Superagent för tomatplantor väteperoxid

Vad trädgårdsmästare och trädgårdsmästare inte gör för att öka avkastningen eller bli av med insekter i sängarna. Väteperoxid är en supermat för tomater. Till skillnad från dyra läkemedel, som ibland är helt ineffektiva, kan detta botemedel köpas för ett öre på vilket apotek som helst.

Väteperoxid för desinfektion

Många vet att plantmaterial måste desinficeras före plantering. Oftast används jod eller kaliumpermanganat för detta ändamål. Men du kan bearbeta tomatfrön och väteperoxid.

Enligt forskare innehåller frön från jordbruksgrödor hämmare. De stör störningen av plantningsmaterialet. I den naturliga miljön förstörs de under oxidationsprocessen. Men inom jordbruket används peroxid för detta ändamål. Tomatfrön sprayas med en sprayflaska med 1% rasterväteperoxid. Du måste spruta frön som redan såts i jorden. Således förstörs inte bara de hämmare som finns i frönna, utan hela jorden desinficeras också.

Väteperoxid

Ett annat sätt att desinficera framtida plantor. I en 10% peroxidlösning måste du blöta frön i 25 minuter, sedan ska de sköljas under rinnande vatten och torkas på ett batteri till ett löst tillstånd.

Detta verktyg används också som tillväxtstimulant för grönsaksgrödor. Tomtplantningsmaterial ska blötläggas i 12 timmar i 0,5% peroxidlösning. Efter denna tid tvättas fröna också i rent vatten och torkas. Denna metod för fröbehandling garanterar 100% groddning.

Väteperoxid för tomatplantor används också i behandlingen av rotsystemet för tomater. Men i det här fallet kommer alla tunna rötter att dö, men inga bakterier och svampar kommer att finnas kvar på själva rhizomen.

plantering av plantor

Jordbearbetning innan du planterar plantor

Verktyget har hittat tillämpning vid odling av mark i sommarstugor. De flesta skadliga insekter föredrar att vintrar i jorden. Därför rekommenderas det att desinficera marken innan du planterar plantor i öppen mark. Att vattna underlaget med en peroxidlösning bör inte bara före plantering av plantor utan också efter skörd.

Endast en flaska av produkten krävs för 4 liter vatten. Blanda lösningen noggrant med en träpinne, häll den i en vattenkanna och häll över den grävda jorden. Vattning med en vattenlösning utförs under hösten och våren, några dagar innan man planterar unga plantor i sängarna.

mata jorden

Bearbetning av plantor och vuxna växter

Vid odling av tomater bör särskild uppmärksamhet ägnas åt bearbetningen av buskar.Tomatplantor är mycket svaga, så de behöver ytterligare tillväxtstimulering. Kemikalier kan användas som ett stimulerande medel, men du kan göra utan dem och försöka behandla plantorna med en peroxidlösning.

För att spraya buskarna måste du ta 1 liter varmt filtrerat vatten och späda ut 1 msk i det. l. peroxid. Blanda noggrant och häll i en sprayflaska. Sprutningen utförs kontinuerligt tills plantorna planterats i marken. Det rekommenderas att spraya en gång i veckan. Med sådan utfodring börjar plantorna växa aktivt inom några dagar efter det att förfarandet inleddes.

plantor i landet

Men inte bara unga plantor behöver en tillväxtstimulator. Under vissa faktorer kan vuxna buskar också växa dåligt, ha ett ohälsosamt utseende och torka ut. För att lösa detta problem kan du använda väteperoxid. Du kan desinficera sår och sprickor vid stjälkarna. Platsen för pausen smörjs med peroxid och förseglas med latex.

Detta botemedel hanterar också väl svampsjukdomar. Späd ut 25 ml peroxid i 1 liter vatten vid rumstemperatur och spraya grenar och blad på tomater med den resulterande vätskan.

Peroxid kan också hantera en så vanlig sjukdom hos nattskuggningsgrödor som sen blight. Späd några droppar jod i 1 liter vatten (du kan göra det utan) och 35 ml peroxid. Spraya växterna tills alla tecken på sen blight försvinner.

hus på fönstret

Applicering som gödselmedel för tomater

Med hjälp av väteperoxid kan du göra det gödsla tomater... Späd ut peroxiden med vatten (3 liter per 50 ml av produkten) och vattna tomatbuskarna med det resulterande gödningsmedlet. Du kan gödsla både unga plantor och vuxna buskar.

Vattning av plantor med detta botemedel hjälper rhizomen att bättre absorbera spårelement och makronäringsämnen. Det frigjorda syret "äter" de små rötterna och förstör också alla patogena bakterier och svampar. Du behöver bara komma ihåg att det inte är tillrådligt att vattna bladens växter. Toppdressing görs inte oftare än en gång var tio dag.

gödningsmedel häller

När du vattnar tomatplantor på detta sätt måste du följa ett antal rekommendationer:

  • Vatten måste tränga ner i marken till ett djup på mer än 15 cm;
  • Behovet av att endast använda varmt vatten (inte kallt);
  • Vid vattning av buskarna bör vätskan inte falla på topparna och erodera marken runt hålen;

medicin för tomat

Du måste vattna buskarna tidigt på morgonen eller sent på kvällen, när solen redan har gått ner (om vattna tomaterna när solen skiner kan de bli brända och dö).

recensioner
  1. Irina
    1.01.2018 21:08

    Metoden är bra, jag använde den hela tiden förrän jag upptäckte en bioaktivator för växttillväxt BioGrow... För närvarande känner jag inte ens något botemedel som kan jämföras med det när det gäller effektivitet.

    Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa