Recept för inlagd aubergine med morötter, örter och vitlök för vintern

Många av oss älskar helt enkelt dränkta äpplen, färskt inlagda gurkor i en fat, surkål, men inte varje hemmafru lagar inlagda aubergine med vitlök, lök och andra saker, även om nästan alla kvinnor brukade jäsa dem tidigare. Men denna beredning är utmärkt. Den är perfekt som kall förrätt med kött, ris och potatis. Om du plötsligt måste snabbt mata många gäster, nämligen inlagd aubergine kan naturligtvis spara, du har förberett dem i förväg.

Recept för att göra surkål med morötter och kål

Det här receptet är inte komplicerat, men du måste tippa lite, men som de säger - en läcker maträtt kräver offra.

Lista över ingredienser för att göra inlagd aubergine med morötter och kål:

 • Fem kilo zucchini;
 • Hundra och femtio milliliter solrosolja;
 • Kål - ett halvt kilo;
 • Gröna - hundra och femtio gram;
 • Tvåhundra och femtio gram morötter;
 • Ett halvt kilo lök.

inlagda aubergine med morötter, örter och vitlök på en tallrik

Hur man lagar inlagd aubergine med kål:

 1. Först måste du skala lökarna samt morötter. Hacka sedan löken och raspa morötterna grovare. Förberedda greener måste sköljas, fukt tas bort och smulas.
 2. Ta en djup panna, häll vegetabilisk olja i den och värm upp den. Tillsätt sedan löken och koka tills den är genomskinlig. Kasta sedan morötter och fortsätt att steka tills de är mjuka. Tillsätt sedan greener och stek i ytterligare 2-3 minuter.
 3. Därefter tar du kålen, skär den i mindre tunna remsor. Lägg sedan i något djupare och häll kokande vatten i det. Vänta tills vattnet har svalnat, töm det sedan, pressa kålen och kast det där de stekte grönsakerna är.
 4. Välj de blå medelstora, tvätta dem och ta bort stjälkarna. Förbered en speciell saltlösning (30 gram salt per 1 liter vatten), koka den, kast sedan in aubergine och koka i fem minuter. Därefter måste vätskan tas bort och grönsakerna kastas i ett durkslag och lämnas tills de svalnar.
 5. Nu måste varje blå fyllas med grönsaker och skära på var och en av dem. Lägg sedan dem i en behållare där jäsningen kommer att äga rum, täck med en trasa och täck dem med en cirkel trä på toppen och lägg något tungt på det. Efter 2-3 dagar kan behållaren skickas till ett kallt rum.

Recept för inlagda aubergine fyllda med morötter och vitlök

Vad du behöver för att laga saltad aubergine med morötter och vitlök:

 • Tio medelstora aubergine;
 • Flera morötter (3-4);
 • Lite vitlök (3-4 bitar);
 • Två matskedar salt;
 • Grönska;
 • Lite kryddor (lagerblad, kryddnejlikor, koreanska morotkryddor);
 • En liter kallt kokt vatten.

inlagda aubergine med morötter, örter och vitlök i en tallrik

Recept för att göra saltad zucchini med morötter och vitlök

 1. Du måste tvätta aubergine och ta bort stjälkarna. Häll sedan vatten över dem, tillsätt en sked salt och koka, men inte så länge. Så snart deras färg ser ut som våt, ta ut, tappa ur vattnet och skicka dem till svalna.
 2. Tvätta och skala morötter med vitlök.
 3. Riv det, helst på en rödbetor rasp, och vitlök på den mindre.
 4. Rör om vitlök och morötter, tillsätt smaksättningen och rör om igen, men salt inte.
 5. När aubergine har svalnat måste du klippa dem i längden, men inte helt.
 6. Placera morotfyllningen inuti.
 7. Bind grönsakerna med trådar och vik dem ordentligt i behållaren. Du kan lägga gröna på toppen.
 8. Därefter måste du göra en saltlake - en sked salt per liter vatten, häll aubergine över den. Täck dem med något tungt ovanpå.
 9. Låt dem sedan stå i detta tillstånd i 5 dagar och kyl sedan.

Aubergine, som ett resultat, visar sig vara ganska välsmakande, kryddig, sur, som de i en tunn aubergine med morötter, örter och inlagd vitlök. Fans av sådana fyllda rätter kommer att gilla dem.

Aubergine med morötter, paprika och vitlök

Vad kräver det:

 • Lite grönska (ungefär ett halvt gäng);
 • Blå zucchini (kilogram);
 • Lite vitlök (tre kryddnejlikor);
 • Morötter (desto större desto bättre);
 • Bulgarsk peppar - en stor fröskida.

inlagda aubergine med morötter, örter och vitlök i en skål

Recept för inlagd aubergine med morötter, paprika, vitlök:

 1. Så låt oss bevara. Tvätta äggplantorna väl, ta bort stjälkarna på dem. Ta sedan en gaffel och genomträng dem, helst på 2-3 platser. Kasta det sedan i en behållare där kallt vatten förhälls och tillsätt bordsalt (30 gram per liter) där. När vätskan börjar koka, koka i 10 minuter tills den är mjuk och lägg under något tungt i tre timmar.
 2. Tvätta morötter och riv dem grovare. Ta persilja, vitlök, paprika och hacka dem så små som möjligt. Släpp alla grönsaker i en djup behållare och rör sedan om.
 3. På varje aubergine måste du klippa i längden, men inte helt, lägg sedan grönsaksfyllningen där och anslut dem. Fäll sedan ned den i en emaljbehållare.
 4. Tillsätt fem gram salt till ett glas kokande vatten, lite peppar och ett lagerblad. Låt det koka i cirka fem minuter och sval sedan. Häll den kalla marinaden över zucchinin, täck dem med en platta ovanpå och lägg vikten på den. Låt dem vara kvar i 5 dagar, varefter de kan konsumeras.

Det här alternativet är inte mindre smakfullt än de tidigare, det kräver inte heller mycket tid och mycket ingredienser för att jäsna zucchinin.

Aubergine med morötter och pastinätter

Vad behöver du:

 • Solrosolja;
 • Morötter (helst så stora som möjligt) - tre stycken;
 • Lilla blå tio stycken;
 • Peppar;
 • Ungefär två persniprötter;
 • Lite bordsalt;
 • En massa persilja samt koriander;
 • Flera lökar - tre skämt
 • Vitlök (cirka två huvuden).

inlagda aubergine med morötter, örter och vitlök på bordet

Hur man lagar inlagd aubergine för vintern:

 1. Lägg en liten behållare med vätska på kaminen för att värma upp och tillsätt salt (30 gram per liter) där. Tvätta alla grönsaker du vill och skär dem i hälften, men inte helt. Kasta zucchini i en kastrull med kokande vatten och låt sjuda i 10 minuter. Därefter måste du dra ut dem och lägga dem under pressen tills de svalnar helt.
 2. Tvätta och skala sedan morötter. Hacka det sedan i remsor och tunnare, mer autentiskt, som alternativ kan du hugga det på ett speciellt rivjärn som är utformat för att göra koreanska sallader.
 3. Gör samma sak med pastinakarna.
 4. Skala löken och hacka den i halva ringar.
 5. Ta en stekpanna, lägg grönsaker där, häll i vegetabilisk olja och låt sjuda under låg värme tills de blir mjuka i 10 minuter.
 6. Ta vitlök och skala den och skär varje kryddnejlika i två delar och hacka. Dela upp all vitlök i 3 delar och skicka 2/3 till grönsaksfyllningen.
 7. Placera beredda grönsaker och några örter i varje zucchini. Lägg sedan de fyllda blå i en emaljbehållare och strö över vitlök. Fyll dem med varm vegetabilisk olja. Efter två dagar, ordna om det någonstans svalt.

Det här är inte alla recept, men vi har samlat de bästa sätten att tillverka surkål. Till exempel kan du också laga äggplantor med morötter och selleri.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa