Vad gör man om någon äter gurkaplantor i ett växthus, hur man skyddar

Innan den nya planteringssäsongen börjar är det en bra idé att prata om vem som äter gurkaplantor i växthuset. Inte bara vi, människor, äter krispiga gurkor med nöje, gnagare, insekter, maskar älskar att festa på denna växt. Du kan förlora alla plantor på en natt och fortfarande inte vet vem som gjorde det.

Vem äter gurkaplantor i trädgården

Växthusägare kommer att hålla med om att de viktigaste skadedjuren av gurkor som påverkar vuxna växter och plantor är vitflugor, wireworms, björn, sniglar och larver på vintern.

Hur man skyddar gurkor från en björn

Gurkor lider av björgurkor både i det öppna fältet och i växthus. Skadedjuren är särskilt vanlig i Rysslands centrala zon. Det är möjligt att du har en björn om plantor av gurkor eller redan odlade växter torkar ut.

Sexuellt mogna individer - vuxna - vilar djupt i marken. Under våren vaknar skadedjur och lägger ägg i bon. Det kan finnas upp till 500 av dem i en koppling. Vuxna och deras larver skadar gurkornas rötter. De lockas till gurkabäddar med plantor av fuktig lös jord, skadedjur gör många drag i marken. På dagen sitter skadedjuret i hål, och på natten äter det rötter från plantor av gurkor.

äter plantor

För att förhindra att björnen äter plantorna är fällor gjorda av gödsel. Färsk gödsel är en favoritbehandling av skadedjur. Fiska gropar som mäter 50 x 50 cm grävs på hösten och fylls med kungödsel. När temperaturen är under frysning tas gödsel ut och sprids på marken. Björnar sover vid denna tid, så att de inte rör sig och fryser.

Du kan skydda nyplanterade gurkor från skadedjur med fotogen. För att skrämma bort skadedjuret läggs högar av grenar eller brädor runt kanten och vattnas rikligt med fotogen. Medvedka försvinner från de doftande sängarna. För dem som föredrar kemiska preparat för att skydda plantor är insektsmedel lämpliga: åska, fenaxin, Grizzly. Agn är beredd från dem.

gurkor från björnen

Vem klipper plantor

Problemet som många sommarinvånare möter: skott av gurkor, som igår var kraftigt gröna i växthuset, har försvunnit idag. Hampa sticker ut ur marken och cotyledon lämnar i närheten. Okända skadedjur gnagger vid stammen, biter rätt vid marknivå.

Det är svårt att avgöra vem som har ätit upp gurkaskottet, eftersom det kan vara både en wireworm och en maj-skalbaggar. Ofta gnuggar de grå larven i skopan unga gurka stjälkar; de kan hittas om du gräver upp marken bredvid den döda växten.

många sommarinvånare

Kan få skallarver måste skördas när man gräver upp kammen innan man planterar gurkor.Behandla de uppstigna växterna med infektion av lök eller vitlök, maskarna gillar inte dem. Kemikalier är mer pålitliga medel för att bekämpa skadedjur (skalbagge). För att bli av med det, kan du säkert rekommendera sommarinvånare droger:

 • Nemabakt;
 • Aktara;
 • Antichrush.

icke-tobak mot alla

Knäpparlarv

Wireworm finns i de flesta regioner belägna i den tempererade klimatzonen. Wireworm kallas klicka på skalbaggarenlever i jorden under lång tid (2-5 år). Larven under det andra livet av livet äter rötter av växten, vilket leder till dess död.

wireworm möts

Trådormen kan på grund av sin täta kitinhölje lätt tränga in i stammarna hos vuxna gurkor. Huvudpisken av en gurka, där wirewormen har lagt sig, böjer sig över tiden och torkar gradvis ut.

Du kan minska antalet skadedjurslarver med fällor. Ordna dem på våren i tinad mark, krydda med hackade grönsaker. För att rädda gurkorna installeras läkemedlet "Bazudin" längs åsens omkrets, det släpps i form av ett pulver.

antal larver

Vinterskopa

Vinterskopan är en stor (upp till 2 cm) fjäril med ett vingspan på cirka 5 cm; den lägger ägg på alla växter, inklusive gurkaplantor. Om plantornas stjälk på marknivå har blivit tunn eller om en stubbe sticker ut ur marken istället, betyder det att de unga gurkorna i växthuset förstörs av larven i vinterskopan.

Larver kan nå en längd på 5 cm, de är bruna eller mörkgrå (nästan svart). Glattonous skadedjur lever i marken, äter underjordiska delar av växter, skadar främst roten. För att skydda rotdelen från skopan måste du lägga till ett av beredningarna i hålen innan du planterar gurkorna:

vinter skopa

 • Initiativ;
 • Zemlin;
 • Bazudin.

Som en förebyggande åtgärd, när du gräver marken, välj och förstör larver och larver. Ogräsavlägsnande är också en effektiv förebyggande åtgärd mot vintermallen och dess larver.

förebyggande åtgärder

Vem äter plantor

Whitefly har blivit en verklig plåga av växthus - en fjäril med en ljusgul kropp 0,9-1,1 mm lång, ytan på två vingarpar är täckt med vitt pollen. Fjärilslarver äter plantor, deras platta runda kropp är täckt med små taggar.

Honan överlever på vintern vid -12 ° C. Under säsongen kan 10 eller fler generationer vitfly visas från en individ. Skadedjuren förstör plantor av gurkor och förtrycker de vuxna växterna: larverna suger ut juicen, de vuxna bär svampinfektionen. Det är mycket svårt att förstöra whitefly.

plåga av växthus

Du kan bestämma att en vitfly äter din gurka med följande tecken:

 • vita prickar syns på bladen;
 • klibbig urladdning märks på stamytan;
 • det finns tvinnade blad på gurkorna;
 • på den nedre ytan av bladplattan med gurkor är larver som liknar skalor synliga;
 • om du skakar en gurka piska, kommer vita malar att visas.

stamytan

Hur man skyddar plantor från vitfly

Plantorskydd börjar långt innan det planteras i växthuset. Det är nödvändigt varje höst, efter skörd, att bearbeta mark- och växthusstrukturerna med hjälp av svavelblock, efter att man tidigare har rensat åsarna av växtrester. Det är bättre att sätta eld på brädorna på natten. Ta bort det översta jordskiktet (5-7 cm) tillsammans med skadedjurslarverna från växthuset.

Du kan påskynda skadan av skadedjur på gurkor med hjälp av handgjorda fällor, för detta måste du ha följande till hands:

svavelkontroller

 • ricinolja (1 timme);
 • kolofonium (1 h);
 • honung (1 h);
 • petroleumgelé (1 timme).

Tillsätt de återstående komponenterna till det uppvärmda kolofoniumet och blanda allt. När blandningen har svalnat, sprida den på långa pappersremsor, hänga de resulterande banden i växthuset. Skadedjursbekämpningssystemet kan utökas med hjälp av folkrecept eller kemikalier.

ricinolja

Från folkmetoder är recept för infusioner användbara, vars aktiva komponent kan vara:

 • vitlök;
 • maskrosrötter;
 • rölleka.

maskros rötter

För att förhindra att skadedjuret äter omogna gurka stjälkar, bör infusioner behandlas minst en gång var tionde dag. För dem som inte litar på folkmetoder kommer kemin att rädda. Sommarbeboare slåss whitefly med droger:

 • Actellik;
 • Fufanon;
 • Biotlin.

actellik kommer att hjälpa

Sniglar på gurkaplantor

I växthusens fuktiga klimat reproduceras sniglar bra, de finns i nästan alla regioner i den europeiska delen av landet. Insektet har inga lemmar, ytan är täckt med slem, det ser ut som en snigel utan skal.

Skadedjurs aktiva liv börjar på natten, under dagen gömmer det sig på ett djup av 8 cm. På natten gnaglar sniglar genom piskor och löv på gurkor, för det första lider öm, unga groddar. Skadedjuren är mycket glupsk, äter de flesta blad. När fruktperioden börjar äter sniglarna äggstockarna, börjar gnaga stora gurkor. En stor andel av grödan kan gå förlorad på grund av sniglar.

sniglar på plantor

Vad man ska göra för att minska antalet sniglar i växthuset, bestämmer varje sommarinvånare individuellt. Vissa människor föredrar att placera betar från tomattoppar, sallad och gurkor från skadedjur runt kanten. Förstör med jämna mellanrum växtrester tillsammans med sniglar och ersätt dem med nya. Vissa skadedjur kan tas bort för hand.

Skadedjuren har en mycket känslig buk, de kommer inte att klättra i sängarna med gurkor om de är fyllda med något material från listan runt dem runt hela omkretsen:

föredrar från skadedjur

 • sågspån;
 • nålar;
 • grov sand;
 • valnöt skal;
 • trasiga skal.

Av de kemiska preparaten är "åskväder" -medlet populärt mot sniglar, det varar i 3 veckor. Under säsongen krävs minst 2 behandlingar från skadedjur. Ett annat läkemedel "Slizneed" används en gång om sommaren, dess effekt är kortare och varar bara 2 veckor. Beredningarna är i form av granuler, de måste läggas ut inte bara längs kanten, utan också mellan buskarna.

kemikalier

Bladlus

Fröplantor kan dö på grund av bladlössens fel om jord som tagits från trädgården användes för plantering, den inte behandlades av skadedjur och sjukdomar. Bladlöss är mycket produktiva, upp till 20 generationer av skadedjur visas under sommaren. Optimala förhållanden för aktiv reproduktion av skadedjuret är hög luftfuktighet och lufttemperaturer från 25 ° C.

Bladlöss suger juice från blad, stjälkar och gurka stjälkar. Du kan bekämpa skadedjuret med folkmetoder. När gurkaplantorna fortfarande är små kan de helt enkelt tvättas med tvålvatten. Det är svårt att skölja vuxna buskar, så de förbereder en växtbaserad infusion med tillsats av tvål och sprayar löv och buskar från skadedjur.

bladlöss

Vem äter frön

Larven i groddflugan orsakar stora skador på gurkor. Alla grödor grödor lider av detta skadedjur. Många sommarinvånare klagar över dålig grodd när de sådd frön. I vissa fall är problemet i fröet, men om det är omöjligt att hitta resterna i hålet, betyder det att någon äter alla frön från gurkorna.

Fröna från groddlarven äts. Detta insekt är grått i färg, kroppen når 5 mm i längd, skadedjuret börjar på våren. Flugan gör murverk på våta platser, föredrar att lägga den på gödsel, dåligt inbäddad i jorden. Larver förekommer efter 10 dagar, under sommaren kan upp till 3 generationer av skadedjuret uppstå.

groddfluga

För att förhindra spridningen av groddflugan är enkla åtgärder tillräckliga:

 • gräva djupt i jorden;
 • bädda försiktigt in gödsel i marken.

På råd från erfarna trädgårdsmästare kan läkemedlet "Muravyin" neutralisera larverna, när du planterar frön måste det blandas med jorden och strö på hålets yta.

formiskt läkemedel

Information om skadedjur och hur man hanterar dem kommer att hjälpa till att vidta nödvändiga åtgärder i tid för att rädda plantor av gurkor.

recensioner
 1. anya
  6.06.2018 00:00

  Jag använder "Phenaxin" -medlet för sådana problem, det skrämmer ganska snabbt bort alla skadedjur. Efter det rekommenderar jag starkt gödsling av jorden med "BioGrow". Hos honom kommer inte plantorna att drabbas.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa