Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Tonopa F1

Tomat Tonopa F1 tillhör gruppen av stora fruktiga sorter. Den holländska urvalshybrid är avsedd för odling både på öppen och stängd mark. Professionals och amatörsträdgårdsmästare kan arbeta med en representant för sorten. En tidig mognadskultur kommer att glädja dig med vackra och saftiga frukter på försommaren.

allmän information

Sorten kännetecknar dess positiva egenskaper. Kulturen har ett utvecklat rotsystem. Under tillväxten täcks det med ett stort antal blad. Den avgörande växten bär rik röd frukt.

Massan av mogna tomater är sockerhaltig och köttig. De saknar surhet och smakar på något sätt sött. Under hela tillväxtperioden har stjälkarna en jämn färg utan mättade gröna fläckar. Vikten av en tomat når 200 g.

Växande funktioner

Det finns inga speciella växande regler för sorten. För att grödan ska glädjas med avkastning är det nödvändigt att följa de allmänna punkterna när de växer. Frön planteras i behållare med mark i slutet av mars. Så snart det första lövparet dyker upp, dyker Tonopu.

tomat tonopa

För god tillväxt av plantor är det nödvändigt att följa lämplig temperaturregim. För uppkomsten av groddar av denna tomatsort måste luften variera mellan 25 och 27 grader. När skotten har dykt upp sänks temperaturen till 20 grader. Indikatorerna bör inte vara lägre än 18 grader.

När plantorna växer lite och blir starkare kan de transplanteras till en permanent plats. Om plantering av en växt planeras i ett växthus, bör jorden värmas upp till 18 grader.

När plantering av tomater i öppen mark det rekommenderas att se till att hotet om frost har passerat. För 1 kvm m. jord bör inte vara mer än 4 buskar. Tillräcklig mängd utrymme kommer att främja snabb tillväxt av buskarna och utmärkta avkastningar i framtiden.

Skadedjursbekämpning och utbyte

Hybrid Tonopa F1 uppskattas bland sommarinvånare och trädgårdsmästare. Det är resistent mot många sjukdomar. Även om sorten producerar en bra gröda, bör befruktningen inte överges. Vanligtvis är minst 7 - 8 tomater bundna på en pensel.

tomater och deras skadedjur

Kulturen kan inte bära fruktens vikt, särskilt om växten har mer än ett kluster. För att frukterna ska mogna helt är det bättre att använda borsthållarna.

De kan tillverkas oberoende eller köpa färdiga. Detta sparar hybriden från att rynka borstarna.

Växtsäsong och transport

Innan du köper frön studerar sommarinvånarna noggrant beskrivningen av kulturen. En person försöker förstå om tomater av denna sort är lämpliga för honom att odla. Det tar 75 till 80 dagar att forma och mogna frukten.Tomater täcker helt växtens grenar.

Mogna tomater är lämpliga för olika rätter. De konsumeras färskt, används för att laga sallader och snacks. Tomater av denna sort kan rullas upp för vintern separat eller tillsammans med andra grönsaker, vilket gör ett sortiment. Tomater uppskattas för sin utmärkta smak och opretentiösa vård.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa