Åtgärder för effektiv ragweed-kontroll och beskrivningar av de bästa herbiciderna mot ogräs

Anti-ragweed herbicider hjälper till att öka utbytet. Ja, till och med två ogräs per kvadratmeter minskar jordens fertilitet och minskar skörden med 15 procent. För en framgångsrik odling av nästan alla grödor är det nödvändigt att bekämpa ogräs i fältet. Ragweed förstörs genom sprayning med en herbicidlösning. Bearbetningen av fältet utförs i lugnt väder vid en temperatur på 10 till 24 grader Celsius.

Ogräsbeskrivning

Ragweed är ett årligt ogräs som snabbt sprider sig över fältet och tar bort vatten och näring från huvudgrödorna. Förökad av frön och rottillväxt. Ogräsens höjd når från 19 till 199 centimeter.

Ogräset har en rak, grenad stam uppåt, två gånger nedsänkta blad, spikformade blommor med många gula blommor. Ogräset har en lång taprot. En buske förblir livskraftig i upp till 40 år och producerar över 200 tusen frön. Massa skott av ogräs visas i maj. Ogräset blommar i juli-augusti. Pollen kan orsaka allergisk konjunktivit. Det finns tre typer av ragweed: perenn, tripartite, malurt.

Vilken skada gör ambrosia

Denna ogräsiga vegetation är farlig för det land där gräs växer för boskap. Djur försöker att inte äta denna växt, eftersom den innehåller mycket eteriska oljor. Dessutom försämrar ambrosia smaken på mjölk. Detta ogräs, opretentiöst för livsmiljön, sprider sig snabbt över fältet och torkar marken kraftigt. Det förtrycker sådd grödor, tar bort vatten och näringsämnen från dem.

Det starka rotsystemet för detta ogräs hindrar frön från korngrödor från att gro. När du väljer användbara ämnen kan ragweed själv bli upp till 3 meter hög. För att skapa en kilo grön massa tar detta ogräs bort tiotals liter vatten från jorden, mycket fosfor, kalium och kväve. Växten, oavsett var den förekommer, börjar växa starkt, utvecklar en kraftfull luftdel och rotsystem.

skadlig ragweed

Plantera bekämpningsmedel

Det rekommenderas att hantera ragweed på flera sätt. Du kan bli av med ogräs genom att rota ut det. Det är riktigt att ragweed måste tas bort i flera år i rad. Unga skott kommer att visas på fältet varje säsong.

Hur man kan bli av med herbicider

Ragweed är mottagligt för många typer av herbicider när de används tidigt i odlingen av ogräs (2 till 6 blad).Vid senare användning av kemikalier kan ogräset visa resistens mot dessa läkemedel.

De mest effektiva herbiciderna för att bekämpa ragweed är: Roundup, Grenadier, Impex Duo, Helios, Bazagran, Promex.

roundup läkemedel

Mekanisk påverkan

De försöker bli av med ambrosia genom att ständigt klippa detta ogräs. Klippning för ofta är dock skadligt. När allt kommer omkring provoserar det förgrening av rotsystemet och utseendet på nya skott. Efter varje klippning bildar ragweed 2-3 gånger fler skott än avlägsnades.

Du måste klippa ogräset 3-5 gånger per säsong och förhindra att det bildar knoppar och blommar.

På fältet kämpar ragweed av att lossa, ogräs, hilling, harving. Efter genomförande av sådana agrotekniska åtgärder undertrycks ogräs delvis eller helt förstörs.

klippa ogräs

Hur man hanterar en växt med biologiska metoder

Den biologiska metoden för ogräsbekämpning anses vara den mest budgetmässiga. Det kommer att vara möjligt att bli av med ogräs med hjälp av ragweed scoop eller ragweed bladbagge. Tack vare dessa insekter är det möjligt att kontrollera spridningen av ogräs. Det är sant att en person kan inte påverka antalet insekter själva.

Du kan bekämpa ragweed med en annan biologisk metod - förskjutning med fleråriga gräs. Alfalfa, senap, rävstjärna, vetegräs, räddning, vetegräs och rumpa kan vinna hela territoriet från detta ogräs. Om dessa gräs ständigt sås på betesmarker kommer de i 2-3 år att förskjuta ragweed.

Hur ogräs kan vara användbart

Ambrosia är rik på vitaminer, mikroelement, eteriska oljor. Alla delar av denna växt används för medicinska ändamål. Tinkturer, salvor, avkok görs på basis av växtråvaror. Läkemedel används externt och internt.

ogräs i solen

Denna växt används för att behandla helminthiasis, dysenteri, diarré. Ört har antipyretiska, antiinflammatoriska egenskaper. Ämnena i denna växt stoppar tillväxten av cancerceller. Skrynkliga blad används för kompresser för sår, blåmärken, radikulit, osteokondros.

Hur man förhindrar ragweed

Det mest effektiva är det kemiska skyddet på fältet. Herbicider förstör detta ogräs snabbt och under lång tid. Innan du använder något av läkemedlen, späd med vatten i den dos som anges i instruktionerna.

triasulfuronstruktur

För att bekämpa ragweed används herbicider baserade på följande aktiva ingredienser:

  1. Dicamba. Detta ämne får användas för att skydda spannmål. Den aktiva substansen stoppar celldelningen, hämmar odlingen av ogräs.
  2. Triasulfuron. Detta ämne, i kombination med dicamba, används för att skydda korn. Efter sprutning slutar ogräset omedelbart växa, och efter 10 dagar uppträder tecken på vissnande (nekros, kloros). Fullständig död inträffar efter 2-4 veckor.
  3. Prosulfuron. Skyddar grödor från ogräs. Detta herbicidmedel kan användas i tidiga tillväxtstadier.
  4. Glyphosates. Herbicidet stör processerna för proteinsyntes, blockerar fotosyntes och andning av ogräs och leder till vissnande. Glyfosater appliceras före sådd av huvudgrödorna.
  5. Dimetenamide-P. Det används för före uppkomst och efter uppkomst behandling. Om det saknas fukt kan detta medel inbäddas i ett fuktigt jordlager. Läkemedlet hämmar celldelningen av ogräs.
  6. Pendimetalin. Produkten används före sådd eller uppkomst av huvudgrödor. Vid torrt väderförhållande inbäddas det herbicidala medlet i jorden.
  7. Imazamox. Undertrycker biosyntesen av proteiner, leder till döden av löv och tillväxtpunkter. Det herbicidala medlet träder i kraft omedelbart efter sprutning.
  8. Bentazon. Hämmar processerna för fotosyntes. Ogräs slutar växa och dör snabbt.
  9. Tifensulfuronmetyl. Stoppar celldelningen, hämmar ALS-enzymet.Några timmar efter sprutningen slutar ogräset att växa och börjar vissna.
  10. Imazetapyr och klorimuronetyl. Det används i de tidiga stadierna av ogrästillväxt, oavsett utvecklingsfasen för huvudgrödan.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa