De bästa steg-för-steg-recept för kungligt inlagda tomater för vintern hemma

Hur läcker det är att äta saltade tomater med stekt potatis på vintern! De är så saftiga, salta, perfekta för denna tid på året. Pröva kungligt tomater för vintern i år. Deras egenhet ligger i den djupa aromen och den söta eftersmaken. Det ger skålen en intressant touch, gör att du kan öppna den från andra sidan.

Finesserna för att laga en tomat kungligt för vintern

Det kungliga tomatreceptet har sina egna specifika egenskaper:

 1. Mängden socker i saltlösningen kan ändras, men var noga med att inte överskrida behandlingen.
 2. Om du av någon anledning har en intolerans mot vinäger kommer citronsyra att rädda. För en liters burk är en halv tesked normen.

Råd. Inte bara välsmakande, utan också ljus konservering kommer att visa sig om tomater staplas växelvis inte bara rött, utan också gult. Barn kommer att älska denna idé.

Hur man väljer och förbereder tomater korrekt

När du väljer tomater på marknaden eller stormarknaden, var uppmärksam på smaken. Om den uttalas är frukten helt mogen, en subtil lukt indikerar att tomaten inte är mogen. Område med ruttna, bortskämda, misshandlade grönsaker är inte önskvärt. Frukten ska vara fast, men lätt pressad, rik på färgen, utan bucklor, gula eller mörka fläckar, med en fast hud. Försök att plocka tomater av ungefär samma storlek, medelstor. Skölj den under rinnande vatten för att förbereda grönsaken för konservering.

Viktig! Tvätta stjälkens plats särskilt noggrant - smuts samlas ofta där.

När tomaterna är rena väljer du en plats nära stjälken, gör en liten punktering där med en tandpetare eller nål. Detta är nödvändigt så att tomaten inte spricker under påverkan av kokande vatten, så att huden förblir spänd.

mogna tomater

Saltning recept

Det finns många kungliga tomatrecept, nedan berättar vi om de mest populära av dem.

Traditionellt sätt

För en burk konserverade tsaristomater med en volym på 3 liter behöver vi:

 1. Tomater - 1,5 kg.
 2. Nejlika - 3 knoppar.
 3. Kryddorter - 3 bitar.
 4. Varm peppar i en fröskida - en liten ring.
 5. Bulgarsk peppar - den fjärde delen.
 6. Dill - 1 paraply.
 7. Vitlök - 1 kryddnejlika.
 8. Vinäger - 1,5 msk.
 9. Granulerat socker - 1,5 koppar.
 10. Salt - 1 matsked.
 11. Lavrushka efter smak.

tomater kungligt

Sterilisera flaskor, lägg dill, 3 typer peppar, kryddnejlika, lavrushka där. Lägg tomaterna ovanpå. Fyll en flaska upp till halsen med kokande vatten, vänta en halvtimme.Överför vätskan tillbaka till potten, koka upp. Lägg till vitlök, salt, granulerat socker, vinäger i flaskan. Häll kokande vatten i en flaska, rulla upp. Lägg den upp och ner under filten under en dag.

Med honung

Ingredienser för Royal Canned Pickled Tomatoes:

 1. Tomater - 5 kg.
 2. Vatten - 7,5 liter.
 3. Vinäger - 150 gram.
 4. Honung - 450 gram.
 5. Salt - 150 gram.
 6. Vitlök - 2 huvuden.
 7. Svarta pepparkorn efter smak.
 8. Kryddnejlikor efter smak.
 9. Dill, svarta vinbärsblad - efter smak.

Skölj alla komponenter ordentligt, efter rengöring, hacka vitlök i små cirklar. Försterilisera burkar. Lägg vitlök, kryddor, örter från botten och fyll flaskorna med tomater.

tomater kungligt

Nu ska vi komma till saltlösningen. För att göra detta, kombinera vatten, honung, peppar, vinäger och kryddnejlikor i en behållare. Koka i ca 3-4 minuter. Häll saltlaken över tomaterna efter att ha tagits bort från värmen, vänta tills vätskan når rumstemperatur. Häll den tillbaka i potten, koka igen i 3 minuter, överför till burkarna. Rulla upp dem, täck med en varm filt och placera flaskorna upp och ner. Efter en dag kan du lägga den på en permanent lagringsplats.

Med en kryddig smak

Att laga kryddiga tomater kräver följande komponenter:

 1. Tomater - 0,5 kg.
 2. Vinäger - 2 matskedar.
 3. Bitter paprika - 0,5 bitar.
 4. Vitlök - 1 kryddnejlika.
 5. Gul paprika - 1 st.
 6. Kryddorter - efter smak.
 7. Socker - 100 gram (per 1 liter vatten).
 8. Salt - 50 gram (per 1 liter vatten).

tomater kungligt

Vi steriliserar flaskorna, lägger till smaksättningen. Vi sprider tomater och paprika, häll kokande vatten upp till halsen. Vi täcker med ett metalllock, vänta en halvtimme. Därefter mäter vi vattnet och räknar proportionerna: för en liter vätska behöver du 100 gram socker och 50 gram salt. Vi somnar, koka upp. Häll ättiksyra i flaskan, häll den beredda saltlösningen så att du kan börja rulla. Lämna de inverterade flaskorna under filten under en dag och flytta dem till källaren.

Med honung och lök

De flesta, som det kan tyckas, kan inkompatibla livsmedel kombineras för att producera läckra rätter. Detta är receptet. För att marinera dem behöver vi:

 1. Krämiga tomater - 2 kg.
 2. Lök - 0,2 kg.
 3. Salt - 50 gram.
 4. Äppelcidervinäger - 50 gram.
 5. Honung - 100 gram.

Vi steriliserar flaskorna, sköljer tomaterna och låter dem torka helt (eller torka av dem med en handduk). Skala löken, hacka den i ringar. Vi sprider tomaterna i burkar och sätter en lök i det fria utrymmet däremellan.

tomater kungligt

Låt oss ta hand om saltlösningen: saltvatten (1 liter) och häll vinäger, koka, efter kokning, sätta honung. Vi kommer att vänta lite längre, då kan du hälla marinaden över burkarna och lägga till halsen. Vi rullar genast upp burkarna, lägger dem under filten.

Recept för en liter burk

Liter flaskor är den mest behagliga behållaren för konservering. Detta räcker i flera dagar - för ett vardagsbord och en gång - för en festlig. Du lyckas njuta av smaken, men inte så länge att skålen har tid att bli uttråkad eller förstöra.

Så hur många ingredienser behöver vi för en sådan 1 liter burk? Vi överväger:

 1. Tomater - 0,5 kg.
 2. Vatten - 0,5 liter.
 3. Vinäger - 1 tesked
 4. Vitlök - 2 kryddnejlika.
 5. Lök - 1 medium lök.
 6. Lavrushka - 2 blad.
 7. Nejlika - 3 knoppar.
 8. Kryddorter - 3 bitar.
 9. Innan akut - 1 ring.
 10. Salt - 1 tesked.
 11. Socker - 1 matsked.
 12. Vegetabilisk olja (om så önskas) - 2 matskedar.

tomater kungligt

Vi tvättar de utvalda tomaterna, skalar vitlök. Stäng huden nära en stjälk med en tandpetare eller en stift så att hudens integritet inte störs av kokande vatten. Skala lök, skär i ringar och förbered sedan alla andra komponenter. Bankerna är försteriliserade. Lägg nerifrån och upp: kryddnejlikor, en ring med peppar, lavrushka, kryddor och en halv lök.Nästa - ett lager tomat, bakom det - den andra delen av löken, bakom den - resten av tomaten.

Nästa steg är att förbereda saltlösningen. För att göra detta, koka vatten i en separat kastrull, fyll det med en full burk upp till halsen. Täck med ett metalllock och vänta en halvtimme på detta sätt. Häll tillbaka detta vatten i potten och upprepa processen.

Medan vattnet kokar, lägg salt, socker och vinäger i en burk (om du gillar konserverad solrosolja kan du lägga till det också).

Kokande vatten är klart - häll det i en burk, så kan du rulla upp det. Sänk ner den i sidled och vrid den lite så att de lösa ingredienserna upplöses. Nu kan du lägga upp och ned, täcka med en filt och lämna i 24 timmar. Efter den här tiden tar vi bort filten, lägger den rätt, lämnar den i detta läge i en vecka (se till att inget direkt solljus faller på bankerna). Efter det kan bevarande placeras på långsiktig lagring.

Hur du lagrar "Royal Tomatoes" korrekt

Konservering lagras på en ventilerad sval plats under högst ett år.

recensioner
 1. Irina
  10.10.2017 11:39

  Under denna sommar fyllde vi vår källare vid dacha till toppen med sömmar, eftersom skörden visade sig vara stor tack vare BioGrow - en bioaktivering av växttillväxt. De mest populära bland min familj är de kungliga tomaterna. Nu stänger vi fler burkar på detta sätt, eftersom det inte bara är enkelt, utan också väldigt väldigt välsmakande! Jag köpte den i den här butiken.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa