Beskrivning av Tyler-tomatsorten, dess egenskaper och utbyte

Nyligen har det varit många negativa åsikter om hybridtomater och Tyler f1-tomaten motbevisar dem helt. Det anses vara en fruktbar sort och har otrolig smak. Tomat har ett antal intressanta och användbara egenskaper. Lämplig för odling i uppvärmda och ouppvärmda växthus. Ett särdrag är god motståndskraft mot negativa väderförhållanden och parasiter som skadar tomatbuskar och minskar produktiviteten.

Skillnader från andra sorter

Hybriden föds upp för odling i alla regioner, oavsett landets klimategenskaper. I det här fallet måste korrekt skötsel av tomaten följas. Sorten utvecklas väl i varmt väder ute och under den kalla säsongen planteras den i växthus. Tack vare detta kan grönsaker njutas året runt.

Grön del av växten

Egenskaperna hos tomaten indikerar att den tillhör grödor med en obestämd typ av utveckling. Tomatbuskar växer i bredd över långa avstånd. Busken är frodig och rötterna utvecklas oavsett mängden näringsämnen i jorden. Buskens stam är täckt med medelstora mörkgröna blad.

Frukten bildas i kluster, eftersom det är lite utrymme mellan noderna. Samtidigt kan växthusens höjd vara liten. Å ena sidan kan 8 till 10 frukter mogna på samma gång. Om sorten inte behöver något under odlingen, kommer dubbelt så många tomater att visas på borstarna. Hybriden är en skörd på mitten av säsongen, växtsäsongen överskrider inte 3 månader.

tomat tyler

Frukt

Mogna grönsaker är rik på smak med söta toner. Sockerinnehållet syns på platsen för Tylers F1-snitt. Halterna av socker och syra är balanserade med varandra. Tomaten anses vara mångsidig, eftersom den kan användas för att förbereda olika rätter. Tomat väljs för betning och konservering, eftersom grönsaken behåller sitt ursprungliga utseende.

Fröplantning uppkomst

Växande skott för ytterligare plantering i jorden har några funktioner:

obestämd typ

  1. Det första partiet frön för plantor sås i marken i början av mars.
  2. Flera bitar kan planteras i en behållare samtidigt. Observera samtidigt avståndet mellan dem - minst 1 cm. Efter uppkomsten av plantor, när de når 5 cm i diameter, är plantorna redo för transplantation i separata behållare.
  3. Rummet där plantorna odlas måste ha en temperatur på minst 23 grader.

Generellt varierar temperaturregimen från 23 till 25 grader. Om växten har nått en höjd av 10 cm är den stark och klar för plantering.För att groddarna snabbt kan anpassa sig till förhållandena i öppen mark, härdas de under flera dagar. För att göra detta är det inte nödvändigt att ta dem utomhus. Det räcker för att sänka temperaturen i växthuset till 15 grader.

mogna grönsaker

Jordkrav

Recensioner av trädgårdsmästare talar om den tomhet som tomater har i marken. Den tomt som tomaten planteras på måste innehålla alla näringsämnen. Det är önskvärt att sådana grödor växer i jorden innan det:

  • baljväxter eller pumpa;
  • peppar eller potatis;
  • aubergine eller physalis;
  • alla fodergrödor.

markkrav

Tomater gillar lutjord. Om tomten tenderar att försuras, inför Tylers tomat, krita eller kol införs i hålen. För att säkerställa god luftgenomtränglighet för marken för kulturen, innan plantering blandas jorden med bladhumus eller grov sand. Dessa punkter bör uppmärksammas så att du senare inte klagar över den dåliga utvecklingen av busken.

Tomten måste skyddas från starka vindar. Det rekommenderas inte att plantera tomater nära träd som begränsar solens strålar på växten.

lutjord

Beskrivningen av grönsaken innehåller detaljerad information om plantering och skötsel. Om instruktionerna följs får personen en tidig skörd med den förväntade smaken. Även en nybörjare inom jordbruksfältet kommer att kunna hantera odlingen av Tyler F1-tomaten.

del av land

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa