TOP 20-recept för att förbereda chokeberryämnen för vintern

När du gör förberedelser för vintern kan du använda olika recept med tillägg av chokeberry. Genom att ändra ingredienserna och sättet att laga mat, är det möjligt att få ovanliga smaker. Svarta chokeberry-ämnen är användbara och kan lagras under lång tid.

Funktioner av att skörda svart chokeberry för vintern

Den huvudsakliga nyansen för chokeberry-ämnen är korrekt bearbetning av bär. Beroende på valt recept krävs lämplig beredning av rönn. Receptet för ämnet väljs med hänsyn till tillgängliga ingredienser och dina egna smakpreferenser.

Att välja och förbereda chokeberry

Det bästa sättet att förbereda ett bär är att torka det eller frysa det, eftersom värme förstör vitaminer. Men torrt chokeberry är för hårt, så traditionella beredningar är vanligare - sylt, kompott, juice.

Frukter av många sorter av grödor, inklusive chokeberry granatäpple och Nevezhinskaya, kännetecknas av en tät hud, som helst mjukas före bevarande.

För detta ändamål utförs blanchering genom att placera de tvättade bären utan stjälkar i kokande vatten i 10 minuter. På grund av bearbetningen tillåter skalet att sockersirapen passerar bättre.

aronia

Om bärens hårdhet inte är efter din smak kan du minska det. Astringency skapas av tanniner, som kan mjukas upp genom att lägga till äpplen till receptet.

Beredning av containrar

För att säkerställa långvarig lagring av arbetsstycken är det viktigt att korrekt förbereda behållare. För detta steriliseras burkarna med värmebehandling eller ångbehandling. Det enklaste sättet är att tvätta behållarna noggrant, sätta i ugnen och värma vid en temperatur på 140-150 grader tills vattendropparna försvinner. Du kan också ånga sterilisera behållaren genom att placera den på en metallsikt som är fixerad i en kastrull med kokande vatten.

containerförberedelse

Hur förbereder jag svart bergsaska för vintern?

Chokeberry kan beredas på olika sätt. Toma recept skiljer sig från ingredienserna som används och beredningens komplexitet.

Aronia med socker utan matlagning

Bären tvättas och får torka på en våfflahandduk. De torkade frukterna blandas med socker och krossas i en mixer tills puré. Lägg blandningen i en ren kastrull och vänta tills kristallerna löses upp under omrörning.Därefter läggs pannan åt sidan, täckt med ett lock i 10-15 minuter, varefter arbetsstycket hälls i steriliserade behållare.

chokeberry nazmu

Sylt

Det klassiska receptet för att tillverka sylt innefattar ett antal enkla steg. Enligt receptet behöver du:

 1. Välj bär utan defekter och tecken på råtta, ta bort grenar och löv.
 2. Häll ett glas vatten i en kastrull, koka upp och ta bort från värmen.
 3. Häll tvättade frukter i kokande vatten och rör om försiktigt i 5 minuter så att alla bär är i vattnet och blir mjukare.
 4. Sätt tillbaka potten i ugnen och koka på medelhög värme. Tillsätt socker och rör om för att lösa upp.
 5. Efter att ha börjat koka, minska värmen och fortsätt att laga mat i 15 minuter.
 6. Ta bort pannan från kaminen och låt sylt svalna till rumstemperatur. Koka sedan igen och koka i 16 minuter, tillsätt en droppe vanillin i slutet.

chokeberry jam

Kompott

Ett enkelt sätt att konservera är att sätta en blandning av vatten och socker i koka och koka sirapen i 15 minuter. Bär med citron kil hälls med varm sirap.

Rowan juice

Du kan göra svart chokeberry juice med olika verktyg. Tillagningsmetoden påverkar inte smaken.

Med hjälp av en juicepress

Bären placeras i en juicepress och pressas ut. Du kan lägga till vatten för att göra det mindre koncentrerat.

bär juice

Med hjälp av en juicepress

Att använda en juicepress är det enklaste sättet. Ran hälls i enhetens fack och tillagningsläget startas.

Genom en sil eller ostduk

Du kan pressa saften från bären för hand. För detta vikas bären i ostduken eller en sil och pressas.

Rowan vin

För att förbereda vin krossas bären, täcks med socker, blandas noggrant och lämnas till jäsning. En vecka senare pressas och filtreras juicen, varefter den lämnas i en jäsningsbehållare, stängs med en vattentätning.

rönnvin

Torkningsmetoder

Det finns flera alternativ för att torka bären. Du kan utföra proceduren naturligt eller med en teknik.

I ugnen

Det är enkelt att torka i ugnen. Det räcker att tvätta bären, skala stjälkarna och lägga dem på en bakplatta.

I solen

Rönan kan spridas ut för att torka i den öppna solen. Frukten tvättas och läggs ut på en handduk.

torkning i solen

I en elektrisk torktumlare

En elektrisk torktumlare hjälper till att påskynda processen. Bären placeras i enheten och torkningsläget startas.

Frysning

Aronia kan frysas för lång lagring. De tvättade bären hälls i cellofan och läggs i frysen.

Blackberry jam

Bären hackas i en mixer, men inte enhetliga. Sedan tillsätts vatten till dem och kokas hela tiden. Efter att ha tillsatt socker, koka i ytterligare 7 minuter på hög värme och 5 minuter över låg. Sylt omrörs ständigt med en träsked.

rönn sylt

Körsbärssirap

För att göra en sirap, måste du infoga rön och körsbärsblad i 48 timmar. 1 kg socker tillsätts till infusionen och vätskan kokas över låg värme i 15 minuter.

Sylt med äpplen

Bärsylt framställs analogt med sylt. Äpplen mals också i en mixer och läggs till i det första steget i tillagningen.

Marmelad

De rivna bären och 0,5 kg socker placeras på låg värme, blandas och bringas till en förtjockning. Massan sprids på en bakplåt, smordes med olja och torkas tills en skorpa bildas vid en temperatur på 160 grader.

rönnmarmelad

Gelé

Ran krossas med händerna i en kastrull, juice separeras och kokt vatten hälls. Blandningen kokas i 15 minuter och filtreras. Tillsätt sedan socker, fortsätt att laga mat och häll i gelatin och juice 5-7 minuter efter kokning. Efter ytterligare 5 minuter är gelén klar.

Russin

Rosiner kan tillverkas genom att koka bär i sockersirap och sedan torka. Du kan torka frukterna naturligt eller i ugnen.

Blöta rönn

Rowan blötläggs i kokande vatten i 3-5 minuter, tillsättes i sockersirap och kokas i 10 minuter.När blandningen har svalnat hälls den i burkar och lämnas i en månad.

användbar bergsaska

Rowan kvass

Det tvättade chokeberryet hälls med kokande vatten, utspädd jäst tillsättes, behållaren stängs hermetiskt och lämnas på en kall plats i 5-6 dagar. Socker läggs till nuvarande kvass.

Rowan pulver

Att göra fjällaska pulver kräver två enkla steg. Ran torkas och rivas eller malas i en kaffekvarn.

Rowan fyllning

Aronia med socker hälls med vodka och infunderas i 4 veckor. När vodka absorberas måste du fylla på den.

rönlikör

Sprit

Vatten och socker sätts till rönsaft, varefter de lämnas till jäsning. Genom att blanda den jästa juicen med tinkturen erhålls en likör från bären.

Chokeberry kanderade frukter

Att laga kanderad frukt kräver ett antal steg. Receptet består av följande steg:

 1. Ren chokeberry hälls med vatten och insisterar i 1-2 dagar, och byter regelbundet vattnet.
 2. Koka sockersirap, tillsätt bär i den och koka i en timme. Sirapen måste omröras ständigt.
 3. Tillsätt citronsyra innan slutet av tillagningen, varefter sirapen dräneras.
 4. Aronia lämnas i ett durkslag i ett par timmar och läggs sedan ut på en plan yta för att torka.
 5. Färdiga kanderade frukter besprutas med socker och placeras i en burk.

kanderad bergaska

Du kan använda kokta kanderade frukter för att dekorera desserter och äta dem färska. Kanderade frukter används också ofta som fyllning i bakade degen.

Röda aska godisar

För att göra choklad av den röda sorten bergaska, måste du slipa äggviten med socker, tillsätt citronsaft och rör om noggrant tills en tjockliknande konsistens erhålls. Varje utvalt bär, tidigare tvättat och befriat från stjälken, rullas i massan. Därefter ströas berghasan med florsocker och får torka.

Hur mycket för att hålla färsk bergsaska?

Chokeberryfrukter tolererar kall förkylning och kan behålla alla fördelar och smak, med förbehåll för lagringsreglerna. Det bästa stället att lagra färskt chokeberry är kylskåpet. En sval torr plats som en källare eller källare är också bra. Luftfuktigheten för grödans säkerhet bör inte överstiga 70%.

Hållbarheten är 4-5 månader.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa