Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Explosion, dess utbyte

Tomatexplosion har ett högt utbyte. Det är därför det är populärt bland de sommarinvånare som vill bevara en del av den samlade rikedomen fram till vintern. Denna sort anses vara en förbättrad version av White Bulb, från vilken den ärvde förmågan att motstå temperaturförändringar.... Tomatbusken har emellertid en spridningsstruktur som kräver särskild skötsel och nypning.

Utmärkande egenskaper och egenskaper

Varje hemmafru som har planterat denna tomatsort minst en gång på sin webbplats kommer att uppskatta dess fruktbara egenskaper och opretentiöshet. Förutom dessa egenskaper talar beskrivningen av explosionstomater också om andra egenskaper hos denna anläggning.

 1. Sorten kännetecknas av dess determinism, dess höjd varierar från 40-50 centimeter.
 2. Frukten har en rundad, lätt platt form. Medelvikten på tomater är 100-120 gram. Men om sorten odlas i anrikad jord, milt klimat, kan mogna tomater väga 200-240 gram.
 3. Sorten är tidigt mognad.
 4. Explosionstomater är resistenta mot sjukdomar: sen blight och olika råtta.
 5. De planterade buskarna och skörden tolererar en minskning av temperaturindikatorerna väl. Det är denna egenskap som motiverar de smickrande recensionerna av dem som planterade explosionstomaterna i de kalla norra regionerna. Det maximala utbytet kan emellertid endast erhållas under förhållanden med genomsnittliga optimala temperaturindikatorer.
 6. Beskrivningen av sorten säger att de planterade tomaterna tål perfekt torrperioder. För att få köttiga saftiga frukter är det emellertid nödvändigt att utföra konstgjord vattning av växter i en torka.
 7. Frukterna kan konsumeras färska, i sallader, andra kurser och även användas för konservering, juice. Denna användning av grödan beror på dess utmärkta smak och köttighet.
 8. Eftersom tomater är täta kan de transporteras över långa avstånd. De håller väl.
 9. Tomatsort Explosion kan växa under förhållanden med olika jordens surhet. Det bästa alternativet anses emellertid vara en jord med låg surhet och hög luftgenomsläpplighet.
 10. I genomsnitt skördas 3-5 kg ​​tomater från 1 planterad buske.

odling av tomater

Dessa särdrag gör att den är konkurrenskraftig med andra resistenta hybridsorter.

Växande regler

För att få en rik skörd måste du följa flera regler för plantering av en växt.

 1. Du måste så frön för plantor i mars-april. I det här fallet är det lämpligt att följa rekommendationerna i månkalendern.
 2. Planteringsmaterialet nedsänks i en behållare fylld med desinficerad bördig jord till ett djup av 1 centimeter.
 3. Efter bildandet av flera blad dyker plantorna i torvkopparna.
 4. Sedan måste du gödsla marken och härda tomaten. För att göra detta kan den placeras nära ett öppet fönster eller tas ut på gatan i ett par timmar.
 5. När plantorna har fyllt 2 månader kan de transplanteras i öppen mark.

tomatexplosion

Variationen av tomatsomor avlades speciellt för öppen mark, men denna sorts rotar väl under växthusförhållanden.

omplantering

För att buskarna inte ska skadas under tillväxtprocessen och ge maximalt utbyte, vid plantering av plantor, måste deras egenskaper beaktas.

 1. Plantera plantor bör utföras på ett avstånd av 40-50 centimeter från varandra.
 2. En liten mängd gödningsmedel krävs i varje hålighet.
 3. Plantor bör planteras i marken direkt i torvkoppar.

klar skörd

Karakteristiken och beskrivningen av sorten tillåter plantering av plantor i en växthusstruktur vid en ålder av 1,5-2 månader. Växthuset måste desinficeras och noggrant ventileras innan plantering.

Vård

Du kan få en bra skörd från varje buske om du vattnar dem regelbundet, matar dem med mineralgödsel. Efter vattning måste du försiktigt lossa jorden.

Detta måste göras försiktigt för att inte skada det grenade rotsystemet av växter. De måste också skyddas från alla slags skadedjur. När de dyker upp krävs det att man direkt utför skadedjursbekämpning.

stöd för tomater

Den som odlade sådana tomater hävdar att buskarna växer spridda, så de måste knytas till stödstrukturer. Särskilt en sådan strumpeband måste utföras i närvaro av en stark, vindig vind. Om odlingen sker i växthusstrukturer är byggandet av stöd inte en förutsättning.

Egenskaperna på tomatexplosionen gör att du kan få läckra, köttiga frukter under sommaren och det första höstdekennet. Dess speciella fördel är förmågan att växa i nästan alla regioner i landet. Det är för dessa egenskaper som Explosion-tomaterna varje säsong får många positiva recensioner från sommarinvånare som planterade den på deras webbplats.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa