Beskrivning av tomatsorten Miracle Altai, funktioner för odling och vård

Altai Miracle-tomaten uppföddes av specialister under de senaste åren av förra seklet, och idag finns anläggningen i tillståndsregistret över de bästa avelsresultaten. Specialisterna satte sig målet att skapa tomater som skulle kunna visa en hög avkastning i klimatet i sibirska regioner. Tack vare ansträngningarna från specialister har en variation dykt upp, kallad Altais mirakel. Beskrivningen av sorten talar om möjlig odling i växthus och öppna fält.

Karakteristiken för tomaten hänvisar den till den interdeterminanta typen, det vill säga tillväxten av huvudstammen sker konstant. I det öppna fältet varierar höjden på busken från 1,3 till 1,6 meter. I ett växthus kan detta värde vara något högre. På grund av sin höga tillväxt måste växten knytas, medan stöden måste vara högre än tillväxten av huvudstammarna.

Miracle of Altai

Växten har kraftfulla stammar, kännetecknas av god styrka och en nyans av smaragdgrönt bladverk. Sorten Altai har en god fruktinställningsförmåga vid låga temperaturer. Busken tål perfekt fruktens vikt och går inte sönder, så det är inte nödvändigt att binda händerna ytterligare.

Fruktegenskaper

Trädgårdsmästarnas recensioner bekräftar tomatens utmärkta egenskaper. De första borstarna bildar stora tomater, vars medelvikt når från 300 till 350 gram. Ett högt utbyte av frukter inträffar på den andra vågen. Samtidigt reduceras medelvikten något och sträcker sig från 150 till 200 gram. Omogna tomater har en liten mörk plats nära stjälken, som försvinner när frukten mognar.

Om det är nödvändigt att transportera grönsaker skördas de i en något omogen form.

De djupröda frukterna är ovala. Grönsaksmassan kombinerar harmonisk densitet med ömhet och saftighet. Smaken på tomaten är sötaktig med en liten surhet. Antalet utsädeskammare ligger i genomsnitt mellan 5 och 7.

uppfödda av specialister

När och hur sker mognad?

Miracle of Altai tillhör midsäsongsorter när det gäller mogna egenskaper. De första frukterna tas bort 90 dagar efter det att de första skotten dyker upp. Frukt varar länge och kännetecknas av återkomstens fulla värde. Borstar med tomater mognar i vågor.

Tomaten har ett högt utbyte. För växthusodling på 1 m2 står för 10 till 15 kg grönsaker. En busk av en växt producerar i genomsnitt 4 till kg grönsaker. Under öppna fältförhållanden är avkastningen något lägre, men under goda väderförhållanden kan de motsvara värdena för växthusodling.

mognad inträffar

Fördelar och nackdelar

Sorten är ovanligt motståndskraftig mot låga temperaturer och miljöfaktorer. Fröna har en hög spiringsgrad, som når 99,8%, och plantorna tolererar dykning väl. Stresstolerans är överlägsen den hos vissa hybridsorter. Recensioner av trädgårdsmästare talar om följande fördelar med sorten:

 • har förmågan att växa kontinuerligt, vilket inte slutar ens med ett kraftigt temperaturfall;
 • oavsett väderförhållanden, bildas äggstockarna;
 • god avkastning när den odlas inte bara i ett växthus utan också i öppen mark.

kontinuerlig tillväxt

På grund av dessa fördelar tillhandahåller sorten en utmärkt avkastningsindikator oavsett väderländighet. Trädgårdsarbetares recensioner bekräftar sorts mångsidighet. Förmågan att mogna i vågor underlättar bearbetningen av grödan. Den enda nackdelen är anläggningens intolerans gentemot vattendrag av jorden.

Nyanserna av att växa

Att växa och ta hand om en växt skiljer sig inte från allmänt accepterade regler. Det rekommenderas att följa följande tips:

sådana fördelar

 • plantor planteras i marken med en ålder av minst 2 månader;
 • planteringssystemet förutsätter 3 plantor för öppen mark per 1 m², 4 för växthusförhållanden;
 • anläggningen behöver knyta och klämma;
 • buskarna måste ge tillräcklig ventilation.

Att avlägsna växten av skadedjur och traditionella sjukdomar i tomaten kommer att hjälpa periodisk sprutning med läkemedel, desinficera marken och grödrotationen. Trädgårdsarbetares recensioner talar om möjligheten att få en bra skörd med en minimal investering av tid och ansträngning.

plantor planteras

recensioner
 1. Marina
  2.02.2018 09:21

  Hemma kallas denna sort "Biyskaya rose", jag vet inte varför. Det bara hände. Bioactivator har använts sedan förra säsongen BioGrow - och tomaterna verkar ha blivit ännu större än vanligt. Och skörden är definitivt mer än föregående säsong.

  Att svara
  • Håla
   3.03.2019 13:59

   Och var fick du idén att den här sorten kallas Biysk ros? Biysk rosan är en helt annan sort.

   Att svara
 2. anastasia
  6.06.2018 20:03

  Jag växte i ett växthus i två säsonger, mycket välsmakande, vackra frukter. Men cladosporios raste på det. I år planterade inte. Jag kommer att upprepa det nästa år med mina frön.

  Att svara
 3. Håla
  3.03.2019 14:57

  En till lögn. Enligt det statliga register över avelsresultat är Altai Chudo-tomaten avgörande (och inte alls obestämd, som det är falskt skrivet i artikeln), vilket med tanke på växten av växter innebär att denna tomat är mer av en semi-determinant typ (eftersom semi-determinantvarianter i registret indikeras på samma sätt som bestämande ). Och mitten av mognad anger perioden från groning till mognad av de första frukterna 110-120 dagar, och inte 90 alls, som det är falskt skriven i artikeln.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa