5 läckra recept för att tillverka frysta bärsyltor för vintern

Ofta har hemmafruar inte tid att laga sylt i tid, orsakerna kan vara olika. Detta är en brist på tid, ansträngning, ingredienser och ofta önskan. Men det finns recept som gör att du enkelt kan förbereda sylt från olika frysta färska bär när som helst på året. Dessutom har den samma smak som skördas av nyskördade frukter.

Kan jag göra frysta bärsyltor?

Sådant sylt är inte bara möjligt utan också nödvändigt för att laga mat! Denna process kommer inte att orsaka några problem även för unga, oerfaren hemmafruar. Ett stort plus av denna typ av sylt är att den inte binder specifikt till en viss period - bärsäsongen. På grund av olika omständigheter lyckas inte alla ha samlat in eller köpt tillräckligt med bär, avsatt tid för sterilisering av burkar och sylt.

Dessutom är det bättre att köpa bär just nu när priset för dem inte biter och är helt acceptabelt. Därför fryser de helt enkelt dem för vintern, och sedan när som helst tar de ut och lagar samma smakliga och aromatiska sylt, som från färsk frukt.

Beredning av behållare och ingredienser

Innan matlagning tappas bär (jordgubbar, körsbär, vinbär, hallon och andra). De tas ut ur frysen på kvällen och lämnas till morgonen, så det är bekvämare. Men om du är för otålig eller på grund av omständigheter du snabbt behöver göra sylt, avfrostas frukterna genom att nedsänka påsen i varmt vatten.

En effektiv teknik skulle vara att använda avfrostningsläget i mikrovågsugnen. Burkar steriliseras med höga temperaturer innan du rullar sylt. Detta är både ångande och stekande i ugnen eller mikrovågsugn.

läckra recept

Hur gör man fryst bärsylt?

Om du lägger till kryddor, t.ex. kardemumma eller kanel, kommer det att läcka smaken på sylt. Men de är inte huvudingredienserna.

De grundläggande komponenterna, som du inte kan klara dig utan, är naturligtvis själva bär och socker. Det är möjligt att lägga till både citrus och andra frukter.

När det gäller tid tar matlagning vanligtvis från en halvtimme till en timme, beroende på typen av bär, receptet och tätheten för den produkt du vill uppnå.

Hallon recept

Detta sylt skiljer sig inte i smak eller aroma från det som är gjort av säsongsbetonade sommar- och höstbär. Men det har ett stort plus - när som helst på året, genom att öppna frysen och ta ut de frysta frukterna, kan du enkelt skapa rik, välsmakande, färsk sylt.

Ingredienser:

 • frysta hallon - 1 kilo;
 • socker - 1,4 kilogram.

Tillagningsprocess: först avfrostas hallon - på kvällen tas de ut ur frysen och lämnas till morgonen vid rumstemperatur. Sedan strös bären med socker och blandas väl och lämnas sedan för att infusera ytterligare en timme. Sätt sedan skålen med arbetsstycket på kaminen, slå på låg värme och koka upp.

hallonsylt

Under 20 minuter, medan syltet kokar, rörs det och skummar ständigt. Dessutom regleras densiteten genom att förlänga koktiden till 30 minuter eller genom att tillsätta gelatin. Då kommer sylt att bli särskilt ovanligt och överraska alla som försöker det.

Strawberry

Trots att frysta jordgubbar används är syltet välsmakande och väldigt aromatiskt. Tillsatsen av citronsaft förbättrar smaken, lyser färgen och förlänger också hållbarheten. För matlagning behöver du följande ingredienser:

 • jordgubbar - 1 kilo;
 • socker - 600 gram;
 • en halv medelstora citron.

Från skogsbär

Bekvämt är ett sådant fryst sortiment lätt att köpa i någon stor butik, om det inte finns någon möjlighet att plocka vilda bär själv. Efter avfrostning rullas de i en köttkvarn med en mixer eller sikt. En sådan delikatess förbereds under 30-40 minuter. För att göra detta, ta 1 kilo vilda bär och 1 kilo socker.

bär sylt

Frysta körsbär

Som ett resultat av matlagning, enligt detta recept, fryst körsbärsröd sylt kommer ut doftande, med en trevlig söt smak och pikant surhet, utan krånglighet.

Den används som en oberoende efterrätt, läggs till te eller används som en fyllning för bakning.

För 1 kilo frysta körsbär, ta 1 kilo socker samt 1/3 tesked kanel och vanilj. Intressant nog, enligt detta recept förbereds sylt både med hela körsbär, med frön och utan dem.

Vinbär

Ett utmärkt alternativ för älskare av läckra, aromatiska sylt, som behåller de flesta vitaminer och näringsämnen i färska vinbärsfrukter. Tillagningstiden är 40-50 minuter. Ta 1 kilo frysta bär och 1 kilo socker. Tillsätt eventuellt citrusfrukter - zest och juice av apelsiner eller citroner. Enligt receptet läggs också andra bär in för att få ett rikt smakämne.

Lagringsregler för arbetsstycken

Jamet lagras vid temperaturer upp till +10 ° C upp till 2 år. Källare, källare eller kylskåp är lämpliga. I ett hemskafferi, vid rumstemperatur, lagras de i högst ett år. Vid lagring av sylt som består av frön med frön är hållbarheten 7-8 månader.

recensioner
 1. Nataliya
  8.08.2020 01:05

  Tack för recepten. Det var mycket användbart eftersom det finns många bär, det finns lite tid och du behöver mycket tid för helgen på dacha. Nu fryser jag en del av det i ett år och på min fritid gör jag sylt enligt dina recept.

  Att svara
  • administration
   8.08.2020 12:55

   God dag!
   Tack så mycket för din goda feedback, vi hjälper alltid gärna!
   Om du har några frågor, skriv, vi har alltid kontakt.

   Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa