Det bästa receptet för att laga gurka på vintern genom jäsning i burkar

Aptitretande gurkor från ett fat - hur man lagar ordentligt och förbereder krispiga gurkor, "som mormors", genom jäsning i glasburkar för vintern? Denna fråga ställs förr eller senare av någon värdinna. Hemligheten med nationell konservering överförs från generation till generation och förlorar inte dess relevans. Tänk på hemligheterna för att skörda "vilda" gurkor för vintern.

Funktioner hos betning gurkor genom jäsning

Denna metod för att betka gurkor är den äldsta. Våra mormödrar konserverade krispiga grönsaker på detta sätt. Naturlig syra, som bildas i saltlösningen som ett resultat av jäsningsprocessen, fungerar som ett konserveringsmedel i skålen.

Fat gurkor är alltid krispiga och aromatiska. Jäsningsmetoden kan användas för att rulla inlagda gurkor i tre-liters glasburkar under järnlock.

Det är viktigt att följa alla regler för "vandrande" konservering.

På en lapp! Det bästa stället att lagra burkar är i källaren. I ett varmt, ljust rum blir gurka snabbt sura.

För att göra läckra, aromatiska fermenterade gurkor är här några tips att tänka på:

 • se till att lägga pepparrot till saltningen: rot eller löv;
 • tillsätt små chilipeppar för krydda;
 • välja sorter av gurkor som är lämpliga för betning;
 • använd nyplockade gurkor;
 • tillsätt grovt salt;
 • Häll kallt vatten över grönsaker.

Efter en tid blir de inlagda syltan med jäsningsmetoden grumliga. Du ska inte vara rädd för en sådan effekt, tvärtom, det betyder att jäsningsprocessen startas, saltade grönsaker är "under kontroll" av en naturlig syra - ett konserveringsmedel. Men det rekommenderas inte att förvara ämnen i mer än två år, gurkor förlorar sina skarpa egenskaper.

 betning gurkor

Nödvändiga ingredienser

Överväg ett klassiskt recept på "härrelösa" gurkor. Ingredienser:

 • färska gurkor;
 • pepparrot- och vinbärsblad;
 • dill paraplyer med frön;
 • svarta pepparkorn;
 • vitlöksklyftor;
 • vatten, salt.

Vissa hemmafruar, för att krydda saltlaken, tillsätt basilika kvistar eller persilja rot som kryddor. Med tiden har varje kock sina egna hemliga ingredienser.

Alla ingredienser måste läggas i en viss sekvens i steriliserade tre-liters glasburkar. Paprika, vitlöksklyftor och persilja rot sprids på botten av behållarna. Sedan läggs gurkor tätt. Pepparrotsblad, vinbär, dill placeras ovanpå grönsakerna och salt tillsätts.

färska gurkor

Därefter hälls alla ingredienser med kallt vatten och burkarna rullas upp under steriliserade järnlock. Förvara gurkorna på en sval, mörk plats.

Hur man väljer och förbereder gurkor

Ju mindre tid som går mellan plockning gurkor och början av betningsprocessen, desto bättre. Grönsaker måste vara färska - det här är den främsta hemligheten med framgångsrik konservering.

Ju mindre frukten är, desto skarpare blir de "vilda" gurkorna. Rumpan måste skäras med en vass kniv på båda sidor. Häll de beredda grönsakerna bara med kallt vatten, så gurkorna behåller sin elasticitet.

Det är viktigt för saltning att välja rätt sorter av gurkor. Vissa sorter av gröna grönsaker är endast lämpliga för sallader och färsk konsumtion och blir omedelbart mjuka när de saltas. Välj sorter som är lämpliga för betning.

beredning av grönsaker

Förberedelse av behållare

Det traditionella receptet för fermenterade gurkor är att förbereda saltlake i fat. Principen om lagring i glasburkar skiljer sig inte mycket. Det är viktigt att behållarna som används är sterila, inklusive lock.

Vanligtvis steriliseras burkar i ett vattenbad i 15-20 minuter, och lock placeras också där. Ett kraftigt temperaturfall bör inte tillåtas, det vill säga steriliserade banker bör ges tid att svalna, de ska inte fyllas kraftigt med kallt vatten, behållare kan spricka.

jäsning i vatten

Hur stänger jag fermenterade gurkor under järnlock?

Vissa recept föreslår att stänga burkarna med vanliga plastlock i det första stadiet av konservering, och efter några dagar rullar de färdiga gurkorna under järn. Det är inte nödvändigt att följa denna ordning. För ett bokmärke för långvarig lagring är det bäst att omedelbart rulla upp behållare under järnlock.

En 3-liters burk tar ungefär ett kilo krispiga grönsaker; det är nödvändigt att salta gurkorna i sista konserveringsstadiet innan du stänger burkarna med lock.

bevarande under locket

Ytterligare lagring av den färdiga produkten

Den ideala temperaturen för lagring av inlagda gurkor är + 7 ... + 9 C. Solljus stör jäsningsprocessen, gurkor lagrade i väl upplysta rum blir snabbt sura, förlorar sina krispiga egenskaper och blir mjuka.

Förvara inte arbetsstycken nära radiatorer eller på ett varmt golv. Ljus och värme är hinder för långvarig lagring av inlagda gurkor.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa