Beskrivning av den sibiriska överraskningen av tomat, funktioner för odling och vård

Den sibiriska överraskningstomaten tillhör en obestämd typ av tomat med en tidig mognadstid. Egenskaperna hos sorten indikerar att den första skörden erhålls inom 101-110 dagar. Höjden på buskarna når i genomsnitt 1,2 meter. Växten har en kraftfull stam som är resistent mot yttre påverkan. Skott har stora bladplattor med en rik grön färg. Frukter bildas i kluster, bildas vid äggstockstillfället från enkla blommor.

Det första klustret bildas vanligtvis efter 10 löv, varje nästa blommande blomstrande genom ett avstånd av 1-2 blad... En nod kan innehålla upp till 10 tomatfrukter.

Sibirisk överraskning

Sorten anses vara opretentiös gentemot odlingsförhållandena och är resistent mot de flesta tomatsjukdomar, därför rekommenderas den för plantering för nybörjare utan tillräcklig kompetens och erfarenhet av att arbeta med trädgårdsgrödor.

Tomater i kalla regioner odlas i växthusstrukturer. På grund av kvaliteten på frostbeständigheten visar sorten goda utbyten när de odlas i områden i landet med kallt klimat.

Fördelar och nackdelar

Tomaten listas i statsregistret som en planta avsedd för odling i det öppna fältet och i växthus, därför anses sorten vara universell. Fördelarna med trädgårdsodling är följande egenskaper:

  • användbarhet, kan användas för färsk konsumtion eller som ett råmaterial för bevarande;
  • god förmåga att motstå stress, miljöpåverkan, inklusive låga temperaturer;
  • utmärkt smak och utseende;
  • tidig mognad, höga avkastningsgrader;
  • opretentiöshet i växande.

växtkvalitet

Nackdelarna är förknippade med egenskaperna hos alla obestämda sorter. Anläggningen behöver bindas och regelbundet avlägsnas av steg.

Funktioner av frukt

Frukterna har en uttalad form av långsträckta cylindrar, visuellt liknar peppar. Recensioner av trädgårdsmästare bekräftar sorts goda förmåga att ställa in äggstocken även i dåliga väderförhållanden. I mogningsstadiet har grönsaker en ljusgrön nyans och en karakteristisk mörk plats i korsningen med stjälken. När tomaterna är redo att äta får de en djup röd färg.

obestämda sorter

Beskrivning av sorten:

  • medeltyngden på en tomat når 80-150 gram;
  • frukt har en tät struktur;
  • en funktion är en stark hud;
  • massan är köttig, saftig;
  • grönsaker har en rik tomatarom och smak.

På grund av det stora antalet frukter i tofsar och den goda inställningsförmågan visar trädgårdsskörden goda utbyten. Med förbehåll för odlingsreglerna skördas upp till 10 kg tomat från 1 m.

en tomat

Nyanserna av plantering och vård

Odlingen utförs med plantor. Såddtiden för fröet bestäms så att det i genomsnitt passerar 60 till 70 dagar innan tiden för transplantation i permanent jord. Före plantering kontrolleras fröna för defekter, en desinficeringsprocedur och tillväxtstimulering utförs.

Jorden desinficeras genom att kalcinera den i ugnen för att förstöra skadliga mikroorganismer. Därefter spills jorden med en svag lösning av kaliumpermanganat. Fröna placeras i jorden på ett avstånd av 1 cm, kvar mellan djupet på 3 cm. Dykningen av plantorna utförs efter bildandet av 2 riktiga löv.

tomatsmak

Vattning utförs var 5: e dag, för att få starka plantor, är det nödvändigt att tillhandahålla 16 ljusa timmar, annars kommer tunnning och sträckning av skott att inträffa. Vid otillräckligt naturligt ljus används speciella lampor som placerar dem på ett avstånd av 10 cm från buskarna.

Det rekommenderas att förbereda jorden på platsen för den planerade odlingen i förväg genom att plöja den under höstperioden tillsammans med humus.

I avsaknad av ett hot mot frost börjar arbetet med att transplantera plantor. Omedelbart före plantering införs askan i marken och vattnas. Brunnarna är utformade med ett intervall på 40 cm och 1 m2 placera inte mer än 3 växter. Buskar formas till 2 eller 3 stjälkar. Växten svarar bra på utfodring med mineralkomplex, därför rekommenderas det att utföra sådant arbete flera gånger per säsong.

vattning

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa