Användbara egenskaper, skador och kontraindikationer av röd rädisa för hälsan

Röd rädisa är en livgivande grönsak som ger fullständig rengöring från onödiga toxiner, mättad med näringsämnen. I Ryssland har röd rädisa alltid odlats, medveten om dess fördelar och skador. Denna grönsak - olika svarta rädisoräven när det gäller smak, det liknar det, bara i en vanlig bitter rotgröda finns det mindre skarphet.

Beskrivning av sorten

Röd rädisa är en livlig hybrid som uppstod som ett resultat av selektiv korsning av en skarp rädisa och en enkel rädisa. Grönsaken har stora underjordiska frukter, vars specifika vikt når 300 g. Bitter rädisa är inte röd inuti, men dess fibrösa massa är vit. Nu har uppfödare också avlat varianter av kryddig grönsaker med vita skal och röd röd kött inuti. Det äts i form av sallader, mestadels råa. Förvaras i torra källare under vintern. Det finns också traditionella betningrecept, men i hembakning är det ett tillägg.

Kaloriinnehåll

100 g färsk rotgrönsak innehåller endast 20 kcal. Denna kalorifattiga mat är en del av många vegetabiliska dieter. 100 färska produkter innehåller 1,2 g protein, 0,1 g fett, 3,4 g kolhydrater. Den röda rotgrönsaken är en utmärkt viktminskningsprodukt.

Sammansättning

Rotskörden kännetecknas av ett rikt innehåll av ämnen som är av särskilt värde för kroppen: kalium, kalcium, natrium, värdefullt järn, fosfor, koppar, magnesium, viktiga vitaminer: A, B, C, N.

röd rädisa

Gynnsamma funktioner

Den bittera grönsaken uppskattas av trädgårdsmästare för sina många hälsofördelar. En kryddig mat har fördelar för vår hälsa, på grund av innehållet i en tillräcklig mängd grov fiber har den en gynnsam effekt på den totala matsmältningen. En grönsak kan förbättra aptiten, den tar bort ackumulerade gifter. Regelbunden konsumtion av sallader som innehåller bittera grönsaker är ett utmärkt förebyggande av kronisk förstoppning. Rotgrönsaken har också antimikrobiella egenskaper, hanterar väl tarmsjukdomar.

röd rädisa

Den gynnsamma effekten av den bittera grönsaken beror på dess höga innehåll av vitala vitaminer och värdefulla spårämnen. Det är denna sammansättning som gör det möjligt att använda en livgivande grönsak i traditionell folkmedicin.

Vissa näringsläkare rekommenderar att du använder färskpressad juice av en skarp rotgrönsak för identifierad anemi.

Färsk grönsaksjuice med honung hjälper till att bli av med förkylningar. Färsk röd rädisa lindrar radikulit, kronisk reumatism, åldersrelaterade ledsjukdomar.

Den beredda produkten appliceras på de drabbade områdena och gnuggas försiktigt över huden.På liknande sätt behandlas neuralgi med en färsk produkt. Det eliminerar manifestationerna av säsongsmässig vitaminbrist, med en kraftig minskning av kroppens skyddande egenskaper.

skalade rädisa

Grönsaken har följande hälsofördelar erkända av näringsläkare:

 • På grund av de uttalade antimikrobiella egenskaperna hos den bittera rotgrönsaken rekommenderas konsumtion för personer som genomgår behandling för sjukdomar i gallblåsan, leverdysfunktioner och njurar.
 • Askorbinsyra syftar till att förbättra kroppens antiinfektiösa, antibakteriella, antivirala, onkologiska skyddsegenskaper.
 • Innehållet i flyktiga partiklar med antiinflammatoriska effekter i kompositionen hjälper till att rena de inre organen från en skadlig miljö, farliga virus- eller svampinfektioner.
 • Den röda rotgrönsaken innehåller en tillräcklig mängd helande fiber. Att konsumera en kryddig grönsaksrå förbättrar tarmens peristaltik och absorption av mat.
 • Aminosyror och livgivande vitaminer som finns i fruktmassan av naturlig röd rädisa utgör ett hinder för vidareutvecklingen av åderförkalkning, ta bort ackumulerat kolesterol från elastiska blodkärl.
 • Grönsaken anses vara en värdefull kaliumkälla, som är avgörande för att kroppen fungerar normalt. Därför är en rå rotgrönsak så användbar för olika former av puffiness. Detta element är viktigt för toning av hjärtmuskeln.
 • Närvaron av livgivande B-vitaminer i den komplexa sammansättningen av den bittera grönsaken ger den möjlighet att delta i allmän föryngring. Dessa antioxidanter förhindrar de skadliga effekterna av fria radikaler och förbättrar cellens metabolism.
 • Människor har länge känt gallgången och diuretiska egenskaperna hos en färsk produkt, så det rekommenderas ofta för personer som behöver rensa gallblåsan och urinvägarna.

röd rädisa

Den mest kända lösningen baserad på färska rotgrönsaker är kryddig juice i kombination med naturlig honung, vilket lindrar olika åkommor av oskyddade luftvägar, förkylningar.

Skada och kontraindikationer av röd rädisa

Trots de positiva egenskaperna hos en kryddig produkt finns det fortfarande en andel kontraindikationer.

Det finns objektiva situationer då konsumtionen av en färsk produkt kan vara skadlig:

 • Näringsläkare rekommenderar gravida och ammande mödrar att sluta konsumera denna produkt, eftersom de flyktiga oljorna som finns i den ökar tonen i livmodern. Under amning orsakar dessa ämnen skadliga reaktioner hos barnet.
 • Trots de listade fördelarna med produkten för tarmen rekommenderas det inte att konsumera rädisor med svåra inflammatoriska processer i mag-tarmkanalen.
 • Denna produkt kan öka surhetsnivån för den producerade magsaften, vilket är oönskat för diagnostiserad gastrit, återkommande tarmkolik, allvarlig magsårssjukdom.
 • Det är nödvändigt att konsumera rotgrödan med försiktighet för personer som lider av hjärtsjukdomar, patologier i könssystemet och gallblåsan.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa