Egenskaper och beskrivning av tomatsorten Balkong mirakel, dess utbyte

Det är svårt att överskatta närvaron av grönsaker i kosten för varje person. Därför är balkong Miracle-tomater det bästa valet av en kompetent trädgårdsmästare. Både på vanliga och på helgdagar finns tomater i diskens sammansättning. Det är särskilt trevligt att tillverka en grönsaksallad när körsbärstomater odlas med dina egna händer. Ljusa och saftiga, men ibland mycket lunefulla tomater är populära bland trädgårdsmästare även på vintern. Trots den nödvändiga uppmärksamheten fortsätter sommarinvånarna att växa dem.

I vissa fall är odlingen av tomater i landet omöjlig eller produceras i otillräckliga mängder. För sådana situationer har uppfödare utvecklat speciella sorter som lätt kan odlas på en balkong på vintern. Frukt i sådana sorter är rikligt, smaken på frukten är mjuk, så om du inte är den lyckliga ägaren av en sommarstuga, så överväg alternativet att ta hand om tomater hemma

Beskrivning av sorten

En av de mest populära tomaterna som är avsedda att odlas på balkongen är Balconnoye Miracle-tomaten, vars utbyte är ganska hög. Sorten klassificeras som determinant, vilket betyder liten. I bästa fall kan en växt nå en höjd av 50 - 60 cm, vilket är ganska acceptabelt i ett stängt rum. En sådan buske behöver inte knytas fast, fastas.

Med tanke på perioden för fruktmognad är denna tomatsort ganska tidig mognad. De första tomaterna kan tas bort inom 85 - 100 dagar efter plantering av frön för plantor. Det är viktigt att Balkonnoe Miracle-tomaterna, även under dåliga ljusförhållanden, kan ge en utmärkt skörd. Recensioner om denna tomat är bara positiva och beskrivningen av sorten är helt i linje med resultaten. Alla som planterade balkong Mirakel var nöjda.

Produktivitet och frukt

Odling av tomater Balkongens mirakel är intressant. En dvärg tomatbuske kan ge upp till 2 kg från en buske på balkongen, även på vintern. En sådan bra prestanda gör det till den mest populära typen av tomat som kan odlas hemma. Frukterna är ljusröda och små i storlek. Syftet är universellt.

Tomater kan användas med lika framgång i konservering, för att förbereda sallader och som en ingrediens för andra och första kurser.

Vikten av en tomat är liten - i framgångsrika fall kan den nå 60 gram. Skörden kan ske kontinuerligt under hela året. Stammen till balkong Mirakel förblir stark, och höjden som busken kan nå är högst 0,5 - 0,6 m.

tomatfrukt

Ett annat kännetecken för denna sort är motståndskraft mot sjukdomar såsom sen blight.Växten behöver inte plantera, liksom inte en speciell strumpeband. För att göra pollinering mer produktiv kan du använda ett litet knep: tomatstammens skakas väl under den period då blomningen inträffar. Detta är en viktig egenskap vid odling av tomater Balkong mirakel.

Mognadstid

Tomater av sorten Balkonnoe Miracle mognar mycket snabbt, så att ägaren av balkongen kommer att kunna njuta av framgången med avel och de första små tomaterna inom tre månader efter plantering av frön. Frågan om när man planterar tomater på balkongen har alltid varit relevant. Svaret är mycket enkelt: plantering är möjlig under hela kalenderåret, inklusive på vintern.

Eftersom balkongens sockertomat är liten kan du plantera groddar i blomkrukor och placera dem antingen på en uppvärmd loggia eller i ett rum om det är kallt ute. Behållaren med plantor kan förvaras i fönsterbrädan och därefter placeras även containrar med vuxna buskar.

Landningsfunktioner

När man odlar tomater har balkongmaklet sina egna egenskaper, vilket gör att odla tomater hemma blir en extremt underhållande hobby.

plantera en tomat

Du kan använda både en balkong och en fönsterbräda för dessa ändamål. Om när man planterar balkongtomater, vidare.

Jord- och plantmaterialodling

För att odla små balkongsorter av tomater måste plantor odlas av frön. Före sådd bör frön behandlas med en lösning av kaliumpermanganat i lägsta möjliga koncentration. Detta är nödvändigt för att förebygga möjliga sjukdomar. Tomater bör sköts korrekt.

Jorden som förbereds för sådd måste vara svagt sur. Det är inte på plats att berika det med vitamin- och mineralkompositioner. I vissa fall verkar en mer rationell lösning vara förvärvet av speciell jord för att plantera tomater.

Innan du odlar plantor, några dagar innan arbetet påbörjas, måste jorden släppas med vatten vid rumstemperatur eller något högre. Ingen frötläggning krävs, så du kan så direkt från påsen. Om odlingsupplevelsen är framgångsrik kan du plantera balkongunderverkstomaten i större skala, till exempel i en sommarstuga eller i det öppna fältet.

Sådd

Jorden, beredd på förhand, hälls i små koppar (du kan använda torv) och sedan placeras två frön där. Behållaren måste täckas med folie för att återskapa växthuseffekten. För att snabbt växa fram plantor är det nödvändigt att temperaturen i rummet på vintern inte är lägre än 22 ° C.

När de första skotten dyker upp på ytan av filmen tas filmen bort. Därefter överförs behållare med groddar till en plats där det är svalare, luften värms inte upp över 15 ° C. Om odlingens början faller på vinterperioden är det nödvändigt att ordna en extra ljuskälla för plantorna på fönstret. Den bör vara påslagen före gryningen och på kvällen efter mörker.

Faktum är att det finns ett nödvändigt minimum av det antal ljustimmar som krävs för en framgångsrik odling av alla grödor.

Efter groddarna sträcker sig upp till 10-15 cm bör de dykas. I genomsnitt inträffar denna tid tre veckor efter sådd. Med hjälp av detta förfarande är det möjligt att påverka utvecklingen av rotsystemet, därför är det nödvändigt att utföra manipulationen. Efter plockning bör anläggningen placeras i en behållare som tillåter dränering. Det bästa alternativet är keramiska krukor eller torvkoppar. Du kan också odla liknande växter i blomkrukor genom att placera dem på fönstret.

tomatodling

Om inte alla plantor används för hushållsodling kan resten av buskorna planteras i ett växthus eller odlas i det öppna fältet. Om detta görs kan de första frukterna skördas på en månad.

Växtvård

Balkongens mirakel är en mycket opretentiös balkongröd sort, men ställer fortfarande vissa krav på hur man ska växa. Kulturen är dekorativ, vilket innebär att det finns en möjlighet att bildas. Busken kommer att ha ett vackert dekorativt utseende.

Under blomningen rekommenderas buskarna att skakas något, eftersom bin inte flyger över de odlade groddarna. Denna åtgärd gör att pollen sprids bättre för pollinering, vilket sedan kommer att leda till en rik skörd.

Temperaturregim

Det är bäst att odla balkong Mirakel på sommaren. Lufttemperaturen bör inte sjunka under 16 ° C. Om denna minimitröskel överskrids, kommer växten att bromsa tillväxten och fruktan kommer att äventyras. Den optimala temperaturen anses vara upp till 26 grader.

Vattning

Den odlade sorten har speciella krav för vattning. Bevattning bör inte bara vara regelbunden utan också tillräckligt riklig. När du växer inomhus ska du fukta jorden inte mer än en gång i veckan. Om säsongen är varm och växten ligger på balkongen, bör frekvensen av bevattning ökas och vattning bör göras när underlaget torkar.

tomater på balkongen

Det är viktigt att när du vattnar tomater ska du inte vara för ivriga, vården ska vara måttlig. Om jorden i vilken älskarinnan planterade tomaterna visar sig vara alltför våt, kan växten bli sjuk, och jorden, när den torkas, förvandlas till en jordklump.

När du vattnar måste du vara försiktig och se till att fukt kommer direkt i marken - tomatbladen ska inte bli våta. Om odlingen sker i ett växthus, bör du bekanta dig med funktionerna i vattning i förväg.

Toppdressing

Enligt lagstiftningen om jordbruksteknik är befruktning helt enkelt nödvändig. Detta kommer att påverka både utvecklingen av busken och kvaliteten på de erhållna frukterna. Du kan använda färdiga utfodringskomplex, eller så kan du börja förbereda lösningen själv.

Att göra en komposition för matning av tomater är en enkel fråga. Det är nödvändigt att blanda i en behållare 5 g superfosfat, 1 g urea, 1 g kaliumsulfat. Detta kommer att ha en positiv effekt på blomningen, tomatkvaliteten och mognadstakten. Ett utmärkt alternativ till denna produkt är kyckling- eller ko-droppningar.

Om det är svårt att föreställa sig användning av droppningar i en lägenhet, är vanlig bagerjäst perfekt för detta ändamål. 10 gram torrsubstans löses i en hink med vatten, och efter en dag vattnas plantorna med denna lösning.

sjukdomar

Inomhus tomater är i allmänhet inte mottagliga för sjukdomar. Enligt allmänna standarder är villkoren för deras odling nära sterila. Men i vissa fall kan sjukdomar fortfarande drabba mirakelet Balkong:

  • smittkällan är jorden där tomaterna planteras;
  • odling sker under vintersäsongen, när växter är i stort behov av näringsämnen;
  • fröna desinficerades inte före plantering;
  • brist på ljus, som lätt kan kompenseras genom att använda en lysrör.

Balkongtomater svarar med en rik skörd till en känslig odlare som kommer att uppmärksamma vissa odlingsförhållanden och vidta alla nödvändiga åtgärder för att utesluta sjukdomar. I det här fallet kan du räkna med 2 kg frukt som skördas från en buske. Samtidigt tar busken inte mycket plats och dess form kommer att fungera som ett utmärkt dekorativt element för alla balkonger. Odling av tomater Husets balkongunderverk är intressant och underhållande.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa