Beskrivning av tomatsorten sammetsäsong, dess egenskaper och produktivitet

För Sibirien har uppfödare skapat tomater som odlas under öppna fält. Sorter som Velvet Season tomat odlas framgångsrikt under hårda väderförhållanden. Även i denna klimatzon finns det en möjlighet inte bara att växa utan också att få höga utbyten.

Uppfödare letar efter nya möjligheter att skapa tomatsorter med anständigt resultat för denna typ av grönsaker. Deras arbete gjorde det möjligt för grönsakstillverkare att få sina grödor i områden med riskabelt jordbruk.

Huvudriktningen för att skapa sådana sorter är inriktad på att föda upp tidiga och bedövade arter. Några av tomaterna som de avlade är lämpliga både för norr och för plantering i södra landet.

Beskrivande egenskaper hos sorten

Tomater sammet säsong är mellan tidiga tomater. Den kännetecknas av låga buskar (olika determinanter) och är lämplig både för odling i öppna bäddar och under filmskydd. Höjden på mogna buskar är cirka 50-70 cm.

Karakteristiken och beskrivningen av sorten innehåller också information om frukterna. De är köttiga, djupröda. Deras form är rundad med en något långsträckt botten. Vikten av en enda tomat kan vara 300 g, men de flesta väger 100 g.

Massan har ökat sockerinnehållet och när det biter kännas dess täthet och ömhet. På grund av sin elastiska struktur kan de lagras under lång tid. När de växer är dessa växter resistenta mot hudsprickor.

Denna sort av tomater är avsedd för:

  • för färskt bruk,
  • för saltning.

tomats sammet säsong

Det kan vara väl bevarat hela. Den täta huden är motståndskraftig mot sprickbildning efter att den har hällts med varmt vatten under bevarande.

När juice pressas ur dessa tomater erhålls en puréliknande massa, därför används inte Velvet-säsongtomaterna praktiskt taget för detta ändamål.

Problem med tomatplantning

Väderförhållandena är av minimal vikt för att få en utmärkt skörd. Som regel har sammettomater ett stabilt utbyte. Om agro-tekniska krav iakttas, liksom med regelbunden utfodring, från 1 m2 kan du få upp till 5-7 kg grönsaker av denna sort.

tomater på en gren

Sådd av frön av denna sort börjar 50-60 dagar före början av den optimala temperaturen, vilket gör att plantorna planteras i öppen mark. Fröodling utförs i ett rum med en temperatur av cirka 23-25 ​​° C. Tomater planteras på öppna bäddar efter uppvärmning av jorden till 15 grader.

För att säkerställa snabb och vänlig spiring kan du förbehandla fröet med färdiga medel för att stimulera deras tillväxt.

Sorten är resistent mot typiska sjukdomar som kan påverka dessa grönsaker.Tidig mognad av frukter skyddar dem från skador vid sen blight.

recensioner

För de flesta amatörsträdgårdsmästare har tomater från det sibiriska urvalet av sammetssäsongen blivit favoriter för att växa på en personlig tomt med ett skarpt kontinentalt klimat. Men det finns de som inte gillade några av funktionerna i sorten.

olika recensioner

Olga, 37 år: ”Jag planterade tomaterna för sammet för första gången för sju år sedan. Jag köpte frön förpackade i påsar. Jag gillade sorten från början av odlingen. Vänliga, starka skott. Efter transplantation i marken fanns det inga problem med överlevnad. Avkastningen är bra. "

Alexander, 58 år: ”Det visade sig att vissa tomatbuskar under sammetsäsongen blev högre än beskrivningen påstår, och när de växte, var vi tvungna att försöka knyta dem till pinnarna. Alla buskar bar stor frukt. Frukten är stora och välsmakande. De har en nästan rund form och ökad köttighet. Ju högre frukterna var bundna på buskarna, desto större visade de sig. Mycket lämplig för att tillverka sallader. Jag gillade deras motståndskraft mot sjukdomar. "

recensioner
  1. Olya
    4.04.2018 00:10

    Den här sorten är bäst för mig. Frukterna är av medelstor, tack vare den täta massan kan de förvaras under ganska lång tid. Jag befruktar plantor endast med "BioGrow”, Det hjälper till att aktivera tillväxt.

    Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa