Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Babushkino Lukoshko, dess utbyte

Tomato Babushkino Lukoshko har nyligen varit populärt bland sommarboende för sin opretentiöshet och stora välsmakande frukter. Denna sort är inte en hybrid utan avlas av uppfödare för odling i de norra delarna av Ryssland. Därför anses det vara en långvarig, hårdhärdig sort som är lite sjuk, tål frost och temperatursvingningar. Det kan till och med planteras utomhus.

Beskrivningen av sorten finns på fröpåsen. Växtypen är obestämd. Mognad av dessa tomater sker som standard i slutet av sommaren. Det vill säga det tar cirka 100 dagar från plantering av fröet till utseendet på frukt. Vården är ganska enkel.

Mer om tomater

Lukoshko tomater planteras vanligtvis som plantor i trädgården. Plantor gror från frön på våren på en fönsterbräda. Detta är en mångsäsongsort. Den har en hög busk som kan vara mer än två meter lång.

Lövverket är tätt, ljusgrönt. Blomställningarna är enkla. Det är bäst att bilda en buske under tillväxten till en stam och riva bort överflödigt bladverk så att det finns fler frukter och de mognar snabbare.

Frukten är mycket stora och når ibland 800 gram med god omsorg. Rundad i form, med utstående sidor. De, som en korg, har en tand i basen. Därför fick de detta namn. Färgen är röd. De är köttiga, söta och sockeriga. Fröna finns.

Tack vare deras ljusa smak gör de fantastiska pasta, såser, adjikaer. Men mest odlas de för färsk mat. Så de har fler vitaminer. Cirka 10 tomater kan mogna på en gren.

tomatfrö mormors korg

Denna kultur är immun mot många sjukdomar och är motståndskraftig mot väder. Egenskaperna hos tomater kan indikera hur de ska odlas ordentligt så att utbytet är högt och smaken inte går förlorad.

Hur man växer ordentligt

Du kan plantera denna typ av tomat i alla regioner i Ryssland. Om det är ett väldigt coolt område, är det bäst att plantera dem i ett växthus med plantor. Frön planteras i mars i specialbehållare, täckt med folie och väntar tills de groddar. Så snart skotten redan har släppt två eller tre blad, sitter de separat från varandra. Så de kommer att få mer mat, de kommer inte att störa varandra.

Om groddarna inte har tillräckligt med dagsljus, kan du lägga en lampa över dem. Temperaturen i rummet måste vara minst 18 grader.

När plantorna sträcker sig och blir starkare kan de planteras i trädgården. Innan denna period måste marken förberedas, lossas, grävas, befruktas och vattnas. Om buskarna är väldigt täta, skär bort överskottet av stjälkar och blad. Glöm inte avståndet mellan buskarna.Avståndet är viktigt för att bekvämt närma sig buskarna, så att deras rötter inte stör varandra.

Under tillväxten av tomater behöver de ständig vård, annars blir de sjuka och producerar inte välsmakande grönsaker.

Grunderna för vård

För att utbytet av tomater ska vara prisvärt, måste du veta alla krav för att ta hand om dem: från vattning till bekämpning av skadliga insekter.

Vilka är dessa krav:

  • Buskarna är ganska höga, så det är värt att binda dem med rep eller tråd;
  • Överskott av toppar, blad och skott bör avskäras för normal frukt;
  • Växthuset ventileras ständigt genom att öppna dörren. Om växten blommar i ett öppet utrymme, öppna sedan filmen;
  • Tomater behöver vattenkvalitet två gånger i veckan två gånger i veckan med icke-isvatten. Men överskottsfuktighet är förstörande för dem;
  • Gödselmedel ska alltid vara tillräckligt, utfodra minst en gång i månaden. Glöm inte att det måste finnas sand och gödsel i jorden;
  • För att stärka immunförsvaret måste kulturen härdas redan från april, när de första plantorna växer. De kan tas ut på balkongen ett tag;
  • Spraya växter för att förhindra skadliga insekter: till exempel från fjärilar, skalbaggar, fästingar;
  • Marken måste lossas, krossas, hällas för normal tillförsel av näringsämnen till rötter. Avlägsnande av ogräs är nödvändigt.

tomatbuskar mormors korg

Att ta hand om dessa växter skiljer sig inte från andra trädgårdsodlingar. I gengäld får sommarinvånarna ett stort antal frukter med en söt och aromatisk smak.

Vad sommarinvånarna säger

Trädgårdsmästare som någonsin har odlat en Bastard lämnar recensioner om det.

Lydia: Om vi ​​pratar om beskrivningen av den här sorten, kan vi säga att älskare av stora, köttiga frukter kommer att gilla den. Men de växte inte i ett växthus av samma storlek, ibland större, ibland mindre. Mycket söt, perfekt i grönsaksallad. De är inte lustiga när de lämnar.

Andrey: Jag planterade den i två år i rad. En fantastisk variation. Skörden är rik från två buskar. De är mycket förtjust i gödslat jord och vatten. Om det inte finns tillräckligt med gödselmedel kan röda fläckar dyka upp.

utseendet på en tomatmormors korg

För att dessa tomater ska vara tillräckligt stora och ha en rik smak måste du ge dem ordentlig skötsel. Denna sort är lämplig för försäljning och för hemmabruk.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa