Hur man kan bli av med spindelkvalster på gurkor, de viktigaste kontrollåtgärderna

Spindelmåter förekommer oftare på gurkor i ett växthus än på öppna, oskyddade sängar. Inuti växthus och växthus skapas de mest gynnsamma förutsättningarna för dess utveckling och reproduktion. Därför är det nödvändigt att skydda grönsaksgrödan från angrepp av en farlig skadedjur som kan förstöra grödan.

Hur ser en spindelmit ut

Det är mycket svårt att upptäcka en spindelmiter på gurkor. Storleken på detta insekt är cirka 1 mm. Färgen kan vara annorlunda: mjölkvit-vit, gulgrön, röd-orange. Efter att ha kommit in i växthuset närmar sig fästningen först buskarna, som har de största och saftigaste greenerna. Att suga juicen från växtens celler leder till dess uttorkning och död.

Kan tecken på skadedjur upptäckas? Skadedjuren är ofta lokaliserad på bladets insida, eftersom det är där de flesta näringsämnen finns. Du kan känna igen en fästing på gurkor i ett växthus av växtens utseende. När de rör sig längs lövet lämnar de grå-vita fläckar, som så småningom förvandlas till vita ränder. Miten, förstör växtens celler och blodkärl, stoppar dess tillväxt. Gurkagebladet blir gult och lockar.

Efter 2-3 dagar börjar den kvinnliga skadegöraren att lägga ägg, antalet når upp till 400 stycken. Och efter 7-8 dagar ökar antalet insekter avsevärt. Om en spindelnät började observeras på gurkor i ett växthus, är detta ett säkert tecken på utseendet på en hel insektkoloni.

Hur man kan bli av med spindelkvalster på gurkor, de viktigaste kontrollåtgärderna

Fästingar är aktiva när de är varma och torra. För vintern begravs fästningen i lövverket, i resterna av topparna efter skörd, gömmer sig i växthusens eller gödselens hörn. Det kan bäras av vindkast. För den mänskliga kroppen kan detta lilla insekt inte skada, men det kan förstöra alla gurksängar Insekten som förstör bladens insidor leder till en minskning av immuniteten.

Olika sjukdomar i gurkor utvecklas i växthuset. Deras behandling börjar med fullständig förstörelse av skadedjur.

Oftast blir en fästning orsaken till utvecklingen av grå råta. Stora bruna fläckar finns på bladen, och en grå blom visas på frukterna. Det är möjligt att behandla råtta i ett växthus med kemikalier (Hom, Oxy), du kan använda biologiska produkter (Sodium Humate, Stimpo) eller använda alternativa metoder (jod eller soda-lösning, sammansättning med mjölkvassle).

Hur man kan bli av med spindelkvalster på gurkor, de viktigaste kontrollåtgärderna

Hur man hanterar spindelkvalster på gurkor

Att bli av med det är ganska svårt. Ibland kan de metoder som hjälpte tidigare inte klara igen. Därför är det lättare att genomföra förebyggande kontrollmetoder när man besvarar frågan om hur man ska rädda skörden.

Spindelmiten minskar utbytet eller leder till dess fullständiga förlust. Smaken på mogna frukter försämras, formen deformeras. Agurkbäddarna där fästningen har satt sig är mer benägna att bli sjuka, så det är så viktigt att veta hur man ska hantera det.

vattenflaska

 1. Innan man sådd frö rekommenderas det att gräva upp marken, eftersom kvalster kan vila i jordytans ytskikt.
 2. Det är bäst att välja sorter av gurkor som är resistenta mot sjukdomar och skadedjur.
 3. Under plantering av plantor rekommenderas det att växla bäddar av gurkor med tomatbuskar. En tomatbädd skyddar dig från skadedjurens snabba spridning.
 4. Ogräsbekämpning är absolut nödvändig.
 5. Bevattningsregimet bör följas. Fukt förhindrar insekter från att föda upp sig.
 6. Det är användbart att lossa marken. Det förfarande som gör växten stark görs bäst efter vattning. Lossning möjliggör bättre tillförsel av syre och näringsämnen till rötterna.
 7. Det är nödvändigt att applicera gödselmedel i tid. Detta kommer att öka resistensen mot sjukdomar och motstå skadedjur.
 8. Bekämpa skadedjurs angrepp och mulching.
 9. Var noga med att regelbundet inspektera växterna. Vad gör man om det finns en spindelmiter på gurkor? Om ett litet antal blad med kvalster hittas, måste de plockas och brännas, och sängarna måste behandlas med alla profylaktiska medel.
 10. Fästingen älskar asters, så den här typen av blommor kan inte planteras med gurksängar.

spindelväv på gurkor

Åtgärder för att bekämpa spindelkvalster på gurkor i ett växthus är följande:

 • Det rekommenderas att observera hög luftfuktighet; för fästingar anses en luftfuktighet på cirka 80% vara en ogynnsam miljö.
 • vara säker på att desinficera utrustningen och hela strukturen;
 • det rekommenderas att byten av markjord på hösten, efter skörd;
 • befruktning av jorden med fosforelement.

Förebyggande av spindelkvalster utförs också med folkformuleringar. Formuleringarna hjälper inte bara att skydda växter från fästingar utan också hjälpa till att berika jorden med näringsämnen.

spray med kemi

För att förhindra spindelmåter på gurkor i växthuset kan du använda toppar eller styvbarn av tomater. Häll gröna, bränn upp, kok upp och kok sedan i ytterligare 30 minuter. 50 g krossad tvätt tvål tillsätts till den färdiga lösningen. Innan vattning eller sprutning späds den resulterande lösningen med vatten.

Populära kemikalier

Spindelkvalster på gurkor kan kontrolleras med köpta kemikalier i butiken. Det finns beprövade och effektiva kemikalier än att behandla gurkor från spindelkvalster.

Ett beprövat botemedel mot spindelkvalster på gurkor är Aktara. Inom 30 minuter förlorar parasiterna sin förmåga att suga ut juice och börja dö. För vattning av gurksängar måste du späda 3 g läkemedel i 10 liter vatten, om det är tänkt att spraya, ta 8 g.

på aktara gurkor

Läkemedlet Fitoverm hjälper till att svara på frågan om hur man ska hantera spindelkvalster på gurkor. Tillsätt 10 ml av läkemedlet i en hink med vatten. Skyddsegenskaper kvarstår i tre veckor, förutsatt att det inte finns kraftigt regn. Den enda nackdelen är att lösningen är beroendeframkallande, så att de inte kan ta bort skadedjur flera gånger per säsong.

fitoverm förberedelse

Iskra-Bio anses vara en säker beredning för spindelkvalster i ett växthus. Den är inte beroendeframkallande och kan snabbt förstöra spindelmiten. Kompositionen innehåller kaliumkomponenter som hjälper den skadade växten att återhämta sig. Efter bearbetning med en lösning kan du njuta av gurken på två dagar. Späd 1 ml läkemedel i 1 liter vatten.

gnista bio

Växtstift eller Ethisso-pinnar används mot spindelkvalster. De placeras i jorden bredvid gurkorna. Under vattning börjar ämnen som förstör insekter komma in i marken.Läkemedelsskydd tillhandahålls i 1,5 månader.

Karbofos är ett mycket effektivt medel för att kontrollera spindelkvalster på gurkor i ett växthus. Kan appliceras många gånger, men inom en vecka intervall. Det är absolut nödvändigt att inte bara spruta den yttre utan också den inre delen av bladen. Ta 40 g läkemedel och späd i 10 liter vatten.

karbofos mycket effektiv

Metoder för kontroll av insektsmedel anses vara de mest pålitliga, men man måste vara försiktig. Vid utspädning av läkemedel och användning av dem måste instruktioner och säkerhetsregler följas strikt. Ångor av lösningar kan leda till förgiftning av kroppen. Därför måste du använda personlig skyddsutrustning när du behandlar sängarna med kemiska lösningar.

Bearbetningen av grönsaksbäddar bör utföras i klart, torrt väder, utan vind eller på kvällen, men bara om det finns förtroende för att det inte kommer att regna under nästa timme. Den sista kemiska behandlingen utförs två veckor före den förväntade massskörden. Under denna period har alla giftiga ångor tid att försvinna från växten.

användning av insekticider

Hur kan du förbereda kompositionen själv

Hur man kan bli av med spindelkvalster på gurkor utan kemiska tillsatser med folkrättsmedel? Oavsett hemma kan du förbereda kompositioner för gurkaplantor från naturliga och säkra ingredienser, enligt rekommendationerna från välkända recept.

Åtgärderna för spindelkvalster på gurkor baserade på lökskal hjälper. Det hälls med vatten och lämnas för att infusera hela dagen. Den resulterande lösningen kan sprayas med den gröna delen av grönsaksgrödan.

löklösning

För att bli helt av med insektsskadedjur används folkrättsmedel med inkludering av en alkohollösning. För fästingar används ofta ammoniak. Späd med 30 ml ammoniak i en hink med vatten. Den resulterande lösningen kan användas för att torka av bladens växt och bearbeta växthusstrukturen. Du kan spraya bladen på båda sidor. Ammoniak är ofarlig för växten och uppfattas som kvävegödsel.

alkohollösning

Hur man hanterar spindelnät på gurkor i ett växthus

Maskros eller kalendula hjälper. Kalendulablommor i mängden 400 g hälls med två liter vatten och lämnas för att infunderas i fem dagar. Före användning späds infusionen med vatten. Maskrosbladen måste hällas med 10 liter vatten och det räcker att insistera i två timmar.

Gurkor i ett växthus kan bearbetas med röd infusion. Du måste samla ryllan och torka den. För 2 liter kokande vatten måste du ta 1 kg torrt gräs. Det borde insisteras i två timmar. Därefter måste du späda den resulterande infusionen med 10 liter vatten och lämna i ytterligare två dagar.

maskros från spindelnät

Vitlök kan ta bort spindelkvalster under en lång tid. Vitlöksklyftor (100 g) måste hackas och täckas med kokande vatten (10 l) i 30 minuter. Efter att ha insisterat kan du använda kompositionen enligt anvisningarna.

gurka kalendula

Hur du kan bekämpa en fästing på gurkor i ett växthus hjälper ett enkelt recept för en skadedjur baserad på läkande aloe blad. De köttiga bladen krossas med en köttkvarn, den resulterande massan späds ut med vatten. För att lösningen ska stanna kvar på bladen är det användbart att tillsätta tvål. Du kan använda den en gång i veckan. Hjälper inte bara att läka växten utan också skydda mot insektsattacker.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa