Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Ladies fingrar, dess utbyte

Populära fingertomater för damer finns i flera sorter. Under detta namn kan du hitta följande tomater:

  • cylindrisk;
  • päronformad;
  • liten frukt (Syzran).

Det finns en mängd damer finger, som ger långa "pip" tomater. Alla tomater bildar rikliga kluster av vackra avlånga frukter. Varje alternativ är bra på sitt sätt och förtjänar grönsakstillverkarnas uppmärksamhet.

Päronformad

Päronformade tomater är från den berömda uppfödaren Lyubov Anatolyevna Myazina... Ett statligt patent utfärdades 2005 för denna sorts och 2006 infördes arten i statsregistret för avelsresultat. Du kan köpa Myazinsky-versionen i originalförpackningen, sorten säljs också av andra utsädesföretag, till exempel St. Petersburg Biotekhnika, Altai Demetra.

Beskrivning av sorten:

  1. Busken bestämmer, drygt en halv meter. Känns bra utomhus. Du behöver inte ens formulera det. I växthuset sträckes stjälkarna ut dubbelt så länge - här rekommenderas att leda varje växt i två stammar och ta bort stegen. Penslarna stickas genom en eller två blad, var och en med 7 - 8 äggstockar.
  2. Tomater växer upp till 10 cm i längd och väger 50 - 70 gram. De är ovala, med en liten förlängning i botten (de ser ut som små päron). Frukthuden är snäv, slät, blank, ljus skarlakansröd. Det finns lite vätska och frön inuti. Massans högsta densitet, utmärkt smak och aroma noteras särskilt.
  3. Den tidiga mogna perioden är 100 dagar. I nordvästregionen, i vissa områden i Sibirien, kan sorten manifestera sig som ett medium tidigt (115 dagar).
  4. Utbytet med minimal vård är 2,5 kg per kvadratmeter. Om odlingen sker enligt alla regler kan en sådan gröda erhållas från varje buske.
  5. Tomatornas tolerans mot temperaturer, torr jord, kalla snäpp är mycket hög. På grund av sin täta hud och snabba mognad lider sorten sällan av sena kämpar.

LA. Myazina erbjuder olika damerfingrar orange. Denna tomat har liknande egenskaper, endast mogna frukter blir orange, har en specifik kryddig smak i smak och arom.

tomatsort

Grönsaksodlare har alltid mycket bra recensioner för produkterna i Myazin-urvalet. Att odla dessa tomater kräver inte tid och ansträngning. Trädgårdsmästare lockas särskilt av den tidiga mogningen av tomater, opretentiöshet och den behagliga smaken av färska och salta produkter.

Cylindrisk

Dessa damer fingrar är en mängd olika tomater med jämna frukter som liknar gurkor i form. En sådan tomat Ladies fingrar erbjuds av agrofirms "Aelita", "Seeds of Altai". Förutom nyanserna av utseende sammanfaller resten av beskrivningen med Myazin-sorten.Samma kompakt buske, vackra borstar, starka betande frukter.

Kanske är det i denna version som tomatklustret liknar en elegant kvinnlig hand.

Liten frukt (Syzran)

Egenskaperna och beskrivningen av sorten från Volga-regionen har sina egna egenskaper. Staden Syzran, Samara-regionen, är känd för sina tomater. Syzran Ladies 'fingrar har en specifik beskrivning, skiljer sig mycket från andra. Obestämda buskar växer upp till en och en halv till två meter. Det är bekvämare att odla dem i växthus. Avlägsnande av sidoskott (styvbarn) är obligatoriskt. Anläggningen leds i två stjälkar.

Lady fingrar

Den som planterade sorten Syzran kallar den ovala tomater "godis" eller "druvor". De är något större än körsbärstomater, den så kallade "cocktail" -typen - 3 - 4 cm lång, som väger 30 - 40 gram. Färgen är mörkröd. Rave recensioner från trädgårdsmästare framkallar sin verkliga söta smak, en generös återkomst från varje buske. Utbytet är verkligen mycket högt, eftersom borstarna är oerhört produktiva: de har tre dussin äggstockar vardera.

Sådana tomater är en verklig hjälp i saltning och betning av grönsaker. De är praktiska att använda som tätningar i håligheter och toppar av burkar. Tomater spricker inte i saltlake, blir inte sura. Perfekt för att dekorera sallader och andra aptitretare. De kan också torkas (torkas) hela - tomaterna kommer att likna russin.

"Med en pip"

I serien "Ural summer resident" från jordbruksföretaget "Mars" produceras en tomatsort som heter Ladies finger. I allmänhet sammanfaller dess egenskaper med Myazinsky-sorten: kort buske, opretentiöshet, hög massa av massa, generösa borstar. Men Ural-sorten kännetecknas som extremt tidigt. Odling orsakar inte problem, dess frukter är mycket graciösa, ovala cylindriska, med en fin liten "näsa" i slutet.

tomater i trädgården

Tomater av sorten Damsky Finger ger utmärkta utbyten (även utan nypning och jordbearbetning före plantering) under de svåra klimatförhållandena i Ural, Sibirien, Mellanbältet och Nordväst. Ja, frukterna är inte för stora (medelvikt 60 gram), men varje borste sträcker sig 300 - 400 gram, och många borstar är bundna. Två kilo tomater från en buske är långt från gränsen. För att få en tidigare skörd planteras plantorna först under tillfälliga skyddsrum.

När hotet av frost har passerat, tas filmen eller täckmaterialet bort. Grönsaker som odlas utomhus är friskare och smakligare än växthusgrönsaker.

Utnämning

Tomatsort Damerfingrar är utmärkt inte bara i saltning, utan också färskt, på sommar- och höstsallader. De tappar inte formen i skivning, de är bra för att laga pizza. Tjockare hud och stark massa ger god mognad och långvarig lagring (du kan använda hela borstar). Mogna tomater vid mognad ruttnar inte eller försämras inom en till två månader. Kan hålla sig fram till nyårssemestern.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa