Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Siberian mirakel, dess utbyte

Grönsaker utvalda för 2000-talet har många viktiga egenskaper. Den sibirska mirakeltomaten kan glädja trädgårdsmästare med perfekt jämn frukt, underbar smak och motståndskraft mot olika stressiga situationer. Sorten erövrar grönsaksodlare med dess mångsidighet - både i syfte och när det gäller odlingsförhållanden. Har klarat testerna i olika regioner i Ryssland och i utlandet.

Sibiriska mirakel

Ursprungligen testades sorten under de förändrade väderförhållandena i Sibirien. Han visade sig från den bästa sidan. De sibirska mirakeltomaterna är resultatet av ett noggrant urvalsarbete från Altai-forskare.

År 2007 ingick tomaten i det statliga register över avelsresultat, det rekommenderas för att få vegetabiliska produkter både i det öppna fältet och i växthus. Frön av denna sibiriska sorts marknadsförs under varumärkena från sådana fröföretag som Aelita, Demetra och Zolotaya Sotka Altai.

Sikta trädgårdsmästares synvinkel

Recensioner av erfarna grönsakstillverkare indikerar att beskrivningen av sorten i statsregistret och på fröpaket är ganska tillförlitlig och bekräftas i verkligheten.

Plekhanova Maria Eduardovna (Tomsk-regionen): ”Vårt klimat nära Tomsk är väldigt kallt. Sommaren är kort, det finns redan frost i augusti. Inte alla kan få stora tomater även i ett växthus. Vi har ett gammalt filmväxthus. Vi har odlat Siberian Miracle-sorten i den i flera år nu. Jag gillade namnet, köpte frön. Nu köper vi inte längre, vi planterar våra egna. En del av grödan mognar på buskarna, resten av tomaterna tas bort grönt och sedan blir de röda. Inte för stor, men mycket välsmakande, särskilt saltad. "

tomater skörd

Zarechneva Tatiana (Moskva-regionen): ”För tre år sedan planterade jag det sibiriska mirakelet för första gången - denna tomatsort rekommenderades av en granne. Han planterade redan den, tog frön från Altai. Under det första året växte dessa tomater i min öppna trädgård. Gillade det, men visade sig vara för högt. Nu bosatte hon dem i ett växthus av polykarbonat. De är inte sämre än dyra hybrider, i skörden är de heller inte underlägsen. "

Parkhomenko Lilya (Altai-territoriet): ”Jag hörde beskrivningen av tomater Det sibiriska mirakelet på TV, i min favoritträdgårdsutställning. Jag köpte våra Altai-frön av denna sort i butiken. Ett verkligt mirakel har verkligen vuxit! Tomater verkar vara kalibrerade, till och med, som om de är på plockning. Buskarna stod i växthuset, som julgranar, bara med tomatkransar. Nästan hela grödan blev röd i knoppen. "

Funktioner i sorten

Växterna av den sibiriska mirakeltomaten är mycket kraftfulla, stammarna är ganska starka, lövverket är stort.Fotosyntesprocesser är aktiva; tomatborstar binds framgångsrikt, hälls snabbt.

tomatfrukt

buskar

Stammarna kännetecknas av en kontinuerlig (obestämd) typ av utveckling. Även i den öppna marken är de nästan lika höga som en person - 150 cm. I ett växthus är de begränsade av takhöjden. Tomater bildas framgångsrikt i värme, kall snäpp och plötsliga temperaturförändringar. I alla väder är avkastningen hög. Därför kan Siberian Miracle-sorten rekommenderas på ett säkert sätt för utomhusbäddar och växthus.

Vid odling utomhus krävs långa pinnar eller en robust spaljé. Stödens höjd måste vara minst en och en halv meter.

tomater i växthuset

Att binda i ett växthus är utan tvekan mer praktiskt. Fruktkluster av det sibirska mirakelet behöver inte personligt stöd, de är tillräckligt starka, motståndskraftiga mot veck.

Frukt

I det första och andra gänget växer tomaterna stora - de dras ofta med 300 - 350 gram. De är mycket aptitretande, ovala, röda med en hallonton. Perfekt för sallader med färska grönsaker.

Köttet är idealiskt - ömt, måttligt saftigt, men fast. På gommen är sötma framför surhet.

Fruktens vikt under massuppsamlingsperioden sträcker sig från 150 till 200 gram. De är äggformiga, jämna och smidiga. Omogna tomater vid det sibiriska mirakelet är färgade ljusgröna, med en mörk fläck nära stjälken.

Vid mognad försvinner färg oregelbundenheter. De snygga röda röda frukterna från det sibiriska miraklet ser mycket vackra ut i burkar med helfruktad saltning eller konservering.

Mognande termer

Det höga sibiriska mirakelet är en midsäsongsort med en långvarig återkomst. Denna egenskap antyder att borstarna mognar gradvis och det totala utbytet kan vara mycket högt. Under inomhusförhållanden är minimiindikatorn 10 kg per kvadratmeter. I slutet av säsongen avlägsnas de övre borstarna omogna och de mognar perfekt.

Uthållighet

När det gäller motståndskraft mot stressfaktorer är sorten av sibiriska mirakel inte underlägsen för många hybrider - både växthus och marken. Som regel är hybridtomater genetiskt syftade till att övervinna ett specifikt problem: växthustomater är motståndskraftiga mot värme, malda tomater är resistenta mot kallt väder.

Den sibiriska mirakelsorten visar flexibilitet i denna fråga: den växer och stickar frukt vid vilken temperatur som helst, i vilken jord som helst. Detta garanterar en jämn avkastning varje år. Tomaten lever upp till sitt sonorösa namn.

tomat äggstock

Beskrivningen av sorten Siberian Miracle vittnar om dess mångsidighet. Det är både växthus och jord, saftig och tät, sallad och saltad.

Subtiliteter inom jordbruksteknik

Den sibiriska mirakeltomaten kan inte kallas lunefull och alltför nyckfull. Men ett antal rekommendationer för vård av denna högsäsong, hög variation måste observeras:

  1. Plantorna måste vara tillräckligt gamla vid plantering. Den optimala åldern är två månader.
  2. I växthuset placeras 3 buskar på en kvadratmeter, i gataträdgården - 4 buskar.
  3. Höga växter av det sibiriska mirakelet kräver en pålitlig slips och fixering.
  4. Dockning bör göras regelbundet under hela säsongen. Både inomhus och utomhus odlas buskarna i 1 eller 2 stjälkar.
  5. Komplex utfodring behövs varje vecka.
  6. Väl etablerad ventilation ökar utbytet av sibiriska mirakel i växthuset.
  7. Jorden i rotzonen bör inte torka ut. Mulching hjälper till att upprätthålla måttlig fuktighet.
  8. För att skydda mot sjukdomar och skadliga insekter använder Siberian Miracle-tomatsorten hela mängden nödvändiga åtgärder: grödrotation eller markdesinfektion, förebyggande och terapeutiska behandlingar.

Det sonorösa, talande "sibiriska" namnet sätter inte begränsningar för odlingsområdet. Först och främst är det ett tecken på hög kvalitet. Tomater som har presterat bra i det sibiriska klimatet kan växa var som helst.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa