Egenskaper och beskrivning av Othello gurksorten

Othello gurka är en hybridvariant som är uppfödd av uppfödare från Holland för flera decennier sedan. I slutet av förra seklet ingick Othello i landets statsregister och rekommenderades för odling i de centrala regionerna i Ryssland. Denna hybrid kan odlas i öppen mark, under filmskydd, i glaserade växthus.

Beskrivning och huvudsakliga egenskaper hos sorten

Beskrivningen av sorten börjar med en berättelse om tidpunkten för grödan. Från ögonblicket av plantering av utsäde till skörd av mogen frukt går det inte mer än 1,5 månader. Vinrankorna för denna grönsakskörd kan växa upp till 1,8 - 2,0 m i höjd. Växtens lyft är medium, stjälkarna är väl lockiga.

Dessa gurkor är bi-pollinerade, de flesta blommor som blommar på stjälkarna är kvinnliga. I bladens axlar kan upp till 6 knoppar samtidigt blomstra. Eftersom skotten är väldigt höga måste de knytas till spaljéer.

Othello F1 är en givande med hög avkastning. Med korrekt skötsel från 1 m2 samla 9 - 11 kg frukt. Gurkor av denna hybrid är medelstora, cylindriska. Yta - pimplad, täckt med små knölar, glänsande. Gurkor är inte mer än 12 cm långa. Huden är tät, rik smaragdfärg med vita ränder längs hela frukten, något pubescent. Massan är krispig, tät, det finns inga tomrum, ganska saftiga.

Smakskvaliteterna är bra, med en viss saftighet har de ingen bitterhet.

Egenskaperna hos denna hybrid kommer att vara ofullständiga utan en beskrivning av transportabilitet och behålla kvalitet. På grund av den täta och ganska tjocka huden, tål Othello gurkor perfekt transport över ganska långa sträckor, och deras hållningskvalitet är ganska hög - på en sval plats kan frukterna förvaras utan att förlora sin smak och försäljningsbarhet i minst 1 - 1,5 månader.

gurkegenskaper

Den skördade grödan används inte bara färsk, utan också i bevarande - saltad, inlagd. Det bör noteras att Othello-hybrid är en av få sorter vars gurkor efter konservering förbättrar deras smak.

Fördelar och nackdelar

De viktigaste fördelarna med hybrid:

 • tidigt vänlig mognad av grödan;
 • sortens tidiga mognad;
 • höga utbyten;
 • utmärkt smak av mogna frukter;
 • grödan kan lagras under en lång tid på en sval plats utan att förlora sin presentation och god smak;
 • frukt tolererar transport väl;
 • sorten är mycket resistent mot stora sjukdomar som drabbar gurkor.

skörd atello

Recensioner av trädgårdsmästare indikerar att det praktiskt taget inte finns några negativa egenskaper i Othello hybrid. Det bör bara noteras att kraftiga fluktuationer i vädret kan ha en negativ inverkan på grödans tillväxt och mognad.

Nyanser av att växa och ta hand om Othello gurkor

Frömaterial som tillhandahålls av kända företag är vanligtvis redan bearbetat (desinficerat), etsat och förvarat i tillväxtstimuleringsmedel. Innan plantering i öppen mark behöver Othello frön inte ytterligare förberedelser. För att frönen ska växa snabbare och i framtiden finns det få karga blommor på skotten, bör de hållas nära uppvärmningsanordningarna i en månad.

Många sommarinvånare planterar frömaterial i torvkrukor (1 - 2 frön vardera) för plantor. Efter 1 - 1,5 veckor visas plantor som växer ganska snabbt. Redan inom 25 - 30 dagar efter uppkomsten av fröplantor visas 2-3 riktiga löv på plantorna och alla plantor är redo att planteras på ett permanent ställe. Jorden i sängarna bör vara lätt och lös - det kan vara fruktbar sandslam eller ler med ett neutralt pH.

gurka recensioner

Grundläggande krav för att ta hand om dessa gurkor:

 1. Gurkor kräver regelbundet vattning med varmt vatten, men det bör inte finnas någon stagnation av fukt i jorden, annars kan växterna börja ruttna. Spraya inte vatten på lövverk.
 2. Sängarna bör regelbundet rengöras från ogräs som kan täppa till denna vegetabiliska växt och ta upp näringsämnen från jorden.
 3. Efter varje vattning bör jorden lossas för att ta bort den uppträdande skorpan.
 4. Gurkor matas minst 5 gånger per säsong. Flytande gödsel, mineralgödsel som innehåller kväve, kalium och fosfor används som toppförband.
 5. Se till att binda upp huvudskottet och de växande sidostjälkarna.
 6. Mogna gurkor skördas regelbundet, efter 2-3 dagar.

Det rekommenderas inte att odla denna hybrid i slutna växthus, eftersom blommorna vanligtvis pollineras av bin. I ett växthus, oftast, äggstockar är praktiskt taget inte bildas eller ingen frukt alls.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa