Beskrivning av tomatsorten Min glädje, funktioner för odling och vård

Trädgårdsmästare som väljer sorter för att göra juicer och pasta bör uppmärksamma tomaten My Joy. Under urvalet har hybriden en utmärkt smak och högt utbyte. Vilka andra fördelar har denna tomatsort?

Beskrivning

Min glädje är en avgörande variant med tidigt mognande. Från ögonblicket av uppkomsten till insamlingen av de första frukterna passerar 93–95 dagar. Höjden på en mellanlövad buske är 90–110 cm. På grund av en sådan höjd och ett stort antal frukter måste växten fästas på ett stöd och fästas.

Den första blomställningen utvecklas över 6–7 blad och upprepas efter 1–2 blad. Omogna frukter är ljusgröna, mogna frukter är djupröda. Formen på tomaten My joy f1 är rund, huden är slät. Med korrekt skötsel väger frukten 80–150 g. I vissa fall växer tomater upp till 200–300 g. Massan är saftig och söt. Fruktmognad är vänligt. I en trädgårdsbädd med 1 kvm. m det är möjligt att samla 4,7 kg tomater, i växthuset - 13, 9 kg.

På grund av sin struktur har grönsaken en bra presentation och tolererar perfekt transport på lång sikt. Sorten kan användas för odling utomhus och inomhus. Frukterna är lämpliga för färsk konsumtion och bearbetning till tomatsaft och pasta.

min glädje

Den största fördelen med sorten Moya Joy f1 jämfört med andra sorter vars frukter är avsedda för bearbetning är en hög immunitet mot tobaksmosaik, Fusarium och Alternaria. Dessutom tolererar kulturen höga temperaturer väl. Som ni ser är beskrivningen av sorten ganska imponerande. Vilka villkor behöver anläggningen ge?

Växande funktioner

Att ta hand om tomatvariation Min glädje skiljer sig inte från andra typer av grönsaksgrödor. För att odla friska plantor och skörda en generös skörd måste du utföra följande manipulationer:

tomatsaft

  • Sådd. För att få plantor sås frön i behållare 50–55 dagar före plantering på permanent plats. Spårets optimala djup är 2-3 cm. För att förhindra att jorden torkar ut, täck behållaren ovanpå med glas eller folie. Så snart groddar dyker upp, tas skyddet gradvis bort.
  • Överföra. Vid behov dyker plantor vid 2-3 års ålder. Tomater är redo att planteras utomhus efter att 5–6 löv har bildats.
  • Behandling av sjukdomar och skadedjur. Eftersom sorts egenskaper och beskrivning innehåller information om grödans motståndskraft mot sjukdomar är det sällan nödvändigt att bearbeta buskarna under rätt förhållanden. De som planterade dessa tomater noterar att växterna i förebyggande syfte bör sprayas med Bordeaux-blandning med två veckors intervall.
  • Vattning. Tomater växer bäst i måttligt fuktig jord. Vid varmt väder vattnas kulturen en gång var sjunde dag. Vid regelbunden nederbörd minskas frekvensen.
  • Toppdressing. Mineraliska och organiska gödningsmedel appliceras under buskarna 3 gånger.Huvudregeln för framgångsrik matande tomat - övermatning bör inte tillåtas. Kväve införs särskilt noggrant, eftersom ett överskott av ämnet provocerar tillväxten av grönska till nackdel för frukten.

nybörjare trädgårdsmästare

recensioner

De åsikter som erfarna och nybörjare har lämnat på forumet är bara positiva. Enligt praktisk erfarenhet bekräftar hybriden fullständigt dess egenskaper. Växter är resistenta mot tomatsjukdomar och ogynnsamma väderförhållanden, frukter har söt smak och uttalad arom. Utbytet är högt.

Har du vuxit min glädje? Vilka är dina intryck av den här typen av tomat? Lämna recensioner så att de som ännu inte har odlat denna hybrid kan uppskatta dess fördelar och eventuellt inkludera sorten före listan över årliga grödor i trädgården.

sjukdomar och skadedjur

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa