Recept för marinering av sparris och gröna bönor på koreanska för vintern

Många föredrar asiatisk mat. Jag gillar särskilt koreanska rätter, inklusive gröna bönor med marinerade grönsaker. Men det bör noteras att det finns funktioner för att laga grönsaksnacks för vintern.

Funktioner i koreansk mat

Det koreanska folkets historia är rik på historiska händelser relaterade till krig. Invaderarna förde inte bara problem och sorger, förstörde bönderna, utan förde också sina traditioner in i folkets kultur. Detta gäller även matlagning. Japanerna introducerade lokalbefolkningen grönsaksrätter, lärde dem att krydda dem med heta kryddor, inklusive röd paprika.

På tal om koreansk mat menar de hälsan och fördelarna med grönsaksrätter. Recepten för beredningen är enkla, kräver inte tid och energi. Många rätter är baserade på morötter. Koreanska kockar vet hur man korrekt kan kombinera produkter, vilket begränsar användningen av socker och salt. Produkter genomgår värmebehandling under en kort tid. Därför stuvas gröna grönsaker, vilket är bra för magen, och vitaminer bevaras bättre.

Fördelarna och skadorna av gröna bönor

Young Bean Pods med omogna frukter är användbara för människokroppen, eftersom de innehåller mycket vitaminer, kalcium, fosfor, zink, kalium, svavel. Grönsakskulturen kännetecknas av dess låga kaloriinnehåll - drygt 23 kilokalorier per hundra gram produkt. I kokt form bevaras aktiviteten för växtens basiska ämnen helt. De gynnsamma effekterna av gröna bönor på människokroppen inkluderar:

  • avlägsnande av gifter och gifter från matsmältningssystemet;
  • tillförsel av celler med biologiskt byggnadsmaterial;
  • förbättra kroppens prestanda;
  • bekämpa inflammation, patogena mikroorganismer;
  • förebyggande av hjärtattacker, stroke.

gröna bönor

Det är bra för män att använda sparris. Zink i fröskidorna har en positiv effekt på könsområdet, förbättrar dess arbete, minskar risken för att utveckla inflammatoriska processer.

Men det finns också kontraindikationer för att äta gröna baljor. Du kan inte använda recept med bönor för personer som lider av magsår, kolecystit, kolit, pankreatit. Överdriven entusiasm för sparrisprodukten orsakar obehag i matsmältningskanalen och påskyndar gasbildningen.

Koreanska sparrisbönor

Förbered aspargesbönor i koreansk stil för vintern med morötter, en blandning av kryddor. Skalade och hackade skida placeras i en skål, häll kokande vatten över dem, koka i cirka fem minuter. För att bevara färgen doppas gröna livsmedel i kallt vatten.Efter att ha hållit en eller två minuter, lägg i en skål, tillsätt rivna morötter, hackade fyra vitlöksklyftor. Blandningen rörs om och placeras i rena glasburkar.

burk koreanska aspargesbönor

En marinad framställs av tre hundra ml vatten, en och en halv matsked socker och en och en halv tesked salt. Efter att koka vätskan, tillsätt tre matskedar äppelcidervinäger. Häll gröna bönor med beredd marinad. Nu återstår det för bankerna att genomgå pastörisering i 20-25 minuter och för sömnad.

Inlagda sparrisbönor kokar snabbt och förvaras väl på en sval plats.

Men många tror att det är bättre att koka sparris innan konserveringen. Det finns recept för att laga grönsaker på detta sätt.

De hackade bönorna kokas i lätt saltat vatten i fem minuter. När den kastas i ett durkslag flödar den ner, skär en lök i halva ringar, gnider morötter. Blanda grönsaker med hackad vitlök, strö över peppar, koriander. Skidor i burkar är isär med beredda livsmedel. För att förbereda marinaden, ta tvåhundra ml vatten - äppelcidervinäger (25 ml), fem svarta pepparkorn, tre bitar kryddnejlika, två - lavablad, fyrtio gram socker, fem - salt. Var noga med att lägga till hundra milliliter vegetabilisk olja. Den kokande vätskan hälls i behållare med baljor. Mjuka bönor är redo för vintern.

gröna bönor på en tallrik

Värdinnornas åsikt

Konserverade gröna bönor är kända för sina hälsofördelar. Det rekommenderas särskilt att inkludera det i kosten för diabetiker. Koreanska recept är enkla att förbereda. Du behöver inte slösa mycket tid, allt görs snabbt, som om du förbereder en sallad till middag. Det finns få ingredienser i en sådan maträtt, de är alltid till hands. Och på vintern kommer de gröna skidorna att påminna dig om sommaren, ge vitaminer för att förbättra hälsan.

Vintern förberedelse är lämplig som ett tillskott till gryta, lever, det serveras som en separat maträtt. Koreanska recept för en inlagd produkt används ofta av erfarna hemmafruor över hela världen, eftersom beredningarna har en speciell smak, bidrar till att öka aptiten med en kryddig arom och utseende. Men älskare av sparrisbönor förblir alltid smala, lider inte av övervikt.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa