Beskrivning och egenskaper hos tomatsorten San Marzano

I tempererade breddegrader odlas San Marzano-tomaten relativt nyligen, detta tilläts av härdningen som produceras av uppfödarna. Sorts popularitet beror först och främst på den utmärkta smaken av frukten och att hudens egendom är lätt att ta bort under tillagningen.

Variationsegenskaper

Tomater San Marzano (och andra sorter - San Marzano 2 och San Marzano Nano) är en icke-hybrid sort. För närvarande har hundratals konstgjorda hybrider avlats. Man tror att de ger ett större utbyte och bättre motstår sjukdomar och skadedjur, men inte alla sommarinvånare och trädgårdsmästare föredrar dem.

Faktum är att frukterna av icke-hybrid naturliga varianter av tomater är mycket smakligare, innehåller en mycket högre mängd vitaminer och mineraler... Sorter på tomater har genetisk resistens mot ogynnsamma väderförhållanden, eftersom de har vuxit generation efter generation i ett visst område. Tomater ger fullfjädrade avkommor, och till och med en nybörjare kan inte ha några svårigheter att få frön på egen hand och så dem nästa år.

Även vid låga temperaturer kan tomaterna från San Marzano producera frukt stabilt. Mot bakgrund av de pågående klimatförändringarna i naturen är detta kännetecken för sorten särskilt värdefullt. San Marzano är en medium tidig tomatsort. Den första skörden kan erhållas 110 - 115 dagar efter sådd av frön.

Växter är obestämda och har obegränsad tillväxt och kan nå höjder från 120 till 150 cm.

Beskrivning av frukt

En långsträckt plommonformad tomat kallad "longo", stor, tät och köttig, samlad i ett kluster. Frukterna har ungefär samma storlek. Frukten väger ungefär 120 gram och är 12 cm lång. Mogna tomater har en intensiv röd färg, jämn och slät, med en mjuk och saftig massa som innehåller en liten mängd frön.

frukt i höet

Frukten har en utmärkt söt och syrlig smak. Perfekt för färsk konsumtion i sallader och grönsaksskär. Bra för sömnad på vintern, särskilt för konserver med hela frukter. På grund av den enkla skalningen är skinnen lämpliga för att tillverka tomatsaft och pasta.

Tomater har en bra hållkvalitet och utan förlust av försäljningsbara egenskaper kan transporteras över långa avstånd.

Jordbruks tips

Att odla en San Marzano-tomat är en rolig process och inte lika lätt som för hybrider. Växter kräver att ta hand om, men den ansträngning som spenderas kommer att betala sig med en riklig och välsmakande skörd.

bananer på grenarna

Tvinga från frön

Såning av frön av denna sort för plantor måste utföras i slutet av mars, dyk i fasen 1–2 riktiga löv.I slutet av maj bör odlade tomater transplanteras i ett växthus, under filmskydd eller i öppen mark.

Överföra

För plantering är det nödvändigt att förbereda en plats i förväg, nämligen att applicera organiska gödningsmedel på hösten så att de ruttnar under vintern. På våren måste du dessutom bearbeta marken med mineralgödsel:

  • kaliumklorid
  • dubbel superfosfat,
  • träaska.

san marzano

Under växtsäsongen måste tomater matas fyra gånger till.

Går ut och lämnar

Några veckor efter plantering på ett permanent ställe måste du avskära sido- och svaga skott från tomaterna, vilket bara lämnar 2-3 starka stjälkar. I framtiden kommer de att bilda en buske. Betning utförs för att uppnå högsta avkastning.

Beskrivningen av växtskötsel innehåller 3 komponenter. Det är nödvändigt att systematiskt vattna buskarna vid roten, att lossa marken runt tomaten och trassla 2-3 gånger per säsong. Tomater når 1,5 meter i höjd och det krävs därför att busken får stöd och en strumpeband i tid.

jordbrukare i fältet

skörd

Blomningen börjar om ett par veckor efter plantering, och i mitten av juli kan du få de första tomaterna. Frukten fortsätter till hösten. San Marzano-sorten är högavkastande. Som framgår av många recensioner är buskarna helt enkelt ströda med penslar med frukt.

Sjukdomsresistens

Representanter för denna sort är ganska sjukdomsresistenta, de kan oberoende motstå manifestationerna av verticillos och fusarium. I händelse av överdriven luftfuktighet är de benägna att toppröta och sen blight.

italiensk tomat

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa