Funktioner för att lagra rosor i källaren på vintern, hur man gräver en buske korrekt

För att framgångsrikt lagra rosor i källaren på vintern finns det många funktioner som du bör tänka på. För att växten ska planteras i marken på våren måste den ge lämpliga förhållanden. Först och främst rekommenderas att förbereda buskarna ordentligt för grävning. För detta beskärs de och behandlas med fungicider. För att hålla kulturen livskraftig är det värt att tillhandahålla lämpliga temperatur- och luftfuktighetsparametrar.

Hur man gräver en ros för vintern

Att lagra rosor i källaren anses vara en bekväm och prisvärd metod för att skapa optimala förhållanden för buskar.

För att bevara växternas livskraft är det värt att utföra det förberedande arbetet korrekt:

  1. Efter blomningen behöver buskarna beskäras. Förfarandet rekommenderas i slutet av september. I vissa regioner börjar morgonfrosten redan vid denna tidpunkt. Detta betyder att rosorna har en vilande period. Skott skärs i en höjd av 30-70 centimeter från markytan. I detta fall bör minst 8-10 knoppar vara kvar på växten. Unga skott kommer att dyka upp från dem på våren.
  2. Efter avslutningen av beskärningen är det värt att bli av med det återstående lövverket. Behandla den markade delen av grödorna med fungicider. Det bästa alternativet skulle vara Bordeaux-flytande. Denna procedur hjälper till att hantera patogena svampar. Vid förvaring av växter under förhållanden med hög luftfuktighet och låga temperaturer finns det risk för skjutrotning. För att hantera vilande parasiter används insekticidpreparat - till exempel Intavir. Buskarna ska torka ut lite innan du gräver upp.

Efter det får de gräva ut. Erfaren experter säger att något frysta växter hålls väl.

Därför är det bättre att gräva ut dem i torrt väder vid natttemperaturer på + 1-2 grader.

gräva ut rosor

Om förfarandet utförs under förhållanden med hög luftfuktighet, kommer det att vara svårt att ta bort jorden från växtrötterna. Om nederbörden observeras för ofta, rekommenderas att gräva upp rosorna och torka dem i 1-2 dagar på ett varmt ställe. Tack vare detta blir det möjligt att bli av med överskottet av jorden. Om det är nödvändigt att transportera rosor rekommenderas att binda dem med ett rep. Detta hjälper till att undvika brott i grenarna.

Jorden som rosorna växte i rekommenderas att grävas upp omedelbart. Vid behov behandlas jorden med ogräsbekämpningsmedel. Detta kommer att göra det lättare att plantera buskarna på våren.

rosor i groparna

Förberedelse av lagring

För att förbereda rosor för lagring bör du välja rätt metod. Det finns flera lämpliga alternativ:

  1. I behållare fyllda med jord. Rotsystemet ska nedsänkas i hinkar eller specialbehållare. Flera växter kan placeras i varje behållare.De bör vara ganska snäva. Det fria utrymmet bör täckas med bördig jord. Under proceduren ska behållaren skakas regelbundet. Tack vare detta kommer rötterna att täckas med jord. Slutligen bör buskarna vattnas. Den här metoden är bekväm när du behöver transportera växter.
  2. Med tillsats av sand. Att använda denna metod hjälper till att hålla kvar fukt under lång tid och förhindra den aktiva tillväxten av skott, även under höga temperaturer. Du kan organisera lagring på samma sätt som när du använder jord.
  3. På hyllorna. Om det finns specialhyllor för växter i källaren, finns det inget behov av att använda behållare. För att undvika rotting eller spridning av infektioner rekommenderas att tvätta och torka racken innan du lägger buskar. Hyllorna måste täckas med pergament och rosor placeras på dem. Buskarna ska undersökas var tredje vecka. Om rotsystemet är väldigt torrt rekommenderas att fukta det med vatten.

förpackning i en påse

Hur man håller en ros i källaren eller källaren på vintern

För att lagra buskar i källaren måste de ge lämpliga förhållanden. Temperaturen bör vara + 1-4 grader. Luftfuktighetsparametrarna måste vara minst 70%.

Förvara sticklingar i plastpåsar eller behållare fyllda med våt sand.

Vid användning av sand för förvaring rekommenderas att behandla den nedre delen av växter med Kornevin. Detta aktiverar kallusbildning och stimulerar rotbildning på våren. Oavsett lagringsmetod rekommenderas det att inspektera rosorna minst en gång i månaden.

i källaren på vintern

När får man blommor?

Det rekommenderas att ta bort rosorna i behållaren tidigt på våren, klipp av dem och häll kompost i jorden. Flytta växterna till växthuset och växa till mitten av maj.

Rosor kan förvaras i källaren. För att göra detta måste du välja rätt lagringsmetod och förse växterna med optimala temperatur- och luftfuktighetsparametrar. Det rekommenderas att inspektera buskarna regelbundet för uttorkning eller tecken på försämring.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa