Topp 10 recept för frysning av zucchini färskt och stekt hemma för vintern

Under sommarsäsongen kan kroppen få tillräckligt med vitaminer och mineraler från färska grönsaker och frukter. I början av kallt väder rekommenderas det att frysa en viss mängd färska grönsaker från trädgården för att kunna få alla näringsämnen när som helst. Nedan finns detaljerad information om hur man fryser välsmakande och friska zucchini för vintern, vilka receptalternativ är och hur man lagrar ämnen på rätt sätt.

Kan courgette frysas

Innan du börjar göra lager ställer ägarna till sina egna trädgårdar för det första frågan - är courgetten i allmänhet lämplig för frysning? Är det vettigt att förvara den i frysen och hoppas att den inte kommer att förlora vitaminerna som den innehåller?

Det rekommenderas att frysa zucchini på vintern om du under den kalla säsongen vill ha konserverade grönsaker, vars gynnsamma egenskaper inte kan jämföras med konserverade eller importerade produkter som erbjuds i butikshyllorna.

Faktum är att bara i frukt som odlas oberoende kan du vara säker på att de inte innehåller konserveringsmedel, nitrater och andra skadliga ämnen som tillsätts grönsaker och frukter under industriell produktion.

Och frysning är ett bra sätt att bevara helt naturliga produkter och kunna äta dem när som helst på året.

Hur man väljer grönsaker för att förbereda för vintern

För att kunna äta hälsosamt och gott på vintern måste du välja rätt grönsaker för frysning. Vid skörden bör alla frukter delas in i två kategorier - de som äts bäst nu, färska och de som är lämpliga för frysning på vintern.

färsk zucchini

För förvaring i frysen kommer unga zucchini eller squash squash vara mest framgångsrika. Det rekommenderas att välja lätt frukt av liten storlek - senare, när du lagar en fryst grönsak är de bäst - i alltför stora zucchini kommer mitten att koka ner, och huden blir tuff och torr.

Små frysta zucchini kan kokas jämnt och behåller smaken.

Zucchini anses inte vara ett mycket bra alternativ för frysning på vintern - sådana frukter innehåller för mycket vätska, vilket inte är lämpligt för förvaring vid låga temperaturer.Zucchini med minsta mängd vätska i dem är lämplig för frysning - då blir de kokta grönsakerna inte tuffa och behåller sin goda smak. Det rekommenderas att välja zucchini med en tunn hud och små frön.

färsk zucchini

Förbereda kylskåpet

Kylskåpet behöver inte särskilt noggrann förberedelse innan du placerar zucchini i den, men ändå, för att bevara den bästa smaken i grönsaker, måste du följa flera rekommendationer:

 1. Ta bort från frysen eller från ett separat ödem där zucchinin förvaras, alla livsmedel som avger stark lukt. Om smakerna blandas med varandra under lång tid kommer det att påverka smaken, därför rekommenderas att förvara dem separat från andra produkter för att bevara fruktens rena smak.
 2. Placera frysen på en låg temperatur för att skapa en fryseffekt (den här metoden bevarar smak och vitaminer på courgetten). För primärfrysning bör märg skickas antingen till "Fast / Super frysfacket" eller ställ in den lägsta temperaturen i den gemensamma kammaren och höja den till den vanliga efter en viss tid.
 3. En annan viktig punkt är beredningen av behållare där grönsaker lagras. Det bästa alternativet anses vara plastpåsar, från vilka det är nödvändigt att ta bort luft så mycket som möjligt (detta gör att grönsaker kan överleva längre).

frysa zucchini

Frys zucchini hemma

Nedan följer några av de mest populära sätten att frysa zucchini till vintern, och bevara dess goda söta smak och alla användbara egenskaper.

Frys fräsch zucchini med ringar

I själva verket finns det inget enda alternativ för hur man fryser zucchini till vintern. Flera metoder är kända för modern matlagning, och valet av en av dem beror på avsikten med vidare beredning av frysta grönsaker och naturligtvis av individuella preferenser.

Ett av de mest populära alternativen för lagring av zucchini i frysen är frysa en grönsakskär i ringar.

Det här alternativet kommer att vara bekvämt för ytterligare tillagningsrätter med zucchini (till exempel stekt sidorätter eller grytor) och är lätt att utföra.

färsk zucchini

Steg-för-steg-instruktion:

 1. Skär de tvättade och väl torkade grönsakerna i ringar, vars tjocklek bör variera inom en till en och en halv centimeter.
 2. Lägg ringarna på en tidigare tillagad maträtt (det rekommenderas att täcka det med plastfolie eller en påse för att utesluta möjligheten att frysa grönsaker till diskarna).
 3. Om du planerar att frysa en hel del zucchini läggs de ut i flera lager, separerade från varandra med polyeten, så att frukterna inte fryser mellan sig.
 4. Lägg skålen i frysen. Det rekommenderas att använda frysning av "stress".
 5. När grönsakerna är frysta ska de tas bort från skålen och läggas i en separat påse eller behållare för lagring.

frysa zucchini

tärnad

Att frysa zucchini i kuber är inte svårare än att använda ringar. Den största skillnaden är endast i form av skärgrönsaker - för denna metod ska de skäras i små kuber av lika stor storlek (1,5-2 centimeter). Förvaring för denna typ av frysning rekommenderas i portioner, eftersom små kuber kommer att vara svåra att separera från varandra för att lägga till rätter.

Med grönsaker och ris

Ett av alternativen för att förbereda en fullskalig zucchinidisk i frysen är att frysa grönsaksblandningen med ris. Därmed får du en färdig sidodisk som inte behöver ytterligare ingredienser - den är perfekt för kött eller som en oberoende dieträtt.

frysa zucchini

Tillagningsmetod:

 1. Förbered grönsaker: lök, morötter, zucchini, tomater. Skär i kuber i samma storlek.
 2. Krymp grönsaksblandningen i en stekpanna med olivolja. Släcktiden är ungefär en halvtimme över låg värme.Tillsätt salt, peppar och kryddor efter smak.
 3. Blanda kokta grönsaker med kokt ris. Kyl grytan och del upp i delar i separata behållare och skicka sedan till frysen.

Med gröna

För att bättre bevara smaken på färsk zucchini och ge den en speciell charm kan du frysa grönsaker med färska örter. Tillagningsmetoden är inte särskilt komplicerad - allt görs på samma sätt som för vanlig frysning med ringar. Den enda skillnaden är att innan du skickar grönsaken till frysen, strö den med örter (helst dill, detta är den mest framgångsrika kombinationen för matlagning).

frysa zucchini

För barnmat

Du kan laga mat till ett barn från zucchini på vintern - tillverka dig själv från grönsaker från trädgården, det kommer att bli smakligare och friskare än motsvarigheter i butiken. För att förbereda barnmat hackas finhackad zucchini i en mixer och hälls i isformar.

I denna form skickas grönsaken till primärfrysning, varefter de resulterande formerna vikas i delar och lämnas för lagring i frysen. För en dos räcker två eller tre kuber till för ett barn.

frysa zucchini

Frys stekt zucchini

Ett annat populärt sätt är att frysa färdiga, stekt zucchini. I detta fall behöver skålen bara värmas upp i mikrovågsugnen innan den används. Innan stekning måste zucchinin behandlas med nödvändiga kryddor (salt, peppar) och rullas på båda sidor i mjöl. Efter stekning måste de kylas och sedan skickas till frysen och separera varje grönsaksskikt med polyeten.

Riven zucchini och squashpuré

Frysning av riven zucchini innebär användning av alla frukter, oavsett storlek och mängd vätska i dem.

frysa zucchini

Innan du lagar mat, är det nödvändigt att ta bort alla stora hårda frön och ta bort skalet från stora frukter (det är tillåtet på unga zucchini). Grönsakerna gnuggas på ett grovt rivjärn och fukt avlägsnas från all den resulterande massan innan den fryser. Zucchinipuré fryses på samma sätt, och andra rotgrönsaker läggs till i den, till exempel morötter eller pumpa.

Temperatur och hållbarhet

Den huvudsakliga lagringsregeln är att fryst zucchini inte kan tas ut ur frysen på länge och sedan skickas dit igen. Temperaturdroppar är extremt oönskade, annars förlorar grönsaken sin smak och användbara egenskaper. Den optimala temperaturen för permanent lagring är 10 till 20 grader Celsius. Hållbarhet - högst 10 månader.

Regler för avfrostning av zucchini

För att arbetsstycket ska avfrostas korrekt placeras det vid rumstemperatur. Det rekommenderas inte att omedelbart lägga ut frysta grönsaker på en varm spis - den frysta isen förvandlas till vatten, vilket kommer att påverka skålens smak och kvalitet. Ett undantag är grönsaksgryta, som är lämplig för stuvning tills den kokas direkt ur frysen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa