Bredvid vad du kan och inte kan plantera bitter paprika, hur du väljer en stadsdel i trädgården

Inte varje trädgårdsmästare vet vilka grönsaksgrödor som har en gynnsam effekt på tillväxten och smaken av peppar, om det är möjligt att plantera söta och bittera paprika i närheten, vilket han inte tolererar alls och varför den växer dåligt. Det är nödvändigt att veta detta, för ibland är det just de växter som finns i närheten som påverkar avkastningen. Vissa hjälper tillväxt och utveckling, andra förstör, överför skadedjur och väljer vitaminer. Ibland måste man plantera några grödor från varandra på mycket långt avstånd.

De drömmer om att odla bitter paprika många trädgårdsmästare, men tvivlar på det rätta valet av en plats för det. Det finns flera nyanser som hjälper till att avgöra exakt vad peppar som kan planteras bredvid så att det inte skadar andra grödor. Allt vi planterar och odlar i sommarstugor bör ge goda avkastningar.

Växande varm peppar

I de nordliga regionerna odlas paprika vanligtvis från frön, och sedan planteras plantorna i lossad jord. De planteras i öppen mark främst bara i varma regioner. Peppar är mycket förtjust i välgrävd jord, gödselmedel och vattenkvalitet av hög kvalitet. För att det ska växa bra och snabbt bära frukt, tas det av stegen, topparna skärs av och matas med organiska mineraler. I det öppna fältet är mognaden långsammare och underhållet blir mer grundligt. Chile föredrar värme.

Huvudvården är densamma som för alla termofila växter. Det är nödvändigt att ogräs ogräset, spruta, vatten väl två gånger i veckan och också mata med nödvändiga gödningsmedel.

Varm paprika kan förökas av frön och skott. Små skott skärs av, placeras i vatten och sedan växer de rötter efter en stund. Många odlar denna kultur hemma i fönsterbrädan. Frönen kan torkas och groddas till nästa år.

Bitter paprika skördas på mitten av sommaren eller hösten. Det finns ingen anledning att vänta tills den är övermoden, utan att plocka fler gröna frukter. Det lagras perfekt på vintern, det används för smaksättningar, läggs till snacks och pickles. Dess fördelar är att öka immuniteten och förbättra ämnesomsättningen. Det innehåller mycket C-vitamin, A, B, järn. De säger om honom att han innehåller hormoner av glädje.

bitter peppar i trädgården

Gynnsamma grannar för denna sort

Det är mycket viktigt för älskare av skarpare peppar att veta vilka växter som har en gynnsam effekt på dess utveckling, vilket område kommer att förbättra fruktens tillväxt och näring och inte ta bort alla juicer. Få har detaljerad information om vad man ska plantera den varma grönsaken bredvid.

Det är bäst att plantera heta paprika med de plantor som har en gynnsam effekt på den. En peppar planterad med sina fiender är sjuk, bär inte frukt, blir täckt av skadedjur, manken.

Bra grannar bredvid varm paprika är olika örter.Det borde inte vara för mycket av det, gräsens gräddar kan dra näringsämnen från nattskärms rotsystem. Och ogräs är skadliga eftersom de överför sjukdomar och dåliga insekter. Kan planteras lite på kanten eller i mitten mellan buskar. Det kan vara kamomill, mynta, lövfötter, nässlor, spenat, sallad. De påverkar starkt fruktens tidiga utseende.

Även örter som basilika, dill, timjan, koriander växer mycket bra i närheten. De påverkar den extra smaken av den heta pepparen. Det viktigaste är att se till att det inte finns mycket skugga, eftersom grönsaken inte gillar detta. Det borde finnas många gånger mer varm grönsak än resten av greenerna.

Det är mycket användbart att plantera tomater i närheten. De verkar hjälpa varandra att växa snabbare. Och om du planterar lite vitlök mellan dem, kommer det att försvinna alla skadliga insekter.

I ett växthus kan du plantera paprika bredvid aubergine. De liknar vad gäller mogning, plantering och vård. Och stör inte varandras utveckling.

Ett bra grannskap kommer att vara med morötter, lök, kål. De kan planteras i närmaste sängar. Då kommer du att kunna odla välsmakande hälsosamma grönsaker.

Vad är förbjudet att plantera

Det finns några växter som är helt oförenliga med röd paprika. Det negativa inflytandet känns även om grannen är i trädgården i närheten. Ibland skadar pepparen också smaken på andra grönsaker som planteras med den.

bitter peppar i det öppna fältet

Plantera inte fänkål med denna smaksättning. Detta kommer att orsaka sjukdomar från det första, lövverket visnar, och frukterna kommer inte att kunna utvecklas normalt eftersom fänkål väljer allt för dess utveckling.

Rödbetor är inte heller en bra vän. Det växer mycket snabbt, når efter solen, dämpar de flesta rötter med sin styrka. Därför är det viktigt att veta på vilket avstånd det är bättre att placera dem.

Peppar är inte vänligt med potatis. För knölar är det bättre att hitta en plats bort från alla i landet. Han tar alla mineraler och vitaminer från andra grödor, eftersom han alltid behöver mycket av dem för utveckling och tillväxt.

Bitter och paprika bör inte växa på samma säng. Om de är i närheten kommer de att börja pollinera varandra, och därefter kommer det att bli mycket bitterhet i paprika, och en helt annan smak överförs från det söta. Deras blommor överför pollination till varandra, vilket resulterar i nya arter. Det vill säga den nödvändiga smaksättningen kommer inte längre från pepparen.

Bredvid söt, kryddig peppar kommer att förlora alla sina användbara egenskaper, det kommer att bli en helt annan sort, inte den den var tidigare. Därför är det bättre att plantera en söt grönsak i ett annat växthus tillsammans med gurkor och tomater. Genom att separera heta och bulgariska paprika blir utbytet och smaken bättre.

Efter vilka växter planteras

Det finns en viktig regel: du måste se till att du inte planterar samma sorter från år till år, och också att övervaka efter vilka växter du kan så denna sort. Faktum är att ofta orsaken till det låga utbytet är att dess fiende planterades på pepparnas plats.

Det är mycket viktigt att plantera plantor på vild mark, vilket innebär att före detta växte exakt de sorter som inte skulle skada grönsaken. Växter måste bytas. Till exempel meloner och kalebasser. Meloner, vattenmeloner, zucchini, aubergine, pumpor är växter, varefter chili ger jämn, god frukt.

Samma tema med gurkor. Efter dem är landet mest gynnsamt för tillväxt. Om det finns flera växthus i landet, är det värt att ändra planteringen i dem från år till år.

bitter paprika växer i trädgården

Och jorden efter bönor, ärtor och bönor är mättad med kalium- och fosformineraler, vilket är mycket användbart för pikantpeppar. Det växer bäst av kompost, humus, kalium, fosfor och magnesium. Du bör veta efter vilka växter den vitaminiserade jorden erhålls.

Om gräser växte på kammen förra året, kommer jorden att vilas, frukterna - med ljusa smakegenskaper.Gräs ger viktiga mineraler och humus till jorden, vilket är mycket viktigt för nattskydd.

Plantera inte paprika efter tomater, aubergine, rödbetor, potatis, paprika. Dessa växter är av samma familj av nattskydd, samma art har en skadlig effekt på plantor. De lider av samma sjukdomar, de har samma insekter, de adopterar användbara ämnen från varandra.

Det är viktigt att komma ihåg vilka växter som kan planteras bredvid varm paprika och vilka som inte kan planteras. Grönsaksgrödornas förenlighet påverkar deras tillväxt i hög grad. Ibland händer det att han själv förhindrar att andra sorter utvecklas korrekt. Om du korrekt upprättar en plan för plantering i trädgården, se till ett gynnsamt grönsaksområde, då kommer det aldrig att finnas några misstag, som ett resultat får du en utmärkt skörd.

recensioner
  1. julia
    7.07.2018 09:40

    Jag använder också dessa tips, för när jag en gång planterade söta och bittera paprika bredvid, så slutade jag utan söt) Och för bättre tillväxt använder jag alltid BioGrow, avkastningen är högre och växterna blir inte sjuka.

    Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa