 • Stor lukt och smak.
 • Kall motstånd.
 • Anspråkslöshet.
 • På grund av det faktum att internoderna ligger nära varandra, samlas de praktiskt taget inte upp under regnet.
 • Hög immunitet.
 • Resistent mot skadedjursattacker.

negativa egenskaper

minuses:

 • En relativt ung sort inspirerar inte förtroende för erfarna sommarinvånare.

Efter att ha odlat Aurora på platsen kommer varje sommarinvånare själv att uppskatta för- och nackdelarna med sorten.

upplevda sommarboende

Skadedjur och sjukdomar

Uppfödare lovar hög immunitet mot sjukdomar i Aurora dill. Därför krävs inga förebyggande åtgärder och behandlingar. Växten kommer att skydda sig.

Kultur och insektsattacker som kan förstöra greener är inte fruktansvärda. För detta uppskattar trädgårdsmästare utsikten.

immunitet mot sjukdom

Skörd och lagring

Alla vill spara greener på vintern. Dill av sorten Aurora skärs och torkas, vilket lagrar ett lager för vintern. De börjar göra detta efter uppkomsten av de första paraplyerna, de gröna tvättas och torkas, sedan viks i tygpåsar för lagring på vintern. Skär av unga gröna efter att daggen torkar. Under dagen visnar bladen, så det rekommenderas inte att skörda det senare än kl. 23.

Hela stammen, tillsammans med paraplyerna, torkas, för detta tvättas växterna, knytas i buntar och hängs i ett väl ventilerat rum.

skuren och torkad

Det är omöjligt att torka i direkt solljus, de gröna blir gula och förlorar lukten.

Vissa fryser till och med hackade gröna. Så det behåller nästan alla egenskaper hos en färsk växt.

Användbara egenskaper hos dill

Kulturen odlas inte bara för att få aromatiska greener, utan också för medicinska ändamål. Fördelarna med att använda greener är mycket stora eftersom det innehåller vitaminer, syror, eteriska oljor och andra lika användbara komponenter.

färsk växt

Vid regelbundet intag av dill observeras följande kroppsreaktioner:

 • aktivering av hematopoiesprocesser;
 • koleretisk och diuretisk process;
 • desinficeringsprocess;
 • förstärkande effekt på det kardiovaskulära systemet;
 • smärtstillande processer;
 • normalisering av matsmältningen;
 • slemlösande effekt och mycket mer.

De terapeutiska effekterna av dill är mycket omfattande. Det finns många alternativ för att förbereda avkok, infusioner från växternas blad, stjälkar och rötter.

vaskulära systemet

Sommarnas åsikter om sorten Aurora

Producenter annonserar sina frön, men positiv feedback från trädgårdsmästare fungerar bäst. I sina kommentarer delar de sina intryck och ger råd.

Alexandra: ”Vi försökte många sorter men kunde inte hitta en bra för att ha tillräckligt med att äta på sommaren och förbereda på vintern. Jag såg av misstag dill av sorten Aurora i butiken, bestämde mig för att ta en chans igen. Även om jag inte har läst recensioner om honom. Jag ångrar inte det, lukten och smaken av greenerna är utmärkt, det finns många löv. Samlad för sallader och skär för frysning. Slutligen kunde vi förbereda den erforderliga volymen. Jag letar inte efter något annat, sorten är den mest lämpade för våra behov. "

Dillsorten Aurora är mycket ung, men den blir dock efterfrågad på grund av dess gynnsamma egenskaper, opretentiöshet och tidiga mognad.

positiva recensioner

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa