Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Red Icicle

Karaktären och beskrivningen av tomatsorten Red Icicle bekräftar vältalande, annars, även om den här sorten dök upp ganska nyligen, är den redan älskad av många sommarinvånare och grönsaksodlare. Dessa tomater är älskade för sin utmärkta smak, vackra form och enkelhet att växa.

fördelar

Karakteristiken och beskrivningen av sorten innehåller information om de viktigaste fördelarna med den röda icicle-tomatsorten:

  • tidig mogna sort;
  • bra avkastningsindikatorer;
  • frukt är föremål för lång lagring och transport;
  • universellt bruk - tomater är lämpliga för både sallader och beredningar;
  • tomater är bra för försäljning, har en vacker presentation;
  • sorten är mycket resistent mot sjukdomar och skadedjur.

allmän information

Istapp är en mitten av tidigt hybridvariant som är lämplig för odling både utomhus och i växthus. Tomatens höjd kan nå 200 cm, busken växer snabbt. Den första blomställningen visas över 5 eller 6 blad. Totalt kan upp till 6 borstar växa på en buske, varav 8 - 9 tomater bildas.

olika information

Frukterna har en ovanlig långsträckt form med en skarp näsa, vikten av varje tomat är 90 - 120 g. Massan är tät, sötaktig, med många kammare, ljusrosa. Tomater har en hög hållkvalitet, så de odlas ofta för försäljning.

Användningen av frukt är universell: de är välsmakande i sallader, färska rätter, lämpliga för konservering, de kan till och med torkas och torkas.

Organisation av tomatvård

Egenskaperna och beskrivningen av sorten hävdar att sorten är frostbeständig, så att tomaten kan odlas i nästan vilken region som helst. Frön för plantor planteras i slutet av mars och början av april i en behållare med näringsrik jord och placeras på en ljus, varm plats.

röd istapp

Plockningen och befruktningen utförs efter uppkomsten av 1 - 2 fullblodiga blad, efter plockningen är plantorna ordentligt vattnade.

Unga växter transplanteras till en permanent plats i slutet av maj, vilket håller ett tillräckligt stort avstånd mellan tomaterna så att buskarna inte stör varandra i framtiden.

Sjukdom och skadedjursbekämpning

Sorten anses vara resistent mot insektsskadegörare och olika sjukdomar, men den är skadad av septoria, bladlöss, sen blight:

istapp svart

  1. Septoria eller vit fläck är en virussjukdom som påverkar växternas löv och stjälkar från början. Sjukdomen minskar avkastningen avsevärt och förekommer i förhållanden med hög luftfuktighet och höga temperaturer. Oftast blir växter sjuka på sensommaren och i början av hösten. Du kan bota buskarna genom att ta bort de drabbade bladen och behandla hålet med speciella kemikalier: Horus, Tsineb.
  2. Kampen mot bladlöss består av flera sprutningar av buskarna från skadedjur med preparat som du kan förbereda dig själv eller köpa i blommoraffärer.
  3. Phytophthora är en svampsjukdom som sällan förekommer på istappen. Infekterade buskar syns omedelbart: bladen blir bruna, torka ut och karakteristiska svarta fläckar visas på frukterna. De kämpar med sena kämpar med olika fungicider: Fundazol, Fitosporin, Topaz.

istapprosa

Olga, 29 år, Voronezh: ”Jag planterade en röd icicle-tomat i förra sommaren. Hon skörde en anständig skörd med nästan ingen ansträngning. Nu odlar vi dessa tomater med hela familjen: inte bara jag i landet utan också mina föräldrar och svärmor i byn. "

Efter att ha en gång försökt att odla denna ovanliga och välsmakande tomatsort av istappar, är grönsakstillverkare och sommarboende mycket nöjda med resultatet.

För att odla en rik skörd, som sorts egenskaper och beskrivning säger, det kräver inte mycket ansträngning och dyra investeringar, det räcker för att bara uppfylla de grundläggande agrotekniska kraven.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa