Olika trädgårdsredskap för att ta bort ogräs och hur man gör DIY-verktyg

När du väljer trädgårdsredskap för att ta bort ogräs finns det ett antal kriterier som kan styras. Dessa verktyg är manuella och automatiska. Sådana produkter skiljer sig också åt i sin princip. För att uppnå goda resultat i kampen mot ogräs är det värt att välja den bekvämaste enheten. Det är också fullt möjligt att göra ett sådant verktyg själv.

Typer hissar

Weeding anses vara den mest populära metoden för att ta bort ogräs. Därför rekommenderas det att välja rätt verktyg för proceduren.

Trädgårdsgaffel

Denna enhet är lämplig för att ta bort ogräs med starka och grenade rötter. Om tänderna på denna enhet är böjda i en vinkel på mer än 45 grader, kan den användas för att lossa jorden. I det här fallet kan du ta bort gräs som är dåligt fixerat i marken.

Man bör komma ihåg att handtaget på alla enheter ska vara bekvämt i handen. Detta hjälper till att förhindra smärta i handen.

trädgårdsgaffel

Rotborttagare

Rotborttagningsanordningen tar bort djupt sittande växter. Det finns flera alternativ för sådana kultivatorer. Vissa av dem liknar en gaffel, som har 2 platta spetsar, medan andra har ett triangulärt blad och ser ut som en korkskruv.

Rotborttagare

Slitsad renare

Denna enhet är formad som bokstaven "G". Det används för att bli av med gräs mellan brickor. De används ofta för att dekorera spår.

Hackare för effektivt borttagning

Hackare har flera sorter. De är holländska, tämda eller raka. Den första kategorin kännetecknas av ett lätt lutande blad som är fixerat på ett långt handtag. Enheten hjälper till att skära igenom gräsets rötter genom att bearbeta jordens övre lager.

För raka armaturer är bladet fixerat på ett medellång handtag. Detta görs i vinklar så att ogräs kan rensas bort med huggningsrörelser. Handhon är små kopior av raka. De hjälper till att odla unga kulturer. Du kan samla det borttagna gräset med en rake.

Hackare för effektivt borttagning

Elektrisk remover

Förutom mekaniska apparater finns det elektriska kultivatorer. De har en mer radikal effekt på marken och hjälper till att ta bort ogräs helt.

Krav för ett kvalitetsgräsningsverktyg

För att bekämpa gräset är det värt att välja rätt inventering. För arbete är det tillåtet att använda kullar eller plattskärare. Specialpolermaskiner används också ofta. När du väljer ett verktyg är det värt att ta hänsyn till längden på handtaget. Det borde vara tillräckligt så att trädgårdsmästaren inte behöver böja sig.

Det mest praktiska alternativet är enheter som lätt kan täckas för hand. Det är värt att beakta tjockleken på träet från vilket handtaget är tillverkat. Det borde vara bekvämt i din hand.

Trähandtaget ska slipas så att det inte finns några knutar eller borrar på ytan. Annars finns det risk för skador och blåsor. Handtag trä ska vara mjukt och lätt i vikt. Bok- eller ekverktyg anses vara mycket robusta men har en imponerande massa.

Det är viktigt att instrumentets arbetsyta är i vinkel. Detta maximerar effektiviteten och kräver ett minimum av ansträngning.

Utformningen av fixturen bör innebära en förändring i arbetsdelens vinkel. När du köper ett verktyg bör du plocka upp det och beräkna handtaget. Det borde vara bekvämt. Lika viktigt är bedömningen av arbetsytans lutningsvinkel. Det är önskvärt att verktygets vinkel kan ändras.

Om du själv bygger verktyget kan du ställa in önskad vinkel omedelbart. I det här fallet bör enheten provas själv.

Skyffel

Hur man gör en ogräsborttagare med dina egna händer

Ett handgjort verktyg kommer att vara så pålitligt som möjligt och kommer att pågå länge. Det hjälper till att hantera topparna på gräset och dess rötter.

Produkten kräver en rörformig kropp med skärande fragment, som liknar ett spår med vassa kanter. Å andra sidan bör en stjälk placeras i extraktorn. Den är fäst med en skruv.

Material och verktyg

Det är tillåtet att tillverka anordningen av ett rörfragment. Dess diameter kan vara 25-42 millimeter. Ett handtag är lämpligt som ett handtag.

Från verktygen är det värt att förbereda en borr, en fil, en kvadrat för mätning. Du behöver också en kvarn. Den måste vara utrustad med en skärskiva. Dessutom behöver du en skruvmejsel, ett plan. Det är värt att ta sandpapper också.

Hur man gör en ogräsborttagare med dina egna händer

Självtillverkningsförfarande

För tillverkning av enheter är det värt att göra följande:

  1. Markera stålröret och skär till längden.
  2. Fäst röret och gör längsgående snitt med en kvarn.
  3. Klipp av slutet på rännan. Du måste göra en 35 graders vinkel.
  4. Ta bort burrs med en fil.
  5. Slipa arbetsdelen från insidan. Gå längs botten med en halvcirkelformad fil.
  6. Gör ett hål för skruven för att säkra handtaget.
  7. Placera handtaget i apparaten.
  8. Dra åt skruven.

ogräsavsugare

Ograsavsugare steg-för-steg-teknik

Verktyget kan tillverkas med ett hörn. Det ska skäras med 30-40 centimeter. Det är också värt att ta ett rör för fixering av skärningen.

För att göra spetsen från den extrema delen, är det värt att dra sig tillbaka 15 centimeter och göra ett märke. Klipp ut för att få en skarp punkt. Fäst ett rör som handtaget kommer att fästas på.

Dessutom ska ett annat rörstycke svetsas till produkten. Detta kommer att hjälpa till att bilda stödet. Det rekommenderas sedan att sätta foten på den. Efter det är det värt att justera handtaget. Alla metallfragment ska svetsas. Sätt slutligen handtaget och skruva i skruven.

Det finns många alternativ för att döda gräs. För att uppnå goda resultat i kampen mot oönskade växter är det värt att välja rätt inventering.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa