Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Orange, dess utbyte

Det finns färre varianter av gula tomater än röda. Speciellt populär är den orange tomaten, som tillhör mitten av säsongen, har många fördelar och positiv feedback från trädgårdsmästare.

Fördelarna med gula tomater

De vanliga röda frukterna av tomater är kända för sina fördelaktiga egenskaper, men de gula smakar sötare, de har mer massa. Fördelarna med orange tomater inkluderar deras låga kaloriinnehåll. De kan mättas snabbt utan att ge avkall på vikten. De är användbara för diabetiker, personer med stor kroppsvikt och äldre.

Genom att äta orange frukt, kommer en person att känna hur:

 • arbetet i matsmältningskanalen har förbättrats;
 • nervsystemets funktioner normaliserades;
 • naglar har stärkts, deras bräcklighet har försvunnit;
 • ansiktshuden stram, blev elastisk.

Den gula färgen i tomater är förknippad med närvaron av A-vitamin i dem, som i morötter. Kolhydrater i deras sammansättning ger mer energi till kroppen, och proteiner och fetter normaliserar cellernas funktioner och förbättrar deras konstruktion.

Huvudsakliga egenskaper hos sorten

Tomatsorten har varit känd sedan 2000 och klassificeras som en salladart. Grönsaksväxten är en avgörande faktor, busken når en och en halv meter höjd. Fruktmognadstid - från 95 till 110 dagar från tidpunkten för uppkomsten.

kännetecknande för sorten

Egenskaperna och beskrivningen av tomatsorten Orange inkluderar:

 1. Som i en avgörande sort lägger tomaten de första blommaklusterna efter uppkomsten av det nionde till det tionde bladet. De nästa är utformade var tredje ark.
 2. I varje borste binds upp till tre till fem orange tomater som väger upp till tre hundra gram.
 3. Rundformade tomater med en lätt ribb i en rik gul-orange färg.
 4. Massan är saftig med en delikat sötaktig smak, få frön.
 5. Utbytet per kvadratmeter är från fem till tio kilo.

De använder läckra frukter av sorten i sallader, i baby- och dietmat, för konservering som helhet.

Du kan odla en grönsakskörd på det öppna fältet eller under en film.

tomater i en tallrik

Agrotekniska funktioner

Även om den orange tomatsorten är avsedd för odling i de södra regionerna, odlas den överallt. Det tål tempererat klimat väl, eftersom det vanligtvis odlas i plantor. Före sådd behandlas fröna med en tillväxtstimulator, desinficeras i en lösning av kaliumpermanganat. Frömaterialet härdas, då kommer plantorna att vara starka. Sextio dagar efter det att de första groddarna dyker upp är plantorna redo för öppen mark.

Innan de planterar plantor blir de härdade genom att ta dem ut till balkongen eller verandan.

Den optimala tiden för plantering i växthuset kommer att vara i slutet av april - början av maj, för trädgården - i mitten av maj. Om hotet från vårfrost inte har passerat är det nödvändigt att täcka de planterade buskarna med en film.

tomatvård

Bland de viktigaste teknikerna för att ta hand om tomater:

 • måttlig vattning två till tre gånger i veckan;
 • utfodring med mineraliska och organiska ämnen var tionde till tolv dag;
 • strumpebandar;
 • nypning som lämnar två stjälkar;
 • lossna marken efter regn och vattning;
 • ogräsade tomatsängar.

Eftersom sorten är mottaglig för sjukdom måste förebyggande åtgärder vidtas. Efter plantering av plantor, två veckor senare, sprayas buskarna med en 1% -ig lösning av Bordeaux-vätska. Upprepa proceduren två gånger med ett intervall på tio dagar.

gula tomater

Hur man gör Bordeaux flytande

De som planterade tomater vet att det finns två komponenter i Bordeaux-vätskan: en lösning av kopparsulfat och slakad kalk. En procent svampdödande blandning framställs av hundra gram kopparsulfat och 120 gram kalkmjölk. Lös upp varje ingrediens i en liter varmt vatten separat. Därefter tillsätts varje behållare till fem liter, och delarna blandas efter att ha filtrerats tidigare.

Det kommer att vara korrekt att hälla lösningen med koppar i kalkstenen. I detta fall omröres vätskan. Så att lösningen inte bränner grönsaksbladen, kontrollerar de riktigheten i dess koncentration - en järnspik doppas i den. Röd blom på föremålet betyder mer kopparsulfat än det borde vara. Och så tillsätts kalk tills sedimentet försvinner.

tomat på marken

Använd den beredda vätskan omedelbart och behandla tomater rikligt i torrt väder. För tio kvadratmeter plantering räcker det med två liter lösning.

Vätskans effektivitet är hög, den förblir på anläggningens blad och stjälkar under lång tid. Och päronorange-sorten kommer att skyddas mot patogena svampar och virus.

Vad vegetabiliska odlare säger om tomat

Recensioner av den orange tomaten säger att det är fördelaktigt, välsmakande, barn älskar den för fruktens sötma, deras ovanlighet. Det rekommenderas att försöka odla en liknande sort, men vars frukter är som en päron. De har lättare vikt, men de innehåller mer socker och torrsubstans. De är utmärkta för betning och saltning av hela. En sådan orange exotism kommer att glädja dig under den hårda vintern.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa