Ett enkelt recept för omedelbar inlagd kål med rödbetor för vintern

Många anser att inlagd kål med rödbetor är en läcker och aptitretande maträtt som kan ätas omedelbart efter matlagning eller konserveras för vinterlagring. Hemmafruar förbereder ofta denna typ av mellanmål eftersom det lagar snabbt. Innan man börjar skapa en sådan maträtt, bör alla bekanta sig med funktionerna i dess beredning.

Sammansättning och fördelar med kål och rödbetor

Kål med röda rödbetor klassificeras som en grönsak som kännetecknas av dess fördelaktiga egenskaper. Tack vare de fördelaktiga mikroelementen från kompositionen används rödbetor och kålfrukter även inom medicinen.

inlagd kål

Fördelarna med kål

Läkare rekommenderar att diabetiker äter denna grönsak i någon form, eftersom det hjälper till att hantera sjukdomens tecken. Patienter bör dock vara försiktiga när de använder denna produkt och observera rätt dosering. Den dagliga dosen är cirka 100-200 gram.

Kålhuvuden har en positiv effekt på människokroppen och främjar produktionen av insulin. Regelbunden konsumtion av produkten återställer matsmältningssystemets funktion och hjälper till att förbättra immuniteten.

Fördelarna med kål

Alla fördelar med en grönsak beror på mikroelementen som ingår i dess sammansättning:

 • glykogen;
 • vatten;
 • prolaktin;
 • pektin;
 • stärkelse.

på grund av spårelement

Fördelarna med rödbetor

Näringsläkare rekommenderar att du äter mer rödbetor för människor som vill kasta de extra kilorna. Många av dem kallar denna grönsak den bästa maten för viktminskning. Det innehåller mycket betain, vilket påskyndar absorptionen av proteiner. Därför, tack vare denna komponent, äter människor mycket snabbare även med små portioner mat. Grönsaken hjälper också till att rensa kroppen från gifter och avfall som samlas i den.

slagg och avfall

Produkten inkluderar:

 • magnesium - hjälper till att hantera symtomen på högt blodtryck och åderförkalkning;
 • jod - eliminerar tecken på sköldkörtelsjukdom hos äldre;
 • vitamin C - förhindrar utveckling av lungcancer och astma;
 • vitamin A - stärker blodkärlens väggar och gör dem starkare.

gör dem starkare

Vi förbereder huvudingredienserna

Tillagningsprocessen för varje maträtt börjar med beredningen av de viktigaste ingredienserna från vilken den kommer att beredas.

Förbereder kål

Först bör människor som planerar att syltkål välja frukt av god kvalitet.För att göra detta undersöks de noggrant för att identifiera tecken på råtta eller mörka fläckar på bladen. Alla kålhuvuden ska se fräscha ut och fria från gula löv.

Vid undersökning tas alla skadade, torkade löv helt bort, eftersom de är olämpliga för användning. Sedan skärs kålhuvudena i två lika delar för att inspektera dem från insidan. Det får inte finnas maskar eller insekter i frukten.

huvudingredienser

Rödbetor

I processen för att förbereda betfrukter, är de först engagerade i valet av en välsmakande och hård betor. Porösa och mjuka rödbetor används inte för betning, eftersom de är smaklösa. För att välja de färskaste frukterna, var uppmärksam på bladen. De ska vara saftiga och ljusgröna.

Från utvalda, färska frukter skärs bladen försiktigt av. Samtidigt lämnas en 5-7 cm hög snitt på toppen av grönsaken så att du kan ta den. Därefter avskärs fruktens långa spets, som nästan aldrig används för beredning av konserver och andra rätter.

beredning av rödbetor

Recept för förberedelser för vintern

Många hemmafruar använder rödbetor och kålfrukter för att bevara dem. Det finns flera vanliga recept som ofta används när du skapar vintergrönsaksberedningar.

bevara dem

Blomkål med rödbetor

Ett läckert mellanmål tillagas från de färgade huvuden, som sedan rullas in i burkar för vintern. Den förberedda maträtten är lämplig för vardagligt bruk och till och med för ett festbord.

Innan du börjar laga mat, tvättas kålhuvudet noggrant med vatten, eftersom det kan finnas smuts och insekter mellan blommorna.

Därefter skärs den tvättade grönsaken i små bitar och placeras i en kastrull. Därefter tvättas, betas riven och rivas och blandas med kål. Hundra gram salt, två hackade vitlökhuvuden och en och en halv liter vatten tillsätts behållaren med huvudingredienserna. Sedan kokas allt, insisteras i 4-5 dagar och rullas in i burkar.

burkar för vintern

Koreanska bitar

Vissa hemmafruar föredrar att pickla kålhuvuden i koreansk stil.

Först görs en marinad för beredning av vilken följande komponenter framställs:

 • 300 ml vatten;
 • tre huvuden vitlök;
 • 20 g socker;
 • 50 g vinäger;
 • 30 g salt.

kålhuvud på koreanska

Alla överdrivna ingredienser hackas i en mixer eller passeras genom en köttkvarn och blandas noggrant. Sedan skärs en rotgrönsaksbetor och ett kålhuvud fint, de hackade skivorna läggs ut i en kastrull och hälls med marinad. Grönsaker bör marineras i 2-3 dagar, varefter de delas ut i burkar.

Med morötter

För att göra förrätten mer utsökt läggs ofta till en ingrediens som morötter.

rör om noggrant

För att förbereda marinaden, tillsätt en halv liter vatten, lagerblad, peppar, 45 ml vinäger, 20 g socker och salt i en liten behållare. Marinaden kokas i minst en halvtimme, varefter den avlägsnas från gasspisen.

Efter att marinaden är beredd förbereds huvudingredienserna. Skär två morötter, ett kålhuvud och en rödbeta med en kniv och häll i en skål. Sedan hälls komponenterna med varm marinad, täcks med en platta ovanpå, lämnas för att infusera under en vecka och placeras i burkar.

lägg i burkar

På Gurian

Bland hemmafruar är det guriska receptet för att förbereda ett mellanmål populärt.

För att skapa en saltlake i gurisk stil, omrördes två vitlöksklyftor, en massa selleri, två liter vatten, 35 g salt och socker och kokas sedan. Efter det, gnugga kålhuvudet med rödbetor och fyll det med varm saltlösning. Blandningen marineras i ungefär en vecka, varefter den hälls i burkar för ytterligare lagring.

matlagning mellanmål

Med pepparrot

För en mängd olika smaker av det marinerade mellanmålet läggs pepparrot till.

Beredningen av marinaden börjar med att koka 1-2 liter vatten. Därefter tillsätts 45 gram salt och socker till kokande vatten.För att göra saltlaken mer aromatisk, lägg ett lagerblad med svartpeppar i det.

Efter att ha förberett marinaden förbereder de huvudkomponenterna i mellanmålet. Kålhuvuden med rödbetor skärs i stora bitar som huggas i en mixer. Sedan skalas en pepparrotsrot, som också skärs i bitar och passeras genom en köttkvarn. De hackade ingredienserna hälls i en skål, hälls med varm saltlösning och infunderas i fyra dagar.

mer doftande

Med äpplen

Vissa marinerar en aptitretare med kålhuvuden, rödbetor och färska äpplen.

För att förbereda skålen hackas ett kålhuvud, rödbetor och två äpplen fint med en kniv och hälls i en kastrull. Tillsätt sedan två hackade morötter, ett vitlökhuvud. Därefter bereds en saltlake, som består av två liter vatten, svartpeppar, 20 gram salt och 35 gram socker. Marineringsvätskan bör sjuda i cirka 20-30 minuter.

Den beredda saltlösningen hälls i en kastrull med hackade ingredienser.

färska äpplen

Med tomater

En maträtt med färska tomater och kålhuvud anses vara ett bra mellanmål som många hemmafruar lägger på bordet.

När du skapar en sådan konservering placeras tre buntar dill, 2-4 små bitar rödbetor, en vitlök och peppar på botten av burkarna. Sedan, till toppen av behållarna, lägg ut färska kålblad med tomater. Uppifrån är allt ströat med dillblad.

De fyllda burkarna fylls med kokt vatten och stängs med plastlock.

hälls i en kastrull

Med peppar och vitlök

För att göra konserveringen mer akut läggs paprika i den.

Tillagning av inlagd kål med paprika börjar med att skiva huvudingredienserna. För detta skärs ett kålhuvud med två bulgariska paprika i flera bitar och malas i en mixer. Förbered sedan betningssaltlaken. För att förbereda en saltad marinad på egen hand, tillsätt 25 gram salt med 80 ml vinäger och vegetabilisk olja till 2-3 liter vatten. Därefter kokas vätskan i 25 minuter och hälls i en behållare med grönsaker.

behållare med grönsaker

Ingen vinäger

Du kan till och med göra ett läckert mellanmål utan att använda vinäger. Istället använder många färsk vinbärsjuice, vilket kommer att ge smak i maträtten.

När du förbereder ett mellanmål skärs kålhuvudet med en rödbeta i små bitar och läggs i marineringskärl.

Sedan förbereds en saltlake, med vilken grönsaker hälls. För att skapa den, lägg till ett huvud av vitlök, 100 ml färskpressad vinbärsaft, 30 gram salt och tre kryddor i en vattenpanna. Därefter hälls grönsaker med saltlake och inlagd. Den dagliga marinering räcker för den slutliga förberedelsen av mellanmålet.

vätskan kokas

Med tillsats av vitlök i burkar

Vitlök används ofta vid tillagning av konserverad kål, eftersom det ger skålen en oförglömlig doft.

Kålhuvudet skärs med en kniv i små remsor, som sedan läggs i en skål. Därefter gnuggas en rödbeta, tre koreanska morötter och två vitlökhuvuden, som också hälls i en behållare för kål.

Marinad bereds av lagerblad, tre kryddor, 45 gram salt och 70 ml vinäger. Alla dessa ingredienser hälls med vatten och kokas i 35 minuter.

Skivade grönsaker från en skål fördelas bland burkarna och hälls med beredd saltlösning.

lägg i en skål

Stora bitar i saltlake

Vissa hemmafruar förbereder kålsnacks farmors sätt.

När du skapar saltning skärs rödbetor med kål i stora bitar och läggs omedelbart i burkar. Därefter hälls de med saltlake gjord av svartpeppar, 20 gram salt, en skalad pepparrotsrot, 60 ml vinäger och 35 gram socker.

hälls med saltlösning

Saftig inlagd kål

Även människor som aldrig har kokt den tidigare kommer att kunna laga saftig kål i marinaden.

Först skalas kålhuvudena och hackas i små bitar.Sedan förbereder de paprika. Två frukter tvättas grundligt med vatten, skärs i fyra lika delar, rengörs från inre skiljeväggar och tillsättes till en behållare med hackad kål.

Innan du saltar de beredda grönsakerna, förbered saltlösningen. För att göra detta kokas en blandning av vinäger, vegetabilisk olja, salt och vatten i en kastrull.

De förberedda grönsakerna hälls i burkar och hälls med varm marinad.

koka blandningen

Traditionellt recept för inlagd tidig kål

Populärt bland hemmafruar är det traditionella receptet för tillagning av mellanmål från kålhuvuden. För att förbereda en sådan maträtt på egen hand, hackas en liten frukt i bitar och placeras i burkar. Sedan hackas morötterna i en skördetröska och blandas med kål. Därefter fylls alla burkar med varmt vatten. Efter en halvtimme tappas vätskan, kokas igen och hälls igen i burkar.

tidig kål

Lagringsregler

Alla bör bekanta sig med lagringsfunktionerna för inlagd kål så att förrätten inte går illa snabbt. Om skålen finns i hermetiskt tillslutna burkar, förvaras den normalt i rum med rumstemperatur. Men erfarna hemmafruar råder att hålla dem i källare eller andra rum med temperaturer under 15 grader Celsius.

Burkar med tilltugg ska inte placeras i närheten av värmeelement eller andra föremål som avger värme. Under sådana förhållanden försämras bevarande snabbare.

andra saker

Slutsats

Hemmafruar måste ofta marinera rödbetor och kål. Innan man gör ett sådant mellanmål på egen hand, bör en person lära sig mer detaljerat om de grundläggande recepten för dess beredning.

ett sådant mellanmål

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa