Beskrivning av tomatsorten Finish och egenskaper

Sortera urval av tomat "Finish" av Volgograd-experimentstationen VNIIR im. N.I. Vavilov. Utformad speciellt för odling av öppen mark. Färdiga tomater är motståndskraftiga mot väderbelastning, opretentiös och genomgående fruktbara, har bara tjänat bra recensioner.

Beskrivning av sorten: "Finish" är en sorts medeltaktig frukt. Ger den första skörden 120-130 dagar efter grodd. Busken av denna sort är halvbestämd, når 60-75 cm. Stammen är kraftfull, välutvecklad. Bladen på buskarna har normal form, ljusa, lätt korrugerade. Busken ger 3-4 steg underifrån. Stepson kräver inte. Bindning Finish-buskar föredras, men krävs inte. Utbytet av denna sort är bra: 7-7,5 kg per 1 kvm. m.

Kännetecken för frukterna: Frukterna av mogna tomater "Finish" är röda, dock inte ljusa, men har en orange nyans. Fruktvikten är cirka 80-100 gram. Frukter med utmärkt smak och tekniska egenskaper. Massan med tomater är saftig, det finns en liten mängd frön. Dessa tomater är utmärkta för färsk konsumtion och för bearbetning, inklusive konservering och betning. Efter värmebehandling fördubblas mängden vitaminer i tomater nästan!

Recensioner om sorts transportabilitet och hållbarhet är också positiva.

tomatfinish

Hur man odlar produktiva tomatbuskar

De som planterade sorten Finish noterar motstånd mot vertikillär vissnande av löv, men dessa tomater påverkas ofta av sen blight.

  • Gödda groddarna en gång i veckan med flytande förband för plantor av vegetabiliska växter.
  • Under transplantation används läkemedel för att stärka rotsystemet samt aska, som används för att pulverera hålen.
  • Innan de planterar plantor granskar de det. Försvagade såväl som brutna växter kasseras.
  • Tomater tolererar overbevattning på ett tillfredsställande sätt, men droppbevattning föredras.

verticillary vissna

Efter att du planterat tomatbuskar måste du:

  • Vattna tomaterna var tionde dag.
  • Malka jorden under växten med finhackat gräs.
  • Mata och befrukta buskarna i tid.
  • Ta bort alla nedre blad för att förbättra tomatmognad, bättre luftning av buskarna.
  • Lossa och ogräs sängarna.

senmogen variation

Tips för nybörjare

Sorten Finish är sent mognad, så man bör uppmärksamma att bevara så många äggstockar som möjligt. Late tomater lider av stark exponering för solen, höga temperaturer under blomningen, låg luftfuktighet. På sommarvärmen dras ett skuggningsnät över sängarna, som skyddar tomatfrukterna från solbränna, skuggar dem och skapar ett fuktigt mikroklimat.Sådana nät sparar skörden av sena tomater och från attackerna på Colorado potatisbagge, om de dras lägre över buskarna.

ogräs sängarna

Sena tomatsorter bär frukt under lång tid, buskarna är gröna, skörden mognar gradvis. Det är nödvändigt att övervaka väderförhållandena i regionen för att inte missa den första frosten. De gröna frukterna av sena tomater mognar väl, ligger i 4-6 månader. Omogna gröna och bruna frukter är lämpliga för betning och konservering för vintern. Det är en het handelsvara på marknaden. Jordbrukare handlar med framgång gröna tomater utan att vänta på mogning

mogna väl

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa