Ett steg-för-steg recept för betning av gurka för vintern med fransk senap

Inlagda gurkor är en av de mest populära vinterförberedelserna. Konserverade grönsaker lagras under lång tid, blir krispiga under tillagningen och får en behaglig smak. Gurkor med tillägg av fransk senap är en ovanlig maträtt där den sötaktiga marinaden har kryddig anteckningar med en touch av pungency, överförs till grönsaker. En sådan beredning kan ätas som en oberoende maträtt, som ett tillägg till sidorätter eller på smörgåsar.

Funktioner av betning gurkor med fransk senap för vintern

Marinering håller gurkorna redo för konsumtion under lång tid. Ett kännetecken för att skörda gurkor med fransk senap för vintern är att grönsaker placeras i burkar inte hela, utan skärs i bitar. Sådan beredning kan förkorta hållbarheten för grönsaker.

För att hålla produkten längre steriliseras den tomma behållaren och den färdiga skålen, och vinäger tillsätts till marinaden. Vitlök och pepparrot har också goda konserveringsegenskaper.

Gurkor med fransk senap

Nödvändiga ingredienser för receptet

För matlagning, ta:

 • gurkor - 2,5 kg;
 • vatten - 1,2 l;
 • vinäger 9% - 300 ml;
 • socker - 1 glas;
 • salt - 3 msk. l.;
 • Fransk senap - 6 msk. l.;
 • krydda ärtor - 10 st .;
 • senapsfrön - 2,5 tsk;
 • svarta pepparkorn - 25 st .;
 • vitlök - 5 kryddnejlikor
 • pepparrotrot - 1/2 st .;
 • dill paraplyer - 5 st.

Gurkor med fransk senap

Regler för produktval

Gurkor ska vara färska, utan tecken på råtta eller skador. Det är lämpligt att använda unga, inte övermogna grönsaker för konservering.

Innan du lagar mat kan de läggas i kallt vatten och låta stå i 6 timmar för att bli krispigare.

Hur förbereder jag en container?

Gurkor bör marineras i glasburkar med ett tätt passande lock. De bör inte ha sprickor eller chips.

Behållarna tvättas under varmt rinnande vatten med tvål och läsk, sköljs sedan och torkas. Rena burkar placeras med nacken nedåt på ett trådhylla över en kruka med kokande vatten. Tiden under vilken ångsterilisering utförs är 15 minuter, varefter elden stängs av och behållaren får svalna i samma position på trådstället. De kylda burkarna flyttas, utan att vända, på en ren handduk.

Locken steriliseras över ånga med burkarna eller kokas separat. De steriliserade mössorna förflyttas med pincett på en ren handduk.

banker

Matlagningsprocess

Gurkorna tvättas och skärs i 4 delar. Kryddor och svartpeppar, senapsfrön och dillparaplyer placeras på botten av burkarna.Vitlök och pepparrot skalas och placeras också i behållare. Skivade gurkor placeras ovanpå kryddorna.

Blanda vatten, vinäger, socker, salt och fransk senap för att förbereda marinaden. Den resulterande lösningen i kall form hälls i burkar med grönsaker.

Behållarna är täckta med lock och placeras i en vattenkanna, placerade på elden. För att förhindra att burkarna glider kan du lägga en handduk på botten av pannan. Arbetsstyckena steriliseras i 10 minuter vid lågt kokande vatten.

Burkarna steriliserade på detta sätt rullas upp och vänds upp och ner. Du kan täcka dem med en filt eller en tjock handduk för att svalna långsammare. När burkarna är helt svala, vänds de om och läggs bort för lagring.

Gurkor med fransk senap

Villkor för lagring av inlagda gurkor

Arbetsstycket ska förvaras på ett mörkt ställe vid låg temperatur. Du kan använda ett skafferi, en källare eller en källare för dessa ändamål. Det är nödvändigt att se till att solen inte faller på gurkaburkarna.

Det är viktigt att komma ihåg att stängda burkar kan förvaras vid rumstemperatur och öppna måste flyttas till kylen. Hållbarheten för ett slutet stycke är cirka 1 år, ett öppet stycke (om det förvaras i kylskåp) - upp till 1 vecka. Vid rumstemperatur förblir öppna burkar ätliga i högst 2-3 dagar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa