På vilket avstånd behöver du plantera gurkor med plantor och frön i det öppna fältet

Varje trädgårdsmästare vill att avkastningen i sina sängar ska vara maximal, och han kan skryta med detta till vänner. Detta gäller också gurkor. Vilken typ av sommarstuga kan klara sig utan denna kultur? Till få en bra skörd av gurkor, måste du tydligt följa några regler. Dessa regler inkluderar att välja rätt sort, och tiden för plantering av plantor, utfodringsregler och veta på vilket avstånd till växtgurkor. Allt detta är oerhört viktigt för att gurkorna ska få maximalt näringsämnen.

Allmän information

Gurkor har länge varit kända för människor och är vördade för deras fördelaktiga egenskaper och egenskaper. De gör vändningar för vinterperioden, används ofta för kosmetiska ändamål, gör extrakt av dem, och gurkor är också av stor betydelse i dietologin.

Varje sommarinvånare försöker maximera utbytet av dessa användbara och oföränderliga grönsaker och odlar denna trädgårdsskörd både i ett växthus och i det öppna fältet. Men bara att plantera gurkor räcker inte.

Du måste veta på vilket avstånd du ska plantera gurkor i öppen mark. Om du inte följer dessa enkla regler kommer växten betydligt sämre att bära frukt, värka och degenereras.

Släpp avståndet

Låt oss först ta reda på på vilket avstånd att plantera gurkor i öppen mark? Du kan odla gurkor i ett växthus med två metoder:

 • horisontell;
 • vertikal.

gurkaplantor i ett bricka

Men trots detta finns det ett allmänt system, förutsatt att du kan få maximal avkastning. Nyckeln är hur långt ifrån varandra för att plantera och hur man planterar gurkor. Det totala avståndet mellan gurkor under plantering bör vara minst 20 cm, och mellan bäddarna själva minst 45 cm. Du kan plantera i två rader och göra en passage mellan dem minst 95 cm. Detta system har visat sig väl med metoden vertikal plantering av gurkor.

För horisontell plantering måste gurkahylsor knytas till specialdesignade pallar. Du kan använda robusta garn eller sträcka tråden.

Fröer eller plantor som grodde i förväg måste planteras och följa en särskild schackbrädesbeställning. Med denna metod för att plantera gurkor bör avståndet mellan buskarna i samma rad vara minst 65 cm.

Spirning och odling av gurkaodling

Varje kännare som åtminstone en gång kom över kulturen av gurkor vet att det finns två sätt att växa - av plantor eller frön.Men inte alla trädgårdsentusiaster är medvetna om att det bästa utbytet från en buske erhålls endast om plantan är planterad korrekt i förväg och alla regler följs. Det är också oerhört viktigt att välja frön för spiring som är stratifierade, resistenta och har höga utbyten.

Notera! För att få maximalt utbyte från din trädgård eller växthus med gurkor räcker det inte bara att följa planteringssystemet. Ett viktigt kriterium är en ordentligt beredd jord för plantering. Om jorden innehåller en liten mängd viktiga mineraler och andra användbara element, kanske skörden inte väntar. Om jorden är övermättad med användbara komponenter kan planteringsavståndet minskas avsevärt.

Detta kommer att vara relevant om marken för trädgården är liten, och du behöver inte bara plantera gurkor, utan också andra typer av grönsaker och bär.

Den horisontella metoden för att plantera gurkor är mycket lämplig för att plantera växter i öppen jord, där det finns tillräckligt med fritt utrymme. Gurka buskar tenderar att växa slumpmässigt på markytan.

I ett växthus är en sådan plantering obekväm. Men experter rekommenderar inte att vattna med horisontell plantering på vanligt sätt. Faktum är att jorden börjar kompakteras och bildar en ytskorpa. Detta komplicerar kraftigt den ytterligare tillväxten och utvecklingen av gurkor.

spaljé för gurkor i trädgården

Förberedelse av mark för plantering av gurkor i växthusförhållanden

Det har redan angivits ovan att beredda gurkor endast kan planteras i jorden, som är rik på en stor mängd mineral och näringsämnen. För detta kan färdiga blandningar användas. Men ur ekonomisk synvinkel är det inte ekonomiskt alls.

Inte allt är så skrämmande, du kan enkelt förbereda blandningen själv. I det här fallet kan du använda naturliga ingredienser, som kompost, humus eller aska.

I samband med teknikutveckling, i hyllorna i trädgårds- och trädgårdsbutiker, kan du hitta ett stort antal varor för att hjälpa jordbrukare. Aktiva bakterier är en sådan kunskap. De hjälper dig att berika marken i din trädgårdsmark. Dessa bakterier är utformade för att eliminera lukt från utomhus toaletter och cesspooler.

Bakterier kan bearbeta alla slags avloppsvatten och omvandla dem till kategorin industriellt vatten. Dessa mikroorganismer späds ut i vatten, hälls i en cesspool eller toalett. Vattnet som erhålls efter sådan bearbetning rensas för eventuella suspensioner av klor, tvättmedel och andra saker. Denna vätska kan säkert användas för att vattna trädgården och gurkor i det öppna fältet. Mikroorganismer fortsätter att aktivt växa och utvecklas och börjar sedan sätta sig till botten. Denna typ av slam kan säkert användas för kompostering.

Den typ av gödningsmedel som erhålls på detta sätt kan användas för att berika marken i växthus, växthus eller i öppen jord. Du kan använda nötkreatur och gödsel.

Plantera gurkor i en "varm säng"

Erfaren sommarbeboare och jordbrukare försäkrar att det bästa sättet att odla gurka grödor är en "varm säng". Ett viktigt kriterium för växttillväxt anses vara värme, lokaliserat på rotsystemets plats. Detta kommer att göra skörden mycket större. En sådan säng kräver inte särskilda kostnader för skapandet. Du kan använda allt växtskräp på platsen och plantera gurkaplantor där. Sådant skräp kan vara:

 • sugrör;
 • klippt forbs före blomningen;
 • blad från träd;
 • liten sågspån;
 • barrträd kvistar;
 • onödigt papper.

Använd inte potatis, tomat, zucchini eller pumptoppar som sopor för att skapa en "varm säng".

gurkor i marken

I början av våren måste du välja en plats för den framtida trädgården. Det är nödvändigt att det är tillräckligt lätt, under solen, medan det skyddas från vinden. Grönsaksskräp blandas och placerar det på jämnt underlag. Sängens bredd bör vara 75-85 cm, längden kan vara enligt trädgårdsmästaren. Den "varma sängen" ska vara tillräckligt hög - 55-65 cm.

Grönsaksskräp placeras, vattnas med varmt vatten, sedan börjar de ramla. Du kan bara gå längs denna säng med fötterna för efterföljande krympning. Då kan du börja så frön.

Schematisk plantering

Schema för att plantera gurkor i öppen mark innebär i sig valet av territorium där framtida gurkor måste växa. Du kan använda området där tomater och rotgrödor tidigare odlades.

Det är värt att komma ihåg att gurkor som planteras i växthusförhållanden måste få rätt mängd solljus och därmed värme. Temperaturen i detta rum bör inte vara lägre än 21 grader.

Med hjälp av utrustningen avsedd för plantering är det nödvändigt att göra markeringar för framtida bäddar. Markera hål på samma plats. Vilket avstånd ska vara mellan dem? Gapet mellan gurkabuskarna beror på den framtida växternas variation. Det finns arter som helt enkelt behöver utrymme, och de tål inte andra planters närhet.

Under plantering, och särskilt för plantor, måste stöd installeras på trädgårdsbädden. För att göra detta, använd stift av metall, trä. En tråd eller tråd dras mellan dessa stöd. Det är viktigt att placera gurkorna på ett stöd, eftersom de är klättrande växter. Då börjar de trasiga på egen hand. Med en viss önskan kan trädgårdsmästare bilda vackra, trevliga med tanke på estetik, buskar.

Planteringsmaterialet planteras i brunnar som är förberedda i förväg, vilket kan göras mycket snabbare, men vi får inte glömma planteringssystemet. När den planteras i ett rutmönster kommer växten att få mer utrymme i framtiden, vilket kommer att ha en positiv effekt på den framtida skörden.

plantor av gurkor i växthuset

När du återplanterar växter från krukor måste du se till att en del av lerkammen kommer att ligga ovanför trädgårdsytan. Faktum är att rothalsen inte ska röra marken, annars är infektion med alla slags sjukdomar möjlig.

Gurkor är inte lustiga, men de kräver noggrann uppmärksamhet åt sig själva.

Gödsling gurkor planterade i ett växthus

Om beredningen av marken för plantering av gurka gjordes enligt alla regler, kan det inte behövas ytterligare gödsling. Men varje trädgårdsmästare och trädgårdsmästare försöker göra allt så bra som möjligt för att uppnå bästa resultat.

Viktig! Gurkor som odlas i växthus kräver mycket mer uppmärksamhet än de som planteras i öppen mark med frön.

Genom att mata växter korrekt och i tid kan du sannolikt odla sjukdomsresistenta gurkor.

gurkor i växthuset

 1. Om du pre-spirar frön innan du planterar dem i jorden kan du lägga till en liten mängd naturlig honung i vattnet. Det kommer att fungera som en stark och kraftfull katalysator för fröns groddprocess. De första skotten börjar visas mycket snabbare.
 2. Toppförband kan ges när de första riktiga löv groddar. Som regel används organiska ämnen som innehåller K, P och kväve. Dessa komponenter är oumbärliga för den framtida gurken. Bristen på dessa element kan påverka växtens allmänna tillstånd, samt orsaka olika sjukdomar och till och med dess död.
 3. I början av blomningsperioden är det nödvändigt att gödsla marken med produkter med höga magnesium och kalium.Samma gödningsmedel kan användas under fruktplantningsperioden för plantor.

Du kan använda gödningsmedel som finns till hands när du planterar gurkor - jäst och aska. Ett glas aska späds ut i vatten, får bryggas, och sedan börjar de vattna växterna. Jäst späds ut i varmt vatten med tillsatt socker. De hålls på en varm plats tills skummet försvinner på vätskans yta, det tar cirka 4 dagar. Produkten erhållen under jäsningen späds ut i fem liter vatten och hälls över växterna.

För att bekämpa olika sjukdomar används Bordeaux-blandningen i stor utsträckning. Detta komplex av kopparsulfat och hydratiserad kalk kan hjälpa till att bevara inte bara utbytet av gurkor utan också skydda andra växtarter i trädgården från sjukdomar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa