Hur man håller färska svarta och röda vinbär

På vintern, när virus aktiveras och vitaminer blir mindre och mindre, krävs ytterligare näring för kroppen. För detta har hemmafruar börjat skörda frukt, örter och bär sedan sommaren. Men för att avgifterna ska behålla de gynnsamma egenskaperna och aromen längre, rekommenderas det att du bekanta dig med lagringsförhållandena i förväg. Många hemmafruar är till exempel intresserade av hur man bäst kan hålla färska svarta vinbär.

Svarta, vita och röda vinbär. Hur bevarar jag vitaminer i bär?

Vinbär av något slag är användbart och har en ljus smak. Därför försöker varje hemmafru att fylla på vintern för framtida användning. Men värmebehandling dödar en stor mängd vitaminer och kan inte helt bevara produktens medicinska egenskaper.

För att bevara alla gynnsamma egenskaper rekommenderas det att lämna bären färska. Detta kan göras på flera sätt, men det huvudsakliga villkoret är att ta hela bär som inte skadas av svampen. För detta väljs vinbär noggrant.

Förbereda bär för lagring

Förberedelserna börjar med insamling eller inköp av vinbär. Det är nödvändigt att se till att bären är helt mogna. Det rekommenderas emellertid inte att samla övermassa element eftersom risken för jäsning av arbetsstycket ökar.

Hemma måste vinbär tvättas väl under rinnande vatten för att bli av med olämpliga bär och stjälkar. Då måste de torka väl, det rekommenderas att man dessutom kastar kollektionen på en torr handduk så att överskottsfuktighet absorberas. Och först efter alla procedurer är det tillåtet att fortsätta med utformningen av ämnet.

många vinbär

Metoder för skörd av skördade vinbär

Det finns tre huvudsakliga sätt att hålla vinbär färska fram till vintern:

 • torkning;
 • frysning;
 • slipning med socker.

Viktig! Var och en av metoderna kräver specifika lagringsförhållanden. Därför rekommenderas det att förbereda platsen och behållaren i förväg. När du sparar ämnen för en liten familj kommer det inte att finnas några svårigheter, men det rekommenderas att planera lagring av större volymer i förväg.

fruktvin

Färsk lagring

Om vinbärsstoppet inte kräver vissa lagringsförhållanden, rekommenderas det att hålla den färska insamlingen föremål för luftens temperatur och luftfuktighet:

 1. Frysta bär kräver en lägre temperatur, och det rekommenderas att hålla dem i frysen. Det bästa alternativet är stora, rymliga kylskåp som rymmer upp till tre kilo.
 2. Marksamlingen kräver också ett svalt rum. Ett vanligt kylskåp fungerar bäst.
 3. Torkade bär rekommenderas att förvaras på en varm, men viktigast, torr plats.

Viktig! Om det finns frekventa strömavbrott i regionen och kylskåpet inte fungerar helt, rekommenderas att man överger frysen och använder en annan lagringsmetod.

svarta bär

Kan vinbär förvaras i kylen?

Svaret på denna fråga är uppenbart: ja, det kan du. Ett kylskåp är den mest lämpliga platsen för förvaring, särskilt i en lägenhetsmiljö. I moderna apparater finns det en temperaturjusteringsfunktion, som har en gynnsam effekt på hur mycket svarta vinbär som lagras i kylen.

Vi väljer den bästa behållaren

Den optimala behållaren för färsk insamling för vintern skiljer sig också i skördemetoden. Till exempel rekommenderas korgkorgar eller tygpåsar för torkade bär. Det krävs att hålla kollektionen borta från annan, mer doftande samling, annars är det utbyte av dofter möjligt.

Det rekommenderas att stänga de rivna vinbären i små glasburkar. Det finns inget behov av att rulla upp dem med lock, det räcker med att linda in toppen med en trasa och fästa runt omkretsen. När du fryser, använd plastbehållare, korgar eller vanliga plastpåsar. Påsarna låter dig hålla kollektionen i delar, i små doser.

bär från kylen

Varaktighet och villkor för bärläggning

Beroende på lagringsförhållandena och metoderna för "förpackning" ändras vinbärens hållbarhet:

 • färska, inte bearbetade, bär lagras i kylskåpet i upp till en månad;
 • hela kollektionen i frysen tål upp till 8 månader;
 • torkade bär lagras i 10 månader eller ett år;
 • riven vinbär med socker, under optimala förhållanden, kommer att stå till nästa år.

Frys frukt

Oavsett sort (röd, vit, svart) fryses bär på identiskt sätt. Till att börja med rekommenderas det att sortera upp samlingen och bli av med överflödigt skräp, eftersom det efter avfrostning inte längre är möjligt att göra det. Det är också nödvändigt att torka uppsamlingen så att bären inte håller sig fast vid låga temperaturer (endast lämpliga för att frysa hela).

frysning av frukt

Vidare beror det förberedande stadiet på värdinnan. När allt kan du frysa bär:

 • i form av hela vinbär;
 • slipas genom en köttkvarn med socker;
 • bara malda, inga tillsatser;
 • och som potatismos.

Vi torkar bär för vintern

Hemma rekommenderas att torka vinbär för vintern i ugnen. Detta kräver att du bearbetar samlingen enligt ovan. Fördela torra hela bär i ett tunt lager på en bakplatta och torka med temperaturen. Optimalt krävs inte mer än 60 grader i ugnen. Det rekommenderas att lämna skåpsdörren lite öppen för att tillåta att överskott av fukt förångas. Hur många? Processen kommer att ta två till fyra timmar.

Proceduren är klar när bär inte längre fastnar när de pressas. Det är viktigt att inte överdriva uppsamlingen, annars kommer både användbara egenskaper och aromen i sig att gå förlorade.

torkning på en handduk

Slipningsmetod med socker

Slipning med socker kräver strikt efterlevnad av proportioner. Enligt det traditionella receptet är det optimala förhållandet två delar socker till en del vinbär. Det rekommenderas att slipa det på ett sätt som är bekvämt för värdinnan.

Lagringsbehållare kräver dock nödvändigtvis sterilisering. En del av mikroberna kvarstår i obehandlade, i allmänhet är de inte skadliga, men orsakar ofta jäsning av samlingen.

malt socker

Hur är det bäst att lagra?

Hur man lagrar vinbär - varje hemmafru bestämmer själv. Mycket beror på syftet med användning på vintern. För att lägga till vid matlagning rekommenderas att frysa hela eller malda, men utan tillsatser. Som ett tillskott till drycker är både torkade bär och en riven samling med socker lämpliga.

Valet av lagringsmetod beror också på de befintliga villkoren för fängelse och tiden för skörd.

Hållbarhet för vinbär

Vinbärens hållbarhet beror helt på lagringsmetoden och varierar från en månad till ett år.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa