Recept för röd och svart vinbärsylt med banan för vintern

Lokala bär går bra med utländska frukter. Ett bra exempel är receptet för vinbärsylt med banan för vintern. Syltet har en vacker mörk lila färg, en underbar doft och en ljus vinbärsmak med en antydan av banan. Det kommer att vara svårt för även det mest lustiga barnet att vägra en sådan efterrätt.

Funktioner för att göra svarta och röda vinbärsyltor för vintern

Solbärsylt har en mindre intressant färg än rött bär sylt, men det anses vara mer användbart. Stora fruktiga sorter passar honom, eftersom stora bär går igenom processen mycket snabbare. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till hudens täthet och tjocklek på bären. För sylt är vinbär med en tunn hud lämpligast.

Det finns flera sätt att göra solbærsylt. Om du till exempel vill bevara hela uppsättningen vitaminer i frukt, är det bättre att förbereda ett rått bär genom att slipa och lägga till socker till det. Om du behöver få en fullständig sylt, är det bättre att koka bär med socker (eller utan) och rulla dem i burkar.

Trots att svarta vinbär anses vara mer användbart, innehåller det röda bäret också en stor mängd vitaminer och spårämnen. Stora fruktiga sorter är bäst lämpade för matlagning. Detta gör att behandlingen får en optimal konsistens och en mer uttalad smak.

Du kan hoppa över röda vinbärsstoppet eftersom det innehåller pektin.

Men om du bestämmer dig för att utsätta bären för värme, bör tillagningsprocessen vara minimal. Eftersom röda vinbär är ganska surt, måste du lägga till lite mer socker i det än till svart.

färdigt sylt

Nödvändiga produkter

För att göra bra sylt använder vi ett klassiskt recept. Det innehåller följande ingredienser:

  • svarta vinbär - 0,5 kg;
  • bananer - 0,5 kg;
  • socker - 0,5 kg.

Regler för ingrediensberedning

Innan du börjar laga mat, måste du förbereda ingredienserna. För att göra detta måste du ta bort kvistar, skräp från bären och välja bortskämd frukt. Skölj sedan vinbären under rinnande vatten och torka. Lite omogna frukter kan inte kastas bort och mer socker kan tillsättas under tillagningen. Mogna bananer, skala och skär i små kuber.

vinbärsbär

Hur förbereder jag en container?

Det bör sägas med en gång att aluminiumskålar inte kan användas för att tillverka bär desserter, eftersom när syror kommer i kontakt med materialet, bildas ämnen som är skadliga för människokroppen.Disken måste emaljeras.

Dessutom burkarna i vilka syltet hälls i bör tvättas och steriliseras.

Metalllackerade burklock måste kokas. Glöm inte de verktyg som används i matlagningsprocessen. Det rekommenderas att endast använda plast- eller träarmaturer.

Tomma burkar

Matlagningsprocess

Processen för syltberedning består av flera steg:

  1. Blanda de tvättade och torkade bären med socker och slå i en mixer tills de är helt upplösta.
  2. Lägg skalade och hackade bananer till en mixer.
  3. Rör om ingredienserna och slå noggrant.
  4. Häll sylt i steriliserade burkar och stäng med förkokta lock.

kokt sylt

Ytterligare lagring av godis

Marmeladen bör hållas ovanligt sval, till exempel i källaren eller i kylen. Rekommenderad lagringstemperatur upp till +12 ° С. Om detta villkor uppfylls kan produkten lagras i upp till ett och ett halvt år.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa