Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Raspberry Rhapsody

För inte så länge sedan dök en stor nyhet ut på frömarknaden - en tomat av raspberry Rhapsody-sorten. Tomaten har många fördelar jämfört med konkurrenter och kan överraska trädgårdsmästare med en tidig skörd och god smak av frukten. Den kan odlas både i öppen mark och i växthus.

Beskrivning av sorten

Raspberry Rhapsody är en tidig tomatsort som ger sin första skörd 90 till 95 dagar efter grodd. Hänvisar till bestämande standardtomater som inte behöver klämma. Höjden på busken överstiger inte 60 centimeter. Kan odlas både under en filmskydd och i oskyddad jord.

Fruktens egenskaper väcker omedelbart uppmärksamhet på sorten. Massan av en tomat når 300 gram med god omsorg, massan är mycket tät och köttig. Torrsubstans innehåller 5%. Det finns cirka 5 till 6 utsädeskammare. Vid mognad har frukterna en hallonfärg och en rundad, lätt platt form. Tomater är mycket ribbade, vilket gör deras utseende ännu mer presentabelt och ovanligt.

I industriell skala odlas Raspberry Rhapsody nästan aldrig, eftersom mogna tomater inte tolererar transport särskilt bra och inte är lämpliga för långvarig lagring: de förlorar snabbt sina kommersiella egenskaper och börjar försämras.

Men för hemmabruk är denna sort helt enkelt idealisk: både för färsk konsumtion och för att förbereda ämnen, konservering.

hemklass

Utbytet av Raspberry Rhapsody är högt - upp till 15 kilo mogna frukter skördas från en kvadratmeter. Med sådana indikatorer kommer endast några buskar på webbplatsen att förse hela familjen med läckra färska tomater.

Växande funktioner

Beskrivningen av sorten gör det möjligt för oss att dra slutsatsen att sådd av plantor i rätt tid kommer att möjliggöra skörden i förväg. De optimala datumen för detta är slutet av mars eller början av april. Tidigare bör detta inte göras, eftersom plantorna börjar sträcka sig, och på grund av hotet om nattfrost kan det kanske ännu inte vara möjligt att plantera den i öppen mark.

rhapsody frön

Trots den lilla höjden på busken behöver Raspberry Rhapsody en strumpeband. Stammen av en tomat är inte särskilt stark, så dåligt väder och stark vind kan vara skadligt. Det är värt att notera att för att odla dessa tomater måste du ta hand om regelbundet utfodring.

Faktum är att växten kräver markens sammansättning och sorten ger en god fullskörd endast med lämplig skötsel.

Hallon Rhapsody har god resistens mot stora sjukdomar och skadedjur. Topprotning kan dock skada skörden. För att undvika problem måste du minska kvävehalten i jorden och försöka lägga till kalcium där.

tomat hallon rhapsody

Regelbunden luftning av växthuset och vattning i rätt tid hjälper till att förhindra utseendet på brun fläck. Överdriven fukt orsakar inte bara sjukdom, utan också ruttning av rotsystemet och döden av buskar är möjlig.

Tomat Raspberry Rhapsody kräver en viss nivå av uppmärksamhet och omsorg. Men om du följer de enkla reglerna för vård och förebyggande av sjukdomar, kommer trädgårdsmästaren att få en rik skörd av välsmakande tomater, som helt kompenserar för den ansträngning som sparats.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa