Svarta vinbär fem minuters gelé recept för vintern

Svarta vinbärgelé-fem-minuters är en användbar sömnad, vars recept kräver ett minimum av ingredienser. Bärarnas gynnsamma egenskaper bevaras på grund av snabb förberedelse. Av denna anledning används gelé som ett botemedel mot förkylningar och infektionssjukdomar.

Funktioner av snabbkokning vinbärgelé för vintern

För att en 5-minuters vinbärefterrätt ska bli läcker och också förvaras under lång tid måste följande villkor beaktas:

 1. Frukterna bör vara färska, helst bara plockade från grenarna. Dessutom bör de sorteras noga för att bli av med ruttna bär. Annars kan rå gelé jäsas eller smaka bittert.
 2. Massan blir geléliknande redan under tillagningsprocessen, eftersom svarta vinbär innehåller ett ämne som pektin.
 3. För att gelén ska få en speciell smak eller aroma är det nödvändigt att sätta vanilj- eller apelsinskivor i bärmassan innan du kokar den.
 4. För långvarig lagring av gelé måste den endast placeras i torra behållare, därför måste behållaren torkas efter pastörisering.

Produkter för receptet

För matlagning behöver du följande produkter:

 • vatten - 1 glas;
 • svarta vinbär bär - 2 koppar;
 • socker - 3 koppar;

Regler för ingrediensberedning

Det första steget i matlagning förbereder huvudingrediensen i sylt:

 1. De insamlade bären sorteras för att bli av med löv, ruttna frukter.
 2. För att inte förstöra fruktens integritet rekommenderas det att du häller dem i en liten behållare med rent vatten och skölj sedan noggrant. Om det är mycket smutsigt upprepar du proceduren.
 3. Därefter torkas vinbär. Detta görs bäst genom att strö frukten på en torr handduk. Tyget absorberar all fukt och vinbären torkar snabbare.

beredning av vinbärsbär

Hur du förbereder behållare ordentligt

Innan gelén placeras i behållaren steriliseras den för att rengöra behållaren från mikroorganismer. Annars kan gelén jäsas eller lock kan flyga av burkarna.

Först och främst måste du kontrollera behållaren för sprickor eller chips, eftersom endast hela burkar är lämpliga för sömnad.

Skydden måste också vara intakta och fria från sprickor. Behållarna tvättas med en svamp med rengöringsmedel.

Därefter steriliseras burkarna. Alternativ:

 1. Sätt burkarna i en kall ugn och förvärm dem sedan till 110 grader. Det är nödvändigt att hålla dem inuti upp till 20 minuter. Efter att ugnen stängts av ska behållarna stanna kvar några minuter för att svalna.
 2. Koka upp en gryta med vatten, placera locken där och lägg en sil på toppen.På denna sikt måste du lägga burkarna på huvudet. Tiden under vilken du måste hålla burkarna ångade direkt beror på deras volym. För burkar med en liter och två liter - upp till 15 minuter, för burkar på 3 liter eller mer - upp till 25 minuter.
 3. Du kan också sterilisera burkar med en vattenkokare. Om måtten tillåter placeras locken i kokande vatten i vattenkokaren, och själva burken placeras i kokkärlets öppning med nacken nedåt. Steriliseringstiden är densamma som i föregående version.

sterilisering av burkar

Jelly-process

Arbetsprocess:

 1. När vinbären har tvättats knådas den med en kross. Således kommer bären snabbt att ge juice och lösa socker.
 2. Därefter måste du fylla massan med socker och lämna i 40 minuter.
 3. Slå sedan bären, koka upp och minska gasen. Ta bort skummet, låt vinbärna sjuda i 5 minuter.
 4. Stäng av ugnen och häll sedan gelén i burkarna.

Hur och hur mycket kan du lagra?

För att lagra en fem minuters gelé är mörka, svala platser, som kylskåp, bäst lämpade. Strö efterrätten med ett litet lager socker för bättre lagring. Om alla standarder följs, lagras svarta vinbärgelé under 1 år.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa