Beskrivning och egenskaper hos tomatsorten Rosa gel

Holländska tomatfrön såsom Pink Gel-tomat föredras av många. Och orsaken till deras popularitet ligger i det faktum att de är uppfödda med de bästa sorterna och är anpassade till klimatförhållandena i många världsländer.

Hybridfördelar

Recensioner och foton av busken berättar om Pink Gel F1 tomat i detalj, i detalj. En egenskap hos växten är att hybriden klassificeras som en hög tomatart, därför är en strumpeband och nypning nödvändig för den. Starka stjälkar är täckta med ljusgrönt bladverk med enkla blommor.

tomatfrö rosa gel

Vegetabiliska växter odlas för att producera saftiga tomater. Därför är det nödvändigt att uppmärksamma beskrivningen av Pink Gel-frukten. De har följande funktioner:

 1. Tomater är platt runda med en lätt ribb.
 2. Färgen på omogna tomater är ljusgrön och de mogna är hallon.
 3. Antalet utsäde är drygt sex.
 4. Fruktvikten når två hundra gram eller mer.
 5. Mogna tomater skördas under andra halvan av juli, början av augusti.
 6. Grönsakens täta skinn spricker inte, de förvaras under lång tid, de tolererar transporten väl.

Utbytet av rosa gel-tomater beror på odlingsförhållandena och är under gynnsamma förhållanden tolv kilo per kvadratmeter.

tomat rosa gel utseende

Holländsk teknologi för växande obestämda medel

Du kan få höga utbyten av läckra tomater genom att odla dem enligt den teknik som uppfinnits i hemlandet för tomatavel - i Holland. Kärnan ligger i metodens effektivitet. Tekniken skiljer sig från den traditionella metoden att odla tomater på många sätt:

 1. För odling av tomatplantor används en jordblandning och sedan mineralull dränkt i en speciell näringslösning.
 2. Varje tomatbuske behöver en individuell behållare.
 3. I växthus ökas koncentrationen av koldioxid konstgjort, vilket påskyndar fotosyntesprocessen.
 4. Pollinering av vegetabiliska växter äger rum med hjälp av insekter - humlor, getingar, hornets.

De som har använt den senaste tekniken för odling av grönsaker noterar dess höga produktivitet.

tomatgröda rosa gel

Växthusberedning

Tillståndet i rummet där Pink Gel-tomater odlas är viktigt för utvecklingen av den obestämda sorten. Innan man återplanterar de odlade plantorna i växthuset värms det upp så att lufttemperaturen når 25 grader och jordens temperatur når 16 grader. För detta ändamål används färsk gödsel. Efter att ha fyllt jorden med ett skikt av femton till sjutton centimeter, planeras det, täckt med plastfolie.

Ett växthusrum anses redo att ta emot plantor om det skiljer sig:

 • perfekt renlighet;
 • desinficerad jord;
 • förberedda landningshål;
 • full beredskap för vattning av växter, värme, ventilation.

Om rummet ständigt är ventilerat och luftfuktigheten i det är på gränsen till 65 och 70 procent, kommer mogna tomater att ha både saftig massa och öm hud. Och lufttemperaturen i växthuset under dagen bör vara inom tjugo grader, och på natten - arton.

tomatrosa gel i växthuset

Plantor förberedelse

Sextio dagar innan de planterar grönsaken i växthuset börjar de sådd för plantor. Ett dräneringsskikt hälls i de förberedda behållarna, sedan en jordblandning för tomater. Frön är begravda i marken till ett djup av en till två centimeter.

Efter sådd vattnas jorden rikligt, sedan täcks behållarna med folie och placeras på en varm plats med god belysning.

Tomater plockas tio dagar senare, direkt i växthusets jord, tillsammans med krukor eller koppar. Avståndet som bör vara mellan plantor är cirka sextio centimeter, mellan raderna - nittio. Det finns vanligtvis upp till två eller tre växter per kvadratmeter.

Om tomater utvecklas korrekt enligt holländsk teknik, utvecklar de det första blommaklusteret efter att tio löv visas. Dessutom kommer tomatstammen att ha medelstor tjocklek och stjälken är kort.

tomatbuskar rosa gel

Hur man tar hand om tomater i ett växthus

Växthus tomatvård består vanligtvis av:

 • avlägsnande av drabbade blad;
 • trimning av rikligt blommande borstar, vilket lämnar fem till sex blommor;
 • lansera humlor i växthuset för pollinering;
 • tillväxtstimulerande behandling;
 • droppbevattning med varmt regnvatten;
 • bladmatning.

Skörda de rosa gelatomaterna när frukterna blir bruna. Tomater placeras i lådor fodrade med skum. Detta förhindrar förstöring av tomatfrukten. Och de tomater som finns kvar på buskarna kommer att mogna snabbare.

rosa gel tomater i det öppna fältet

Recensioner av Pink Gel hybrid

Endast de som har vuxit Holländska urvalstomater Rosa gel kan ge dem riktiga egenskaper. Och många säger att detta är den bästa sorten för att växa i ett växthus. För erfarna trädgårdsmästare är mångsidigheten hos hallonstomater viktigt. De används oftast för att tillverka sallader, men de mellanstora frukterna av tomater är bra även när de konserveras.

De gör utmärkta arbetsstycken i saltlake, marinad. Mindre vanligt är tomatjuicer och pasta framställda av tomater. Grönsaksodlare uppskattar också tomathybridens motstånd mot många svamp- och virussjukdomar. Det är inte för inget som uppfödare rekommenderar att uppmärksamma sort Gel Gel, som en av de bästa hybridplantorna i första generationen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa