Beskrivning och egenskaper hos Khokhloma-tomaten, dess utbyte

I trädgården kan du ofta se små sängar där ägarna odlar sina favoritgrönsaker. En av huvudväxterna är tomaten. I dag på marknaden kan du hitta frön av olika frön av denna grönsak. Khokhloma tomat är mycket populär. Detta val av Gavrish-agrofirm har vissa egenskaper. Innan du planterar den på platsen är det värt att noggrant överväga beskrivningen av Khokhloma-tomaten.

Egenskaper och beskrivning av tomat

Khokhloma tomater tillhör en icke-hybrid midsäsongsort som mognar fyra månader efter att plantorna stiger. En obestämd högväxt har en huvudstam, vars höjd når upp till 2 m. Därför är det i processen med odling nödvändigt att genomföra en strumpeband och utföra bildningen av en buske, som inbegriper borttagning av stegen. För att säkerställa höga utbyten bör buskar ha högst två stjälkar.

Khokhloma på bordet

Växten har enkla medelstora blad som har mörkgrön färg. Den första blomställningen ligger ovanför det åttonde bladet. Sedan går de igenom varje tredje blad. 11 tomater kan mogna på en borste. Det bör noteras att efter mognad faller de inte av.

En karakteristisk egenskap hos sorten är långsträckta frukter, vars längd når 17 cm. De har en cylindrisk form och en slät yta. Mogen tomat har en rik ljus nyans. Medelvikten för en frukt är 120 gram. Tomaten har en tjock hud, tät, icke-vattnig massa.

Khokhloma tomater är universella. De kan användas färska för att tillverka sallader och konserver. De passar mycket enkelt in i burkar. Från en trädgård med en yta på en kvadratmeter kan du samla upp till 10 kg tomater. Höga utbyten uppnås genom ordentlig växtodling med beaktande av alla rekommendationer från specialister.

Viktigt: Khokhloma tomater odlas ofta på bakgårdar i växthus. Men de är också lämpliga för plantering utomhus i södra regioner, som kännetecknas av milda klimatförhållanden.... Som recensionerna visar har denna sort en hög avkastning.

grön tomat

Fördelar och nackdelar med sorten Khokhloma

Khokhloma tomater, beskrivningen av variationen som anges ovan, har många fördelar, bland vilka är:

 1. Ganska högt avkastning. Mer än 10 kg frukt kan skördas från en liten trädgårdsbädd. För att uppnå detta resultat är det naturligtvis nödvändigt att följa de agrotekniska reglerna.
 2. Växten bär frukt under hela säsongen.
 3. Frukterna har en behaglig smak, vilket indikeras av sorts egenskaper.De gör läckra sallader och konserver.
 4. Hög resistens av tomat mot olika sjukdomar och virus. Växten tolererar lätt phytophthora, fusarium och mer.
 5. Lång hållbarhet. Frukt kan ligga under en lång period och samtidigt förlorar de inte sin presentation och smak.
 6. Flyttbarhet. Tomater kan enkelt transporteras i lådor eller hinkar utan att kompromissa med presentationen.

mogen tomat

Nackdelarna med sorten inkluderar hög täthet, tjock hud och låg saftighet. Naturligtvis är sådana nackdelar kontroversiella, beroende på vilken sida du tittar på. Du kan inte göra juice av sådana tomater. För bevarande förvandlas sådana nackdelar till positiva egenskaper.

Hur man odlar tomater

Tomater av denna sort kan odlas i växthus. Eftersom växterna är höga måste strukturen ha tillräcklig höjd. För deras strumpeband rekommenderas det att använda ett spaljettnät.

Tomatodling sker i följande sekvens:

tomater i en skål

 • För odling av plantor används inlagda frön. De sås i lätt och näringsrik jord till ett djup av 2 cm. I detta fall är det nödvändigt att se till att den är tillräckligt fuktig. För att odla plantor måste du mata dem och vattna dem regelbundet. Temperaturförhållanden är också viktiga. Om du planterar frön i kallt väder kanske de inte kommer att gro.
 • När det första riktiga bladet visas på groddan dycks det i en separat behållare. För plantering i öppen mark används plantor vid 2 månaders ålder.
 • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt jordbearbetning, inklusive grävning och utfodring. Humus, komplexa mineralgödselmedel och aska används som gödningsmedel.
 • Platsen för plantering av plantor är också viktig. Om vi ​​talar om ett växthus, bör detta göras i april. Vi planterar tomater i öppen mark i maj. I det här fallet måste du se till att marken är tillräckligt varm (minst 14 grader).
 • För att öka produktiviteten formas växten till en stam. Små styvbarn, upp till 4 cm långa, måste trimmas regelbundet varje vecka. Växten är bunden på vertikala spalter.
 • De nedre bladen tas bort en åt gången. Detta är nödvändigt för att minska det onödiga intaget av näringsämnen som är nödvändiga för mogningen av frukt. Dessutom kan de nedre bladen sortera upp sporer av olika sjukdomar från jorden. Därför bör du allvarligt fundera över att ta bort dem.
 • Under odlingen av växten är det nödvändigt att regelbundet lossa marken, ogräs och utfodring. Dessutom ägnas särskild uppmärksamhet åt vattning och mulching av Khokhloma tomater.

Viktigt: Under perioden med fruktmognad rekommenderas inte användning av mineralgödselmedel.

Detta kommer att öka risken för växtsjukdomar och en onödig ökning av grön massa. Detta kommer att påverka avkastningen negativt.

Beskrivning och egenskaper hos Khokhloma-tomaten, dess utbyte

Regler för skörd och lagring

Grödan måste samlas in innan det kalla vädret. Frysta frukter försämras mycket snabbt och är inte lämpliga för förvaring. Därför måste du skörda innan temperaturen sjunker under 8 grader.

Frukten lagras i plast- eller trälådor. De läggs ut på papper och täcks med sågspån. Lådorna förvaras på en sval mörk plats där fuktigheten inte överstiger 80%. Ett effektivt ventilationssystem måste installeras i rummet.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa