Hur mycket väger de största grisarna i världen, företrädare för Guinness rekordbok

Kina och USA har tagit upp de största grisarna i världen, och dessa länder leder också i antalet grisar. Från och med 2017 fanns det 73.414.900 i USA, 451.125.000 i Kina. Människan har bedrivit svinuppfödning sedan tiden för det primitiva kommunala systemet. Med tillkomsten av stora städer har efterfrågan på fläskkött ökat. Tack vare avelsarbetet dök produktiva raser ut, kännetecknade av deras enorma storlek och vikt.

De största grisarna

För odling av rekordtunga svin tar de renrasiga svin av en bra ras. Tack vare indexvalet kännetecknas de av tidig mognad och produktivitet. Redan av året förvånar fullblodsgrisar med sina imponerande dimensioner och imponerande vikt. Rasens genetiska egenskaper, villkoren för djuren hålls och foderkvaliteten påverkar storleken och kroppsvikten.

Lantras

Stora gröna växer upp till 2 m lång och väger 300-350 kg. Bröstbandet hos ett vuxet djur är 1,5 m. Denna köttras föder upp i Danmark. Det erhölls genom att korsa individer av den engelska vita rasen med lokala grisar. Landras största boskap registreras i Australien, Kanada, Norge, Finland.

Engelska vit

En ett år gammal smågris väger 180-300 kg, en 2-3 år gammal engelska vita so - 220-360 kg, en 3-5 år gammal vildsvin - 270-350 kg. Enastående exemplar av denna ras får 550-600 kg levande vikt. Det engelska vita grisen har ett starkt, stort skelett, en lång kropp:

  • vildsvin - 190 cm;
  • så - 170 cm

Representanter för denna ras har mjukt kött med tunna lager av mjukt fett.

stor gris

Stor vit

Denna sort är särskilt populär i Ryssland. De första avelsgrisarna kom från England på 1800-talet. Vikten hos de största raserna av rasen Large White överstiger ett halvt ton. Vanliga grisar som odlas i privata trädgårdar och gårdar väger cirka 400 kg.

Duroc

Amerikansk tidig mogna nötköttras med röd färg. Vikten av smågrisar vid födseln är 1,1-1,6 kg, vid tidpunkten för avvänjning från sojan cirka 20 kg, med 6 månader väger de ungefär en centner.

KarakteristiskVildsvinSugga
Torso längd (cm)185175
Vikt (kg)320240

Köttet av denna ras uppskattas för sin goda smak och dietkvaliteter.

Duroc-gris

Lettisk vit

Dimensionerna på vildsvin och suggor av den lettiska vita rasen är imponerande. Vikten av ett vuxet djur överstiger 300 kg.

Djurens könTorso längd (cm)Byst (cm)
Vildsvin170-180165
Sugga155-160147

En köttras som är populär i Lettland och i de nordvästra regionerna i Ryssland. Hon uppföddes genom att korsa lettiska raser med engelska stora vita, tyska vita långörda, korta öron.

Lettisk vit

Grisar från Guinness rekordbok

De fetaste grisarna odlades i Amerika och Kina. Den första rekordinnehavaren av Guinness rekordbok vägde 1157 kg med en kroppslängd på 2,7 m. Vildsvinet kallades Big Bil. Den nådde sin storlek tack vare Elias Buford Butler, en bonde från Tennessee. Magen på ett välmatat vildsvin hängde på golvet och rörde på det när man gick.

Rekordhållarens liv slutade på väg till Chicago Exposition 1933. Ornen bröt benet på grund av det plötsliga stoppet av lastbilen, och ägaren beräknade inte medicindosen. Berättelsen om Big Beales liv återges vidare. Ägaren såg till att hans husdjur kom ihåg längre, han gjorde ett fylld djur av den döda jätten. Nu har det tyvärr gått förlorat.

Det andra berömda gigantiska vildsvinet odlades av den kinesiska bonden Chun Chun. Livsåren för jättevildet är 1999-2004. Den vägde lite mindre än ett ton med en kroppslängd på 2,5 m. På gården gjorde ägaren en sandbädd för ett enormt gris, tvättade det varje dag och tog ut det för en promenad.

världens största gris

Nyfiken människor tittade på ett jättegris med enorma tänder, de var cirka 15 cm långa. Chun Chun hävdade att hans husdjur åt i tio. Husdjuret nådde sin stora storlek endast tack vare ägaren. Till en början blev smågrisen skräck, men Chun Chuns kärlek och arbete gjorde sitt jobb.

Ett annat rekordhållare-gris, uppvuxet i Amerika, vägde 1,2 ton med en kroppslängd på 2,5 m. Hennes namn var Big Norma. 2007 dog det jättedjuret av en hjärtattack och begravdes av dess ägare Carrie Dart.

Kroppslängden på ett enormt levande gris, som nyligen listats i Guinness Book, är 7 meter. Hennes namn är Rumba, hon väger 5 ton, bor i USA på en gård i Florida. Den största av de registrerade ornen var en svin med smeknamnet Old Slots of the Gloucester rasen (XIX-talet, England, Cheshire), dess vikt överskred 6 ton, dess höjd nådde en och en halv meter, slaktkroppslängden var inte mindre än 3 m. 2017, på utställningen “King of Pigs ", Som hålls årligen i Kina, vann segern av ett vildsvin som väger 750 kg med en kroppslängd på 2 m. Höjden på jättens manken är imponerande, den är inte mindre än 1 m.

världens största gris

Jätte vildsvin

Vilda skogsgrisar som lever i Östra Afrika är de fetaste. Genomsnittlig vildsvin är 270 kg. Så säger Raphael Reina-Hurtado. När han utforskade kontinentens natur lyckades han filma grisen. Deras imponerande storlek förvånade naturen.

Stora vilda grisar lever i Turkiet. Deras utveckling gynnas av det milda medelhavsklimatet och det faktum att muslimer har ett tabu på fläsk. Smeknamnet för det största turkiska vildsvinet var Attila, han vägde 350 kg. Fakta om möten med enorma svin som lever i naturen registrerades av invånarna i Amerika.

Den första händelsen inträffade 2004. När de jaktade i delstaten Georgia, sköt de ett djur som vägde 3 kvintaler, 3 m långt. Skottets kadaver undersöktes noggrant, och det konstaterades att det var en blandning av tam och vilda svin. Den andra händelsen inträffade också i USA under jakten. Intressant nog var en 11-årig pojke den lyckliga skytten. Under jakten sköt han ett enormt gris som vägde cirka 5 centner, minst 3,5 m långt. Jägare blev imponerade av djurets hundar - 13 cm.

Ovanliga djur är alltid intressanta. Jordbrukare är av professionella skäl intresserade av jättegrisar. De lockas av information om renrasiga mästare. Människor som är naturligt nyfiken är helt enkelt intresserade av att veta fakta, antal, titta på foton och videor om vilda och husdjur av ovanligt stor storlek och vikt.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa