Hur man fryser squash hemma på vintern och är det möjligt

Frysning av sommargrönsaker är viktigt för att njuta av den naturliga smaken och fördelarna med produkten på vintern. Squash är en släkting till pumpa, squash. Kompositionen innehåller många vitaminer och mineraler som stärker immunförsvaret, rensar kroppen för gifter, tar bort salter och minskar kolesterol i blodet. För att bevara näringsämnen måste du frysa grönsaken på rätt sätt.

Skörd för lagring

Squashens nyckfulla och ursprungliga form liknar en platta med snidade kanter. Namnet är översatt från franska - grönsaksplatta. Massan innehåller vitamin A, PP, vitaminer B, C, kalcium, fosfor, järn.

Under mognadssäsongen måste du skörda tre gånger i veckan. Om skörden är sällsynt är grönsakerna övermassa. Huden blir vit, och massan blir lös och förlorar värdefulla ämnen. Du måste klippa av med en stjälk.

Till skillnad från deras kongener, pumpor, hålls squash inte färskt på länge. Vid rumstemperatur kan färska grönsaker förvaras i högst två dagar; i kylen kan du hålla färskheten under en vecka.

Trots det faktum att grönsaker kan köpas i butiken året runt, är det i sommarfrukterna de vitamin- och mineralkomplexen som behövs för kroppen. Det finns andra positiva aspekter av frysning squash:

 • vintergrönsaker är dyrare, så du kan spara din budget genom att ta en del squash från frysen;
 • du kan vara säker på att grönsakerna inte behandlades med kemikalier och förvarades under rätt förhållanden;
 • rena, hackade och skalade bitar kan omedelbart läggas till den förberedda skålen, så att värdinnan också sparar tid;
 • det finns inget behov av lagring i källaren och källaren, särskilt om det inte finns där.

Allt du behöver göra är att laga mat och utrustning. Under arbetet behöver du bara tvätta grönsakerna, skära dem i skivor och ordna dem i behållare.

squash i en korg

Förberedande etapp

Patissons hålls färska i högst en vecka. Men i frusen eller konserverad form kan du använda grönsaken till mat under lång tid. Du måste välja squash för frysning som inte har repor, bucklor och andra skador.

Produkten måste tvättas noggrant från smuts, du kan använda en svamp. Små grönsaker kan frysas hela. Torka dem väl efter kylvatten och lägg dem i påsar.

Hållbarheten för frysta squashbitar är ungefär 10 månader.

Stora frukter rekommenderas att skäras i skivor. Skala först huden. De skurna kuberna placeras på en platt skål och placeras i frysen i två timmar. Därefter samlas kuberna i en påse och skickas tillbaka till frysen.Denna procedur kommer att förhindra att skivade skivor fryser till varandra.

Vakuumpåsar och plastbehållare kan användas för att frysa squashen på vintern. De skyddar innehållet från främmande lukt och bevarar användbara komponenter. Det är användbart att ange datum och tid för förpackning på varje behållare.

Vissa recept för att frysa squash innehåller ett ytterligare steg. Erfarena hemmafruar, innan de fryser squashen, utför blancheringsförfarandet. Två stora krukor med vatten kommer att vara praktiska. Sätt en behållare i eld och bringa vattnet att koka. Kallt vatten hälls i det andra och isbitar doppas. Hel squash nedsänks i kokande vatten i 6 minuter, och det räcker för att doppa bitarna i 2 minuter. Lägg sedan omedelbart grönsakerna i isvatten.

Mottagning av kontrast behåller massaformen och elasticiteten. Den sönderdelas inte efter avfrostning och tillagning. Efter detta steg läggs grönsakerna ut på papper eller en handduk och får svalna helt.

Lagringsregler och metoder

Förvara grönsaker hemma endast i frysen. Ju lägre temperatur, desto längre kan du hålla dem där. Den optimala temperaturen anses vara -18 grader. Vid temperaturer över -10 grader är det tillåtet att lagra bara tre månader.

Glasbehållare bör inte väljas för lagring, eftersom de kan spricka av plötsliga temperaturförändringar. Vakuumpåsar, som är stängda med speciella klämmor, passar bäst. Det är bekvämt att använda plastbehållare.

squash i en korg

Hur man fryser squash för vintern erbjuds flera alternativ. Du kan skära grönsaker på olika sätt. Formen beror på vilket ändamål de ska användas efter avfrostning. Du kan lägga de skivade bitarna i en stor påse, eller så kan du lägga dem i små för portionering.

Frysta grönsaker kan mosas:

 • squash är skalad och inlägg, skuren i små kuber;
 • vegetabiliska skivor placeras i en kastrull med vatten och kokas över låg värme tills de är mjuka.
 • kokta grönsaker förvandlas till en pastaaktig massa med en mixer;
 • den resulterande homogena massan läggs ut i små portionerade behållare;
 • squashpuré placeras i frysen i tre timmar;
 • de frysta kuberna avlägsnas från formarna och hälls i en påse.

Vid behov värms upp kuberna eller läggs till en annan färdig, varm skål, som gröt eller potatismos. De avfrostar snabbt och ger skålen en delikat och behaglig eftersmak.

squash i bitar

Många hemmafruar fryser squash med andra grönsaker: ”Om det är tänkt att frysa squash till en grönsaksgryta, förbereder jag beredningen samtidigt med andra grönsaker. Jag tvättar och skalar paprika, aubergine och tomater från frön. Jag skar alla grönsaker i kuber och lägger dem i en påse. ”Jag har frysta grönsaker på det här sättet inte ett år i rad. Det är mycket bekvämt att använda färdiga grönsaksskivor för beredning av olika rätter. "

Andra vinterlagringsmetoder

På vintern kan du torka squashen och torka. De behåller också alla näringskomponenter. Du kan torka i direkt solljus eller i ugnen. Det är nödvändigt att välja endast mogna, oskadade frukter. De tvättas, kanterna och stjälken skärs av. Sedan måste du skära grönsaken i ringar.

Lägg de snittade ringarna i ett lager på en bakplatta eller pappersark. Det är absolut nödvändigt att vända snittet efter en viss tid. I ugnen tar hela processen cirka 6 timmar. Det rekommenderas att förvara färdiga torkade skivor i en vävnadspåse.

Ofta är squashen konserverad. Det finns många populära och beprövade recept. Grönsaker kan saltas, betas, sallader och sylt.

squash i en burk

Inlagd squash recept.

 • Patissoner i mängden 500 g tvättas från kontaminering.Stora frukter skärs i kuber och små lämnas intakta.
 • Du behöver bulgariska och paprika. Grönsakerna tvättas, frön, stjälkar och partitioner tas bort. Bättre skär i remsor.
 • I steriliserade burkar lägger du 6 söta ärtor i det första lagret, ett blad med lavrushka, 3 vitlöksklyftor (du kan skära den i skivor och smaken blir skarpare), körsbär och vinbärsblad.
 • Paprika sprids på kryddor.
 • I det sista lagret placeras squash i glasbehållare och kokande vatten hälls i burkarna i 6 minuter.
 • Vattnet dräneras och 50 g salt och socker tillsätts, så snart vattnet kokar igen hälls 5 ml vinäger.

Bankerna rullas upp och lindas in i en varm filt tills innehållet har svalnat helt.

saltad squash

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa