Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Scarlet Mustang

En ny tomatsort som heter Scarlet Mustang har fått positiva recensioner bland trädgårdsmästare. Även oerfarna människor kan växa det. Det är opretentiös i vård, har immunitet mot många sjukdomar och är också otroligt välsmakande. Det är erkänt som en unik variation för sin ovanliga form i form av långsträckta paprika.

Denna sort är inte rädd för det kalla vädret i de norra regionerna, den anpassar sig perfekt till torka, regnigt väder och temperatursvingningar. Utbytet av Scarlet Mustang-tomater beror på vårdkvaliteten. Sorten kom in i Rysslands statsregister 2014. Det kan odlas även utomhus under plast. Egenskaperna och beskrivningen av sorten anges antingen på fröpåsarna.

tomatfrön Scarlet Mustang

Detaljer om sorten

Tomater mognar vanligtvis tre månader efter fröns grodd. Denna sort är inte tidigt. Busken består av en tjock stam på vilken det finns kluster av tomater. Det finns få blad, mest på toppen. De är mörkgröna med fluff. Busken är hög, längden är ungefär en och en halv meter.

Utbytet är i genomsnitt, cirka 11 stycken kan skördas från en buske. Sorten är lämplig för odling i växthus eller öppet fält. Kan hållas färskt länge. Det är bättre att plocka mogna tomater från busken.

Det gör utmärkta sallader och skär. Vuxna och barn älskar att äta dem färska. Du kan bevara dem i burkar, förbereda såser, adjikaer, pasta, juice.

tomatsaft i ett glas

Tomater ser ut som paprika, särskilt när de hänger i buskar. De är långsträckta, deras längd är cirka 12-16 centimeter. Vikt är högst 200 gram. Namnet kom precis på grund av den bisarra formen. De ser väldigt intressanta ut i bankerna. Smaken är söt och sur. Färgen är mörkröd. Fruktens hud är tät, spricker inte. När de odlas ordentligt är de krispiga, starka och köttiga. Frukt från slutet av juli till september, mognar frukterna på klusterna gradvis.

Tomater är bra för försäljning, de tolererar transporten väl. Du måste lära dig att odla det på rätt sätt så att det finns tillräckligt med dem, och frukterna har rätt smak och form.

Hur man odlar Scarlet Mustang ordentligt

Att växa Scarlet Mustang i tempererade klimat är ett ganska enkelt fenomen. I ett växthus eller öppen mark planteras sorten med plantor som gror hemma från frön. Frönen köps i butiker för trädgården och grönsaksträdgården.

Frönen planteras i speciella behållare, förblöts i mangan. Spira under filmen tills groddar kläcks. När flera blad visas på dem kan de planteras så att de får mer ljus och utrymme. På detta sätt kommer de att äta bättre.

tomatbuskar Scarlet mustang

Endast starka plantor som är cirka 30 centimeter långa planteras i trädgården.Den måste härdas på en balkong, stammen måste vara stark och tjock.

Plantering bör göras med avståndet mellan buskarna så att det är bekvämare att närma sig dem. Bind upp omedelbart och form till en eller två stjälkar. Det rekommenderas att behandla tomater med tillväxtstimulerande medel under blomningen, samt att ta bort överskott av skott. Du måste utföra pasynkovka två gånger i månaden.

Skörden kommer att vara tillräcklig, frukterna kommer att vara väldigt läckra, om du ger rätt skötsel för dessa grödor.

tomat Scarlet mustang i det öppna fältet

Skötsel och vård

Skötsel av tomater Scarlet mustang skiljer sig lite från att ta hand om andra sorter. Dessutom är han inte mycket humörig, men han gillar att växa på bra bördiga mark. Därför är det viktigt att snabbt mata buskarna flera gånger för deras tillväxt med organisk eller mineralgödsel. Det är värt att lägga gödsel och sand i marken.

Det andra villkoret är god vattning med varmt, sedimenterat vatten. Vatten vid roten med rent regnvatten. Det är mycket viktigt att hela tiden lossa marken, bortskaffa, ta bort ogräs.

För att bekämpa insekter kan du spraya buskarna med speciella lösningar för att skapa en skadlig miljö för dem. Tomater blir knappast sjuka, men för förebyggande är det värt att bearbeta dem.

tomat Scarlet mustang i trädgården

För att reglera luftfuktigheten i växthuset är det ibland nödvändigt att öppna fönster och dörrar. Du behöver inte plantera något högt bredvid buskarna för att inte blockera ljuset.

Eftersom buskarna är långa, efter plantering i marken, måste de knytas fast med ett rep. Det är också nödvändigt att stjäla.

Om du tillhandahåller nödvändig vård, kommer tomater att glädja sig med saftiga, söta frukter i slutet av sommaren.

Trädgårdsmästarnas åsikter

De som någonsin har planterat det talar alltid smickrande om denna sort. Erfaren och nybörjare trädgårdsmästare ger honom positiva betyg.

Maryana, 43 år: Jag har odlat en tomat utan växthus i två år nu. Frukten är välsmakande, hela familjen gillar det. Jag har aldrig varit sjuk. Vattnas rikligt en gång i veckan. Vården är enkel. Adjika odlades för färsk mat, men du kan marinera dem.

gröna tomatbuskar Scarlet mustang

Beskrivning av tomat Scarlet Mustang kan hjälpa till att fastställa vårdkraven, sommarinvånare kommer att lära sig att odla den korrekt. Den här sorten kommer att tilltala dem som är lite i trädgården, liksom de som älskar originella tomatsorter. Ha en bra skörd!

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa