Beskrivning av de bästa sorterna av holländska gurkor

I början av såsäsongen står trädgårdsmästare inför en akut fråga, vilket planteringsmaterial att välja i år. I allt högre grad väljer våra sommarinvånare holländska gurkavarianter, som uppfödare har avlat för odling under olika klimatförhållanden.

Valet av frön på marknaden är varierat - vissa är motståndskraftiga mot extrema temperaturer, andra har höga utbyten och andra får positiva recensioner på grund av sin unika smak.

Hur holländska frön skiljer sig från inhemska

Som regel producerar holländarna gurkahybrider märkta f1 - de korsar två sorter till en för att få kvalitetsfrön som är resistenta mot sjukdomar och har utmärkt smak. Men tyvärr kan inte hybriden producera en gröda för nästa år, så frön måste köpas igen.

Det mesta av plantmaterialet är självbestöms, vilket gör det möjligt att odla holländska gurkor inte bara i det öppna fältet, utan också i växthus. Det finns också pollinerade sorter - de har en rikare gurksmak, lukt, skarpare när de betas.

Valet av frön beror inte på en grannas råd, utan på villkoren för att odla grönsaker i trädgården. Tänk på följande parametrar för att göra detta.

gurka med öppet fält

Där frön planteras - i ett växthus eller en öppen bädd.

 • Grundvattennivå.
 • Jordens kvalitet i trädgården.
 • Väderförhållandena i regionen.
 • Önskade smakpreferenser.
 • Vinterlagringsmetod.

Med tanke på dessa faktorer väljer du holländska gurkafrön som passar alla trädgårdsmästare.

Att välja rätt holländsk gurksort

Låt oss analysera de mest populära frönna bland den ryska befolkningen, planterade i Rysslands väderförhållanden.

Själv pollinerande sorter

Sådana frön är utmärkta för sådd i växthus, blommor behöver inte pollinering av bin, så de kommer att ge en utmärkt skörd både i växthuset och i trädgården. Samtidigt befruktas jorden före plantering med mineral- och organisk gödsling

 • Angelina f1 är en holländsk hybrid som tidigt mognar och används för plantering i växthus och öppna bäddar. Det tar 45 dagar från frögroning till att få den första gurken. Frukten är klumpig, ljusgrön, vikten av en mogen grönsak är 90 gram. Gurkor används för alla typer av pickles.

klass Angelina f1

 • Hector f1 är en extremt tidigt mognande hybrid, när frön planteras i ett uppvärmt växthus i mars är den första skörden redan mognad i maj. Mognadstiden för grönsaker är bara 32 dagar. Anläggningen är anpassad till låga temperaturer, motståndskraftig mot kortsiktiga temperaturstoppar upp till +10 grader. Med en vikt på 100 gram når fruktens längd 12 centimeter. Det har positiva smakegenskaper, det finns ingen bitterhet.

klass Hector f1

 • Prestige f1 är en mycket produktiv gurka, upp till 20 kg tas bort från 1 kvadratmeter. Från spiring av frön till skörd, 45 dagar går, grönsaker skördas fram till oktober. Den svagt spikade frukten når 90 gram i storlek och är 12 centimeter lång. Grönsaker är lämpliga för alla typer av konservering.

klass Prestige f1

 • Herman f1 - 38 dagar passerar från spiring till skörd, därför är det tidigt moget, når 12 centimeter i vuxen ålder med en vikt på 100 gram, är resistent mot sjukdomar populära i vår region. Utmärkt smak, ingen bitterhet.

sort Herman f1

Själv pollinerade hybrider producerar sällan frön för plantor året efter. Blomman innehåller kvinnliga pistiller och manliga stamens, som är självbestöms utan hjälp av bin. De odlas utmärkt inomhus, där biet inte kan flyga. Men det växer bra utomhus också.

Gurkasorter som pollineras av bin

Bland de holländska gurkasorterna pollineras också bin och andra insekter. Vid plantering på en plats är det nödvändigt att ge insekter tillgång till blommor. Gurkor med öppet fält diskuteras nedan. När växthuset är stängt kommer sådana gurkor inte att producera det förväntade utbytet.

 • Ajax f1 är en tidig pollinerad hybrid. Från ögonblicket av äggstocken till mogningen av frukten tar det cirka 50 dagar. Gurkan har grön färg med många törnen. Små grönsaker växer upp till maximalt 12 centimeter och väger upp till 108 gram. Lämplig för färsk mat och för konservering.

klass Ajax f1

 • Pioneer f1 är en medelmognad mörkgrön grönsak med många taggar. Frukten är liten i storlek, växer upp till 10 centimeter och väger upp till 98 gram. Gurka med en behaglig sötaktig smak utan bitterhet. Växten är anpassad för odling i norra remsan, immun mot sjukdomar. Universellt syfte.

klass Pioneer f1

 • Sonata f1 är en tidigt mogen pollinerad hybrid som är resistent mot mjölk och andra sjukdomar. Frukt är medelstor, en frukt är 10 centimeter lång och väger upp till 110 gram. Gurkan har en mörkgrön yta med cylindriska knölar. Ökat utbyte från en meter avlägsnas upp till 11 kilo grönsaker.

Sonata f1 gurka

 • Athena f1 är en tidig hybrid som pollineras av bin med utmärkt gurksmak och arom. Det används för att tillverka färska sallader, konserver och pickles. Små grönsaker väger upp till 110 gram. Frön är rädda för temperaturförändringar, så de bör planteras i sängarna när varmt väder kommer in. Genomsnittlig avkastning, upp till 10 kg skörd per kvadratmeter.

Athena gurka f1

 • Gurka Madita f1 är en tidig mogna hybridgrönsak som är resistent mot populära sjukdomar. Har hög smak och försäljningsbarhet. Längd 10-12 centimeter, vikt 90-110 gram. Den har en mycket klumpig yta och en grön färg. Det finns ingen bitterhet.

Alla dessa sorter av gurkor för öppen mark de används också för plantering i växthus, det är nödvändigt att ge bin tillgång till lokalerna för pollinering. I annat fall kommer gurkorna inte att binda.

Gurka Madita f1

Parthenocarpic - kräver inte pollinering av gurksorter

Denna typ av gurka kräver inte pollinering, alla blommor på en kvinnlig växt. Dessa växter planteras både i ett växthus och på en öppen ås. De flesta holländska gurkor är parthenokarpiska.

 • Gurka Monolit - producerade holländska gurkor för plantering i öppna områden, används för konsumtion rå - sallad. Grönsakets massa når 104 gram. Färg från grön till mörkgrön med små knölar.

olika gurka monolit

 • Karina är en tidigt mogen mörkgrön grön med utmärkta smakegenskaper, smakar inte bitter, frukt är mycket produktivt, storleken på en gurka når 10 centimeter och väger upp till 105 gram. Resistent mot huvudtyper av sjukdomar.

gurka carina

 • Magdalena f1 är en utmärkt grönsak för tidig mognad, lämplig för produktion i växthus och öppna bäddar. Odlas för betning av pickles och gurkor.Pickles väger cirka 10 gram och är 3 centimeter långa. Gherkins 5-8 centimeter. Tillväxtsäsongen är 36 dagar. Färgen är mörkgrön med ljusa ränder längs frukten.

gurka Magdalena f1

 • Baby mini gurka är en medelhög tidig parthenokarpisk holländsk gurka. Tillväxtsäsongen varar 51 dagar. De är 8-10 centimeter långa och väger upp till 160 gram, som regel växer de inte ut. De har en söt saftig smak och gurka arom, tack vare dessa egenskaper är de utmärkta för att tillverka sallader. Sorten är resistent mot sjukdomar.

Baby mini gurka

 • Gurka Platinum f1 är en stor, mörkgrön kärlek med tidig mognad. På grund av dess egenskaper har den ett högt utbyte. Uppfödas för odling i tomter. Tillväxtsäsongen för holländska gurkor sträcker sig från 45 till 48 dagar. Används för saltning och framställning av konserver.

Gurka Platinum f1

 • Pro f1 är en tidig mogna sort, på grund av dess motståndskraft mot stress och ett kraftfullt rotsystem, bär det frukt även vid extrema temperaturer. Motståndskraftig mot sjukdomar som mjölk och dimmig mögel. När den är inlagd behåller den sin smak, förblir fast och krispig.

gurka Pro f1

 • Crispina f1 är en ultratid mognad gurka som inte kräver pollinering. Uppfödas för plantering i växthus och öppna områden. Den växer i längd upp till 10-12 centimeter och väger cirka 80-110 gram. Formen är oval, ljusgrön med gula längsgående ränder. Svagt tuberous, har en ökad smak. Odlas för färskt bruk och bearbetning.

Crispins gurka f1

 • Levin f1 - tidig mognad, frukt mognar inom 35-45 dagar. För betning används gurkor. I längd växer en gurka upp till 10 centimeter och väger upp till 70 gram. Färg från ljusgrön till mörkgrön, starkt ojämn. Resistent mot extrema temperaturer och populära sjukdomar.

Levin f1

Pasamonte f1, Santana f1, Bettina f1, Mirabella f1, Dolomite f1 - alla dessa är också holländska parthenokarpiska gurksortervars beskrivning liknar gurksorten Monolith f1.

Som du kan se är gurkorna i det holländska urvalet av utmärkt kvalitet, små, snygga gurkor i vacker färg och bekväm storlek växer från dem.

De används för att laga rätter från råa grönsaker och rulla i burkar, förbereda konserverade sallader och betning. De är väl lagrade och har en söt, bitterfri smak och en rik gurkaaroma. Därför använder våra trädgårdsmästare ofta holländska frön för produktion av gurkor i våra klimatgrader.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa