Beskrivning och egenskaper hos tomatsorten Sju fyrtio

Idag finns det ett stort antal typer och sorter av tomater. Vi uppmärksammar en ny sort - tomat Seven fyrre F1. Detta är en ny hybrid utvecklad av ryska uppfödare. Tomater är de mest populära grönsaksgrödorna. De är rika på kalium-, järn-, magnesium-, kobolt- och zinksalter.

Beskrivning

Detta är en tidig mogen variation av röda tomater, för odling i ouppvärmda filmväxthus och öppen mark. Kultivaren växer upp till 90 cm i höjd. Skördas från juli till september. Funktioner hos tomater sju 40 gör att de kan användas för konservering.


Tomat sju fyrtio minskar kolesterolnivån i blodet och rekommenderas för sjukdomar i mag-tarmkanalen (lätt smälta och absorberas).

Sorter av denna typ har följande egenskaper:

 • Högt utbyte - 15 kg / m2;
 • Resistent mot många sjukdomar och virus;
 • Doftande och läckra;
 • Flamsäker.

påskgrönsaker

Fruktegenskaper:

 • Rundad långsträckt form;
 • Stor, väger upp till 300 g;
 • Tät;
 • Slät;
 • Lagras under lång tid;
 • Resistent mot sprickbildning.

greener håller tomater

Såning och vård

Tomater är mycket termofila, så de odlas endast i plantor. Frön planteras i mars-april, 60 dagar före plantering på en permanent plats. Växande kräver att vissa regler följs. Fröerna gror i fuktiga gasväskor vid rumstemperatur. De frön som har grodde måste planteras i marken och täckas med folie.

Därefter sitter de i separata burkar med en rot i en burk. Vattning är nödvändigt ofta 2-3 gånger i veckan.

Plantering kan endast utföras efter frostslutet och konstant varmt väder bildas, annars kommer dina växter att dö. Det utförs vanligtvis i maj-juni med en hastighet av 3 rötter per 1 m2... Vattning utförs varannan dag.

Vattna tomater är nödvändigt vid roten. På särskilt varma dagar är det möjligt att spraya hela stammen. Gödsling kan appliceras två veckor efter plantering. Följande förband måste utföras med riklig blomning, äggstock och mognad. Det är viktigt att utföra regelbunden klämma. Frukter visas om 3-4 veckor, 6 st per bo. De börjar sjunga om 2-3 veckor.

sju fyrtio

I mitten eller slutet av augusti är det nödvändigt att stoppa tillväxten av stam på grund av säsongens slut och låta alla resulterande äggstockar mogna. För att göra detta, klipp av huvudets toppar och övervaka bildningen av stegen, som också måste tas bort. Innan den första frosten börjar måste alla tomater skördas oavsett mognad. Annars kan din skörd gå förlorad.

Vad man ska frukta

Tomater kan röra skadedjur och sjukdomar.Skadegörare påverkar sällan tomater, men genom att bespruta dem med speciella lösningar kan du skydda din växt. Du kan köpa dem i alla varuhus.

Huvudfaren för tomater är sjukdom. De vanligaste av dem är senblight, bladfläck, tobaksmosaik och apikrot. Men var inte rädd: den nya hybridtomaten sju 40 är resistent mot de listade sjukdomarna och din skörd är inte i fara.

blommande med frukt

tips

 1. Jorden för att odla tomater måste förberedas i förväg, helst på våren. Tomater älskar organiska gödselmedel (kompost, gödsel, torv), kalium, fosfor. Om marken är sur, tillsätt kalk.
 2. Vid plantering i växthus måste djupa hål göras för varje tomat, liksom för kål. Detta är nödvändigt så att vattnet faller direkt till roten och inte rinner över som en flod runt.
 3. När man planterar en rot måste den fördjupas till det första bladet. Detta kommer att göra rotsystemet större och växten mer elastisk.

Kundernas åsikter

Här är recensioner från vissa köpare av denna sort.

paket med frön

 1. Maxim: Jag planterade den för första gången. Väldigt gott. Hög produktivitet. Jag planterar nästa år.
 2. Olga: Beskrivningen matchar. Inte nyckfull, hög avkastning. I växthuset planterade jag 5 rötter för testning. Nästan varje dag samlade jag flera mogna tomater. Jag råder alla. Nästa år planterar jag hela växthuset med den här sorten. Jag är väldigt nöjd.
 3. Anton: Jag planterade den på balkongen. Det påverkar inte skörden - allt är som det står på förpackningen. Jag rekommenderar denna tomatsort till alla.
 4. Masha: Jag bestämde mig för att börja min erfarenhet av att odla tomater med denna sort. Jag planterade bara 10 rötter. Jag var rädd att de inte skulle växa upp ordentligt. Och det visade sig vara fel. De växte upp i vänskap. Det finns många äggstockar. Det fanns inga skadedjur. Mycket lätt att ta hand om: bara vatten och binda. Jag planterar mer nästa år.
 5. Ekaterina: Jag är en erfaren trädgårdsmästare. Men även denna sort var positivt överraskad. Tomater är jämna, mognar tillsammans. Nästan varje dag samlade jag så många mogna tomater att det räckte att äta och göra en burk för betning.
 6. Mikhail: Jag planterade denna sort av tomater i köksträdgården i ett filmväxthus. Bra betyg. Tomaterna blev smala, välsmakande. De anlände i början av juli.

mot kolesterol

The Seven Forty tomathybrid ger dig en stor tomatskörd och inget krångel i kampen mot olika skadedjur. När han vattnar och tar hand om honom i tid kommer han att svara dig med tacksamhet. Och välsmakande och aromatiska frukter lämnar inte någon likgiltig. Även på vintern, när du provar en burk med inlagda eller konserverade tomater, kommer de att vara lika läckra och aromatiska som på sommaren.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa