Korrekt behandling av pepparsjukdomar i växthuset, kontrollåtgärder

Spansk paprika sjukdomar kan erkännas av växtens utseende. Därför, genom att känna till de första tecknen, kan du välja rätt kontrollåtgärder för att rädda hela grödan.

Bakteriella sjukdomar

Under växthusförhållanden är klimatet gynnsamt för utveckling av många patogener. Infektionen sprider sig snabbare än i öppna sängar. Därför måste du följa rekommendationerna för att förhindra denna eller den sjukdomen. Om det är tidigt att känna igen sjukdomen hos paprika i ett växthus, kommer deras behandling att utföras korrekt.

Fytoplasmos (stolbur) av paprika provoseras av mycoplasmas. Infektion uppträder på grund av bladlöss, fästingar och andra skadedjur.

Växten växer inte till den deklarerade storleken, busken är liten. De övre bladen börjar drabbas. Deras kanter krullar uppåt, lockar och torkar gradvis ut. Om du inte startar en strid blir torra löv gula, faller av och växten dör. Frukter med en kolonn med peppar bildas små, deformerade, blir röda tidigt. Pepparen smakar bittert och inte saftig.

De viktigaste förebyggande åtgärderna som hjälper mot sjukdomar inkluderar:

bladsjukdom

 • förebyggande behandling mot skadedjur;
 • det är bäst att välja hybrider, de är mer resistenta mot alla sjukdomar;
 • om sjuka buskar förekommer måste de ryckas ut och transporteras bort från sängarna.
 • det är absolut nödvändigt att desinficera stödstrukturerna i växthus, trädgårdsredskap och marken själv.
 • toppar efter skörd bör inte lämnas på platsen;
 • ogräs för att förhindra att ogräs växer över.

Bakterier orsakar verticillär vissnande av peppar. Blad med en sådan sjukdom blir först bleka, blir grova och hårda. Frukten bildas små, formen deformeras och det finns väldigt få frön inuti.

Om sjukdomen drabbar en variation som är resistent mot denna sjukdom, är spridningen långsam och frukterna har tid att mogna.

pepparsjukdom

Verticillos kan inte behandlas. Du kan bara sparas om du noggrant hanterar plantmaterialet och marken.

Varför blir paprika blad svart? Vanliga sjukdomar i pepparplantor kompletteras av en sjukdom såsom svart bakteriefläck. Orsaken till sjukdomen är bakterier som kvarstår på fröna. Därför är det så viktigt att utföra desinficeringsförfarandet innan du planterar plantor. Varmt väder och hög luftfuktighet bidrar till den enorma spridningen av bakterier.

Mörkbruna fläckar visas på bladen. När sjukdomen sprider sig blir fläckarna på paprika blad svart och växer i storlek, men smälter inte samman. På grund av undernäring börjar bladen att torka, och frukterna mognar inte.

För att skydda mot sjukdomar bör sorter som är resistenta mot sjukdomen väljas.Hur bearbetar man grönsaksgrödor? Kampen mot mikroorganismer kan åtföljas av läkemedel som Trisodium fosfat, Fitosporin, Planriz.

Viral natur

Bronzing pepper (fläckig vissnande) orsakas av virus. Ett distinkt symptom på sjukdomen är bladens grå-lila eller bronsfärg. När infektionen sprider sig, bildas bruna fläckar eller ränder på bladen, först vid basen och sedan flytta till spetsarna.

virussjukdomar

Frukter påverkas också av fläckig vissnande. Bruna, gulaktiga eller gröna ringar visas på paprikaen och mörka ränder bildas vid basen.

Vad ska man göra för att förhindra att paprika bronsas? Ett antal förebyggande åtgärder måste vidtas:

 • Se till att desinficera frönna före plantering.
 • du kan inte plantera paprika bredvid en blomsterbädd;
 • bli av med ogräs i tid;
 • du måste bli av med de sjuka bladen som visas, de skärs av och bränns;
 • råd från erfarna trädgårdsmästare: "Bekämpa sjukdomen med Fundazol."

brun paprika

Allvarlig tobaksmosaiksjukdom kan förstöra hela grödan eller avsevärt minska mängden. Det orsakande medlet är ett virus. Bladen med ett marmormönster kan ses på växten. Gula, mörka och ljusgröna fläckar växelvis. Bladen krullar, utvecklingen slutar, frukterna är små och mognar inte. Bruna fläckar kan ses på paprika.

Hur hanterar jag viruset? För att förhindra en mosaik av paprika måste du bearbeta frönna före plantering, plantera inte i samma område på flera år i rad. Från folkläkemedel är en lösning av vassle och jod effektiv.

En annan sjukdom som drabbar peppar är pepparrot. Det utvecklas när växten inte kan förse frukten med kalcium.

En faktor i sjukdomens utveckling är inte bara kalciumbrist utan också livsmiljö för virus, bakterier eller svampar på fruktens yta.

Först visas mörkgröna fläckar vid basen av frukten, som så småningom får en brun nyans. Det skadade området krymper och blir torrt.

Som en förebyggande åtgärd, sådana åtgärder som: upprätthålla fukt i växthuset, lossa och ogräsa marken, regelbundet vattenvattenhjälp. Mulching rekommenderas. Åtminstone tre gånger under hela växtsäsongen är det användbart att utföra rotförband, till exempel med kalciumnitrat.

Svampattack

En svampsjukdom som sena blight kan skada skörden betydligt. Sporer kan transporteras med luft och förbli i jorden under lång tid.

svampsjukdomar

Först av allt, bladen är sjuka. Bruna fläckar visas på dem först, små i storlek. De växer med hög hastighet och sprider sig över växten, inklusive frukterna. En ljusgrå beläggning kan urskiljas på ytorna på fläckarna.

I torrt väder krullar bladen och torkar ut. Om vädret är regnigt utvecklas svarta fläckar på bladen och ruttning kan inte undvikas.

Beredningar som kan stoppa spridningen av svampen i paprika och förhindra infektion av alla plantor: Alirin B, Gamair, Oksikhom, Ordan, Fitosporin M, Quadris.

Om den nedre delen av pepparstammen har mörknat kan orsaken vara en svampsjukdom som svart ben. Infektionen drabbar oftast plantor, men en vuxen växt kan också bli sjuk. Patogenen kommer in i växten genom marken eller tillsammans med infekterade frön. Distributionsfaktorer är för ofta plantering av plantor eller dåligt ventilerat växthus. Platsen börjar torka ut, ruttna, varefter hela plantan dör.

peppervård

Kampen mot patogenen kan genomföras på följande sätt:

 • växter bör inspekteras dagligen;
 • vid den första upptäckten av sjukdomen rekommenderas det att göra en lösning av kaliumpermanganat och hälla den över jorden;
 • marken måste desinficeras före plantering på plantor; preparat som Baikal, Radiance är lämpliga;
 • behandling av frön med läkemedel som ökar immuniteten rekommenderas: Epin, Agat;
 • det är absolut nödvändigt att följa vattenregimen;
 • rummet måste vara ventilerat och undvika utkast.

peppar peppar

Utseendet på paprika vissnande av paprika tillhör också svampar. Sporerna täpper fartygen inuti stammen, och växten slutar få näring och fukt. Bladen på plantorna blir gula, lockiga. Fusariumvisnande peppar kan inte behandlas. Om det upptäcks en sjuk grodd måste den omedelbart förstöras.

Förebyggande består av följande åtgärder:

 • välj paprikasorter som visar motståndskraft mot fusarium;
 • frön måste behandlas med speciella beredningar, till exempel foundation;
 • ta bort de gamla topparna efter skörd.

I ett växthus lider paprika ofta av cladosporia, det kan misstänkas när bladen har mörknat.

Svampen är aktiv särskilt när det finns hög luftfuktighet. Bruna fläckar utvecklas på utsidan av pepparbladen. På insidan kan du se en grå blom.

Hur man behandlar cladosporia och de viktigaste förebyggande åtgärderna:

 • på hösten, efter skörd, är det absolut nödvändigt att desinficera med kopparsulfat;
 • välja en annan plats för att plantera paprika varje år;
 • när en sjukdom uppstår rekommenderas det att minska vattning och luftfuktighet i växthuset;
 • du kan bota växten med läkemedel som Zaslon, Barrier.

vård och odling

Grå råtta orsakas av svampar. Det kan uppstå på grund av hög luftfuktighet. Först visas bruna prickar på botten av stammen. Då kan svarta fläckar visas på alla delar av växten. När infektionen fortskrider blir hela växten mögel.

Kontrollåtgärder för att förhindra svampsjukdomar i peppar och deras behandling:

 • hålla avståndet under landning;
 • bibehålla normal temperatur och luftfuktighet;
 • I recensionerna hittas ofta: ”Behandling med Fitosporin, Fundazole eller Previkur hjälper till att bli av med sjukdomen. Vi bearbetar sängarna även i förebyggande syfte. "

På grund av ofta regn, hög luftfuktighet påverkas paprika av streptoria. Vita fläckar visas på paprika blad, som kan ha olika storlekar. E

Om du inte startar en strid blir bladen vita, rynkor, torkar upp och faller av. De första tecknen observeras först på de nedre bladen och toppen börjar gradvis bli ljusare.

Svampen påverkar ofta en försvagad växt, så du måste övervaka gödsling, belysning och markfukt. En sjuk växt måste omedelbart tas bort från trädgården. Resten av plantorna rekommenderas att behandlas med beredningar som innehåller koppar.

Växthus kan vara grogrund för rostsvamp. En rostig beläggning bildas på bladen. Vid svår infektion dör växten.

När du odlar pepparplantor hemma kan du också möta de sjukdomar som anges ovan. Mycket ofta påverkar patogener exakt ung, ömtålig vegetation. Därför är det så viktigt att börja förebygga i detta skede.

recensioner
 1. Liza
  12.12.2017 01:03

  För att paprikorna ska växa bra och inte påverkas av olika sjukdomar använder jag botemedlet BioGrow, det fungerar som en ganska bra laddning, det kostar mycket mindre än analoger.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa