Odling, egenskaper och beskrivning av tomatsorten Crystal F1

Hybridomaten "Crystal F1" uppfödd av franska uppfödare och rekommenderas för odling i växthus, växthus och öppen mark, har fått utmärkta recensioner från trädgårdsmästare.

Tomater "Kristall F1" är helårs, tidigt mognande, racemoshybrid. Perioden från sådd av frön till marken till mognaden av de första frukterna är 90-105 dagar. Busken är hög, internoderna är korta, blommandet är enkelt. Stammen är tjock. Bladet är fjädrigt ljusgrönt. Den första blomställningen bildas över 5-6 blad. Varje blomställning har 8-10 frukter. "Crystal F1" är en lång och högavkastande sort, så det måste definitivt knytas till ett stöd, och det rekommenderas också att ta bort styvbarn. För att växa en stark buske formas den till en eller två stjälkar.

Fruktegenskaper

Beskrivning: tomaten "Crystal F1" har frukter som väger 120-160 gram, rund, jämn, tät, röd inom och utanför, enhetlig färg och i samma storlek. Inuti tomaten finns det tre små frönskammare med små frön. Väggtjockleken på Kristall F1 hybrid är 6-8 mm, vilket säkerställer en högkvalitativ presentation och god säkerhet under transporten. Tomater av denna sort är inte benägna att spricka. Borsten mognar helt så att du kan skörda med borstar.

Vikten på en "Crystal F1" -borste kan nå 1,5-1,6 kg.

Smak och tekniska egenskaper

Frukter "Crystal F1" är söta och sura, köttiga med en tät tunn hud. Denna variation av tomater är lämplig för färsk konsumtion i sallader och har bevisat sig i hemskydd. Frukterna håller sin form väl när de betas och saltas. För att få stora nyanser av smak kan tomater med olika mognad placeras i en burk. Speciellt entusiastiska recensioner av värdinnorna fick pasta och puré från dessa tomater för sin uttalade röda färg och tjocka konsistens.

ren kristall

Växande funktioner

Tomater "Crystal F1" odlas på svagt sura eller neutrala jordar. Frönen sås i enlighet med mognadstiden och väderförhållandena i regionen. Sådd utförs till ett djup av 1-2 cm och matjord pressas lätt.

Den första förutsättningen för att få starka plantor är plockning av plantor som genomförs när 2-4 riktiga löv visas på plantorna (30-35 dagar efter sådd av frön). Ungefär 50-60 dagar når plantorna en höjd av 25-30 cm. De färdiga plantorna planteras i sängar på ett avstånd av 50 till 40 cm från varandra; planteringstäthet av 2-3 växter per 1 kvadrat. m.

flicka med tomat

Att växa i ett växthus eller i växthus är att föredra för sorten "Crystal F1", eftersom utbytet per buske ökar från 6 kg i det öppna fältet till 10 kg i ett växthus och 15-18 kg i ett växthus. Växthusanläggningen utvecklas bättre eftersom den optimala temperaturen, ljusregimen, droppbevattning och toppförband konstant bibehålls där.

Ytterligare vård av anläggningen beror på enkla förfaranden:

  • vattning var 7-10 dag;
  • obligatorisk jordmalkning;
  • snabb applicering av gödningsmedel på jorden;
  • vädring;
  • lossning och ogräsplantering.

en till en

Befruktning och fruktning

Tomater befruktas för första gången i fasen med aktiv tillväxt av plantor, sedan 10 dagar efter början av blomningen av den andra äggstocken, och sedan, så snart den första skörden skördades. Efter uppkomsten av frukt på 3-5 äggstockar är det nödvändigt att bryta av de nedre bladen på buskarna, frigöra stammen till basen av den andra borsten. Detta förbättrar luftflödet till växten, det växer bättre, ökar motståndet mot svampsjukdomar och påskyndar också mogningen av frukt.

För att påskynda fruktan används också följande folkmedicin: späd askan i 2 liter vatten (en tredjedel av en hink). Späd det med 5 liter kokande vatten, bland sedan väl och kyl lösningen. Därefter, bringa den resulterande blandningen till en volym på cirka 10 liter, tillsätt en burk jod och 10 g borsyra. Infusera lösningen under en dag.

tomatkristall

Du kan också påskynda mogningen av en tomat med hjälp av speciella färdiga preparat.

Sjukdomsresistens och hantering

En viktig egenskap hos Kristall F1-tomatsorten är att den inte blir sjuk av tomatmosaikviruset, den är resistent mot det fläckiga, verticillära vissnarviruset, fusarium. För att öka tomatens motståndskraft mot svampinfektioner kan du applicera mineralgödsel som innehåller kalium, magnesium, kväve.

kristall i växthuset

Fördelar och nackdelar

fördelarnackdelar
Tidig mognad variationStjälkband
Ger utmärkta avkastningarI växthusodling, en ökning av kostnaderna för att upprätthålla växthuset
Resistent mot tobaksmosaik, fusarium, verticilliumVälj krävs
Lämplig för odling i trädgårdsbäddar och växthus
Vänlig mognad av frukt
Förmåga att skörda med borstar

Bra transportabilitet
Utmärkt presentation

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa