Beskrivning av tomatsorten Tornado, dess egenskaper och utbyte

Mitten av tidigt hybrid Tornado f1 är en växt med hög bestämning. I växthusförhållanden har sorten ett bra utbyte och fruktkvalitet. På det öppna fältet odlas kulturen främst i de södra regionerna.

Särskilda egenskaper hos sorten

En mängd olika tomater med ryskt urval, patenterade 1998. Buskar är medelgröna, standard. Huvudstammens höjd är 150-190 cm Rekommenderat planteringsschema: 3 enheter per 1 kvm. m. Utbytet är 6-8 kg per buske.

mitten av tidig hybrid

Mogna röda tomater, snyggt, rundat utseende. Medelvikt av Tornado-frukter: 60–80 g, i södra regioner upp till 120 g. Universellt bruk. Använd av:

  • för ämnen och bevarande;
  • färska sallader och juice;
  • hel saltning.

mogna tomater

Smaken av tomat Tornado, enligt trädgårdsarbetarnas recensioner, är sötaktig, med en riktig "tomat" arom. Det finns ingen "hård ram" som kännetecknar vissa sorter. Det finns en liten tendens till sprickbildning; frukterna är inte lämpliga för långvarig lagring. Grödan tolererar transporten väl.

hel saltning

Kulturen är genetiskt resistent mot sjukdomar:

  1. TMV, kladosporios.
  2. Fusarium, verticillos.

Torrmaterialinnehåll i tomatmassa: 5%.

grön tomat

Funktioner i jordbruksteknik

För en framgångsrik odling av en Tornado-tomat är det nödvändigt att utesluta extrema temperaturer. Skarpa hopp under växtsäsongen kommer att påverka grödans egenskaper negativt. Jorden hålls i något fuktigt tillstånd - detta hjälper till att undvika sprickor i tomathuden. Sängarna under tomaterna är klädda med ruttna kompost. Används också:

  • torv;
  • halm, hö, hackat gräs utan frön;
  • bark och sågspån.

odling tomat

En polyetenfilm läggs på ett skikt av mulch, istället för en film är ovävda material såsom Agrotex eller spunbond lämpliga. Det sönderfallande organiska materialet förvandlas till humus och gör marken fruktbarare. Mulch kommer att blockera ångångor och hindra ogräs från att växa. Tomater som odlas på detta sätt är mer produktiva och mindre krångel i trädgården.

styvbarn standardtomater utvecklas dåligt, därför slösar inte växten näringsämnen på överskott av gröna. Det är fortfarande nödvändigt att ta bort "tomma" skott för att bilda en stam - en stam. Om buskarna böjs under grödans vikt installerar de ett vertikalt stöd.

plantering plantor

Mognad av en mitten av tidig tomathybrid sker inom 100-110 dagar från det ögonblick plantorna planteras.

Gödselbalans

För att göra tomatbuskar kompakta, begräns mängden kväve. Om jorden har kläckts med humus krävs inte kväveinnehållande gödsling. Under den aktiva växtsäsongen stöds Tornado-tomater med en näringslösning (i 20 liter vatten):

  • 1 liter flytande mullein;
  • 2 msk. l nitrofosfat

gödningsbalans

Tornado tomater vattnas strikt vid roten, 0,5 l vätska per växt. Gödselmedel appliceras också enligt bladmetoden, för detta halveras halten av aktiva substanser. Erfaren trädgårdsmästare rekommenderas att alternera dessa två metoder.

De kommersiella egenskaperna hos tomaten Tornado f1 gör det möjligt att odla grödan på gårdar. Ägare av små trädgårdar som gillade beskrivningen för sorten kommer att vara intresserade av att ta itu med denna höga, färgstarka växt.

handelsegenskaper

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa