Anledningar till utseendet på plommon groddar och hur man kan bli av med det för alltid

För nybörjare och till och med erfarna trädgårdsmästare uppstår frågan: hur man kan bli av med tillväxten som växer nära plommon? Unga gröna skott tar näringsämnen från huvudträdet och får trädgården att se ut som en ogenomtränglig djungel. Först och främst måste du ta reda på orsaken till att tillväxten ser ut. När allt kommer omkring är det omöjligt att lösa ett problem utan att veta vilka faktorer som ledde till det.

Anledningar till uppkomsten av plommon groddar

Förr eller senare visas skott runt varje plommonträd. Det finns sorter av plommon som producerar rotskott i mindre eller mer. Gröna skott förekommer alltid i försvagade träd som kämpar för att överleva och därmed tenderar att producera avkommor.

Landningsfel

Om en plommonplantor inte planteras tillräckligt djupt kommer dess rötter upp till ytan och utsätts under kraftigt regn eller konstgjord vattning. Ibland rusar sig själva uppåt om de saknar näringsämnen eller fukt.

Rötter som närmar sig ytan skadas ofta på grund av att jorden lossnar i rotcirkeln. Trauma aktiverar ofta tillväxten av rottillväxt. Unga skott kan visas på rötter som har kommit upp från marken.

Om trädgårdsmästare inte vill möta ett sådant problem som rottillväxt i framtiden, måste de räta ut rötterna ner i den hällda högen under plantering av plantan och begrava själva trädet i marken till rotkragen. Det är bättre att mulch jorden i rotcirkeln omedelbart.

trädrötterna

Skada på bark och grenar

För försiktig sanitetsbeskärning kan försvaga trädet. Plommon aktiverar inte näringsämnen från de ovanjordliga organen och aktiverar tillväxten av unga gröna skott från rötterna på ytan. Skott kan visas i träd med skadad bark. I detta fall avbryts den normala försörjningen av näringsämnen. Ett försvagat träd kastar omedelbart rotskott.

Ymp och lager

Om scion och bestånd väljs felaktigt, passar de inte ihop, då börjar plommonträdet växa långsamt, bär dålig frukt och snabbt kastar lövverk. Plum försöker överleva och släpper ut många basalskott.

transplantat plommon

Varför kanske du vill ta bort det?

Om plommon växer bra, sällan blir sjuk, ger ett högt utbyte, är det bättre att ta bort rotskotten. Trots allt tar sådana skott näringsämnen från trädet och minskar avkastningsindikatorerna avsevärt.Dessutom förvandlar överflödet av skott trädgårdsplottet till en ogenomtränglig tjocklek.

De skott som bildas på rötterna kan bara lämnas om trädet är rotat, gammalt, mycket sjukt och bär dålig frukt.

Skotten från en sådan plommon kan användas som en oberoende plantor.

Hur man kan bli av med tillväxten av plommon på webbplatsen

Du kan rensa rotcirkeln från tillväxten som har dykt upp på olika sätt. Det enklaste sättet är att förhindra att skotten bryter ut ur marken, det vill säga att täcka marken runt trädet med mulch. Om groddar förekommer tas de inte bara bort från ytan. De skott som har vuxit ur marken måste tas bort till basen, det vill säga till roten, annars kommer de snart att växa igen. Du kan bekämpa överväxt med kemikalier som förstör oönskad vegetation.

ta bort grenar

Arboricidanvändning

Du kan hantera vegetationen som förekommer i rotcirkeln med hjälp av kemiska medel - arboricider (Arsenal, Pikloram, Roundup, Arbonal, Tornado). Dessa är herbicider som förstör basalskott. Arboricider börjar agera endast om de faller på den luftiga delen av tillväxten. Det kemiska giften tränger in i vegetationen och leder till att det visnar, torkar ut. Arboricider kommer in i skotten genom bevattning eller injektion vid botten av trädet.

Metod för att isolera skott

Du kan bli av med oönskad tillväxt en gång för alla om den nära stammen cirkeln är täckt med folie, grus, expanderad lera, hö, bark, säckväv eller halm omedelbart efter plantering plantan. Ingen vegetation kommer att bryta igenom det tjocka skiktet av bark. Det är sant att i detta fall måste trädet konstgjort bevattnas, varje gång man höjer eller skakar ett lager av bark.

trädskott

Mekanisk metod

Vanligtvis tas bortväxten bort med en sekatör. Först skakar de försiktigt marken och utsätter roten från vilken skottet har vuxit. Sedan skärs en ung grodd av med en beskärare vid botten av roten. Skärpunkten måste behandlas med en lösning av kaliumpermanganat, koppar eller järnsulfat. Täck sedan med trädgårdslack, oljefärg, lera eller cementblandning. När det behandlade området torkar måste rötterna täckas med jord igen.

Hur man förhindrar hennes utseende

Bekämpning av överväxt genomförs vanligtvis varje vår - före början av sapflödet, eller på senhösten - efter lövfallet. På sommaren är det bättre att inte skada trädets rotsystem. Det är inte så lätt att bli av med de skott som växer ur marken, de växer igen varje säsong.

Tornado i handen

Nya skott kan förhindras genom att mulchera trädstamcirkeln med mulch. Skott växer inte om marken nära plommon inte är rakad och vattning utförs försiktigt, utan tryck, utan att utsätta trädets rötter. Det rekommenderas att då och då lägga till jord, torv eller ruttad gödsel i stammcirkeln. Lägg märke till en grodd som har dykt upp, du kan klippa den till en hampa och sedan behandla den med en herbicid (Glyphos, Hurricane, Tornado).

Plommonsorter utan groddar

Det finns inga plommon som inte har rotskott. Det är bara att i vissa sorter växer de in mer, medan i andra - i mindre. Under en säsong kan vissa typer av plommon producera cirka 20 rotskott. Egna rotade träd på rötter som närmar sig ytan producerar dubbelt så många onödiga skott som i träd som växer på någon annans bestånd.

renclaude altana

Det finns sorter av plommon som, även med korrekt skötsel, ger riklig tillväxt. Dessa är italienska ungerska, lokala röda, vanliga ungerska, Ochakovskaya gula. De bildar ett stort antal basalskott, även om de användes som ympade plantor. Detta händer om transplantatplatsen begravdes i marken och spion flyttade till sina rötter.

Mindre ofta bildas rotgroddar på plommon av typen Renklode Altana, Anna Shpet, Stanley. Dessa sorter har utmärkt immunitet och högre avkastning.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa